Покроковий рецепт приготування здобного тіста для пиріжків
Для приготування такого тіста знадобиться борошно, яйця, вершкове масло, тепле молоко, дріжджі, цукор, сіль і рослинне масло. Найкраще з нього виходить солодка випічка. Вона виходить ароматною, пишною і повітряної.
Час приготування: 1 ч. 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску насипаємо сухі дріжджі, цукор і перемішуємо. Далі додаємо 1 чайну ложку борошна. Молоко розігріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті і додаємо його до борошна з дріжджами і цукром. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
2. Через цей час повинна утворитися шапочка з бульбашками. Відставляємо готову опару в бік.
3. В окрему миску розбиваємо 2 яйця кімнатної температури і додаємо розтоплене тепле вершкове і рослинне масло.
4. Борошно просіваємо через сито. Беремо ¾ від загальної кількості і змішуємо з сіллю, яйцями і опарою.
5. При необхідності додаємо решту кількість борошна і вимішуємо тісто. Воно повинно вийде ніжним і злегка липнути до рук. Головне – не додати занадто багато борошна.
6. Тепер перекладаємо тісто в миску і накриваємо рушником або харчовою плівкою. Залишаємо на півтори години, поки воно не підніметься. Далі можна приступати до формування та приготування пиріжків. Приємного апетиту!