Тісто для піци на кефірі – 10 рецептів з покроковими фото

Тісто для піци на кефірі – дуже ніжне і еластичне. Готовий продукт легко розкочується і приймає потрібну форму, тому з ним дуже легко працювати. Щоб замішати якісне домашнє тісто на кефірі, скористайтеся перевіреними рецептами з покроковим описом процесу. Справляться навіть новачки.

Тісто на кефірі без дріжджів для домашньої піци

Кефірний тісто для піци без використання дріжджів швидко і легко готується в домашніх умовах. Спробуйте соковиту і апетитну заготовку для вашого страви.

Інгредієнти на
0.8 кг.

  • Борошно 3.5 склянки
  • Кефір-1 склянка
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сода харчова 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне 70 мл

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати тісто для піци на кефірі, просіваємо борошно в глибоку миску. Змішуємо її іншими сухими продуктами: содою, сіллю і цукром.
  2. Кефір краще заздалегідь дістати їх холодильника і підготувати, щоб він не був крижаним в момент приготування. Акуратно замішуємо масу до отримання однорідної маси.
  3. Додаємо рослинне масло і ретельно розминаємо тісто. Формуємо з нього круглий м’який ком.
  4. Отриманий ком з тіста залишаємо на 10-15 хвилин, а після посипаємо борошном і розгортаємо в тонкий пласт. Тісто для піци на кефірі без дріжджів готово!

Тісто для піци на кефірі в духовці на деку

Тісто для домашньої піци найпростіше приготувати на кефірі. Заготівля вийде ніжною та приємною на смак. Зручно випікати в духовці, а смак страви порадує вас не менше, ніж меню піцерії.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 550 гр.

Склад:

  • Борошно – 400-450 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж додаємо сіль і соду. Розмішуємо.

2. У суху суміш повільно вливаємо кефір, додаємо чотири ложки рослинної олії. Акуратно розмішуємо до однорідного стану і наполягаємо 5-10 хвилин.

3. «Отдохнувшую» заготовку розкочуємо качалкою в пласт товщиною 1-2 сантиметри. Викладаємо тісто на деко і приступаємо до приготування домашньої піци. Готово!

Покроковий рецепт приготування дріжджового тіста для піци

Дріжджове тісто для піци на кефірі виходить особливо соковитим і приємним на смак. Заготівля зрозуміла у виконанні, вона стане ідеальною основою для вашого домашнього частування.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Сухі дріжджі з’єднуємо з цукром. Заливаємо суміш трьома столовими ложками теплої води, ретельно розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

2. Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо сіль. Сюди ж виливаємо кефір, рослинне масло і активовані дріжджі. Ретельно розмішуємо масу.

3. Готовий кого з дріжджового тесту на кефірі ставимо в тепле місце на годину. Накриваємо заготівлю харчовою плівкою.

4. Через годину тісто збільшиться в розмірі і буде повністю готовий для подальшого застосування.

Швидкий рецепт тіста для домашньої піци

Тісто для домашньої піци – це швидше і простіше, ніж може здатися. Спробуйте приготувати за універсальним рецептом, на який ви витратите не більше 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо 2-3 рази для більшої легкості продукту. Додаємо соду і сіль. Акуратно розмішуємо руками або ложкою.

2. Робимо в борошні поглиблення. Розбиваємо в нього яйце і вливаємо кефір. Ретельно розмішуємо масу, щоб всі продукти з’єдналися один з одним, а грудочки зникли.

3. У замішане тісто наливаємо дві столові ложки олії. Замішуємо продукт круглий однорідний ком.

4. Наполягаємо тісто 5-10 хвилин і приступаємо до подальшого приготування піци. Тісто по швидкому рецептом готово!

Рідке тісто для піци на кефірі

Оригінальний варіант домашньої основи для піци – це рідке тісто на кефірі. Заготівля дуже швидка і проста у виконанні. У готовому вигляді продукт виходить тонким і хрустким.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Розбиваємо в глибоку тарілку яйця. Додаємо до них сіль і збиваємо суміш 1-2 хвилини до однорідності.

2. Вливаємо до яєць кефір і рослинне масло. Ретельно розмішуємо. Всі продукти повинні добре перемішатися між собою.

