Тісто для мантів – 10 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Простий рецепт приготування тіста для мантів по-узбецьки

Справжні узбецькі манти готують з якісного тугого тіста. Такий продукт не складно приготувати самостійно, весь секрет в довгому вимішування руками. Невеликий набір інгредієнтів і нехитрі дії дозволять отримати хорошу основу для ситного страви.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

1. У холодну воду насипаємо сіль і ретельно розмішуємо вміст.

2. Чотири склянки борошна обережно просіваємо через сито. Сухий продукт повинен бути без грудочок. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

3. Вливаємо тонким струменем солону воду. Починаємо перемішувати.

4. Ретельно вимішуємо руками тісто. Це слід робити довго і з силою, щоб продукт вийшов ідеальним. Далі залишаємо його на 1 годину.

5. Після того, як тісто «відпочило», його знову розминаємо руками, ділимо на невеликі шматочки і розкачуємо для приготування мантів.