Як заготовити цвітну капусту з брокколі на зиму?
Смачну і цікаву закуску на зиму можна приготувати з цвітної капусти та брокколі. Частування підходить для тривалого зберігання, воно виходить соковитим і хрустким. Подавайте до обіду або вечері разом з іншими стравами.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 0,5 кг
 - Брокколі – 0,5 кг
 - Сіль – 2 ст. л.
 - Цукор – 2 ст. л.
 - Перець чорний горошок – за смаком.
 - Оцет 9% – 1 ст. л.
 - Вода – 2 склянки
 
Процес приготування:
1. Цвітну капусту гарненько промиваємо під проточною водою, далі розділяємо її на невеликі суцвіття.
2. Також чинимо і з брокколі. Щільно викладаємо овочі в чисті банки.
3. Для маринаду кип’ятимо потрібну кількість води і розчиняємо у ній сіль і цукор. Після кипіння вимикаємо плиту і вливаємо в рідкий продукт оцет. Розмішуємо.
4. Додаємо до овочів горошини чорного перцю. Заливаємо вміст гарячим маринадом.
5. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх верх дном і залишаємо до повного охолодження. Після прибираємо на тривале зберігання.