3. Просіваємо борошно і старанно замішуємо тісто. Воно повинно вийти рідкуватим, м’яким і тягучим. Готово! Підходить як для духовки, так і для сковороди.

Простий рецепт тіста для піци на кефірі на сковороді

Швидке тісто для піци на сковороді виходить соковитим і ніжним. Кефір робить заготовку ще більш ситної. Спробуйте оригінальний рецепт для ваших кулінарних ідей.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйце збиваємо, додаємо до нього сіль і майонез. Продовжуємо розмішувати, щоб з’єднати продукти.

2. Вливаємо до суміші не надто холодний кефір і рослинне масло. Ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Починаємо повільно просіяти борошно. Вимішуємо тісто, поки воно не стане однорідним і гладким.

4. Викладаємо отриманий продукт на сковороду і обсмажуємо з кожного боку по 3-4 хвилини на слабкому вогні. Готово!

Тісто на кефірі без яєць для піци в домашніх умовах

Просте домашнє тісто для піци часто готують без яєць. Додавання кефіру зробить продукт більш ніжним і яскравим смаком. Спробуйте рецепт для вашого смачного частування.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо в глибоку посуд. Акуратно змішуємо продукт з цукром і сіллю.

2. Робимо невелику ямку в борошняної суміші і вливаємо туди кефір кімнатної температури. Ложкою підхоплюємо борошно і замішуємо з рідким інгредієнтом.

3. Після недовгого замішування, вливаємо дві столові ложки рослинної олії. Ретельно вимішуємо руками до отримання м’якого і тягучого тесту.

4. Тісто для піци на кефірі без яєць готово. Успіхів у подальшому приготуванні страви!

Пишне і м’яке тісто для піци на кефірі з содою

Тісто для піци на кефірі з содою виходить дуже пишним і м’яким. Продукти дають хорошу реакцію, тому легко обійтися без додавання дріжджів. Спробуйте домашню основу по простому рецептом.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 750 гр.

Склад:

  • Борошно – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо з содою кілька разів. Це зробить майбутнє тісто більш пишним і повітряним.

2. Додаємо до борошна сіль і вливаємо не надто холодний кефір. Робимо це повільно, щоб встигати розмішувати масу щоб уникнути грудочок.

3. Виливаємо до маси рослинне масло і вимішуємо вже руками до повної готовності.

4. Даємо заготівлі трохи полежати і отримуємо пишне тягуче тісто для піци з кефіру і соди. Готово!

Тонке тісто для піци на кефірі в хлібопічці

Приготування тіста для піци в хлібопічці – це зручний і простий варіант. Вам буде потрібно тільки завантажити потрібні інгредієнти, а все інше буде зроблено за вас. Заготівля на кефірі порадує вас своїм м’яким і повітряним продуктом.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 850 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. В контейнер хлібопічки насипаємо борошно, до неї додаємо цукор, сіль і рослинне масло. Розмішувати продукти не потрібно.

2. Заливаємо сухі інгредієнти кефіром. Зверху посипаємо сухими дріжджами. Встановлюємо режим «тісто» і залишаємо заготовку на 1,5 години.

3. Через деякий час тісто буде повністю готове до застосування. Дістаємо його, посипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо за допомогою качалки.

Простий рецепт тесту на кефірі і сметані для домашньої піци

Соковите і апетитне тісто для піци виходить з кефіру і сметани. Заготівля дуже проста у виконанні. Рецепт порадує своїм смаком ваших домашніх і гостей. Беріть на замітку!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 1 ст.(гранований)
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розбиваємо яйце, висипаємо до нього цукор і сіль, додаємо сметану. Ретельно розмішуємо і злегка збиваємо до однорідності.

2. Змішуємо кефір із содою і виливаємо продукт до яєчної суміші. Розмішуємо.

3. Поступово просіваємо борошно і відразу ж її вмішуємо, щоб уникнути грудочок. Після того, як висипали все борошно, вимішуємо тісто руками до готовності.

4. Отримуємо м’який і жирний ком тесту для піци. Даємо йому полежати 5-10 хвилин, а потім можна використовувати в подальшій готуванні.