Тісто на молоці для пиріжків – 10 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування здобного тіста для пиріжків

Для приготування такого тіста знадобиться борошно, яйця, вершкове масло, тепле молоко, дріжджі, цукор, сіль і рослинне масло. Найкраще з нього виходить солодка випічка. Вона виходить ароматною, пишною і повітряної.

Час приготування: 1 ч. 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску насипаємо сухі дріжджі, цукор і перемішуємо. Далі додаємо 1 чайну ложку борошна. Молоко розігріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті і додаємо його до борошна з дріжджами і цукром. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

2. Через цей час повинна утворитися шапочка з бульбашками. Відставляємо готову опару в бік.

3. В окрему миску розбиваємо 2 яйця кімнатної температури і додаємо розтоплене тепле вершкове і рослинне масло.

4. Борошно просіваємо через сито. Беремо ¾ від загальної кількості і змішуємо з сіллю, яйцями і опарою.

5. При необхідності додаємо решту кількість борошна і вимішуємо тісто. Воно повинно вийде ніжним і злегка липнути до рук. Головне – не додати занадто багато борошна.

6. Тепер перекладаємо тісто в миску і накриваємо рушником або харчовою плівкою. Залишаємо на півтори години, поки воно не підніметься. Далі можна приступати до формування та приготування пиріжків. Приємного апетиту!