Простий рецепт приготування тіста для мантів по-узбецьки
Справжні узбецькі манти готують з якісного тугого тіста. Такий продукт не складно приготувати самостійно, весь секрет в довгому вимішування руками. Невеликий набір інгредієнтів і нехитрі дії дозволять отримати хорошу основу для ситного страви.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1,5 кг.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 400 мл
- Сіль – 30 гр.
Процес приготування:
1. У холодну воду насипаємо сіль і ретельно розмішуємо вміст.
2. Чотири склянки борошна обережно просіваємо через сито. Сухий продукт повинен бути без грудочок. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
3. Вливаємо тонким струменем солону воду. Починаємо перемішувати.
4. Ретельно вимішуємо руками тісто. Це слід робити довго і з силою, щоб продукт вийшов ідеальним. Далі залишаємо його на 1 годину.
5. Після того, як тісто «відпочило», його знову розминаємо руками, ділимо на невеликі шматочки і розкачуємо для приготування мантів.