Варення з агрусу на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Просте варення з агрусу з вишневими листям

В даному рецепті вам пропонується приготувати крыжовниковое варення без всяких добавок і тільки з вишневими листям. Лист вишні додасть варенню аристократичний смак і красивий колір. Готувати його краще з недостиглих ягід зеленого агрусу, щоб вони залишилися цілими після варіння.

Інгредієнти:

  • Агрус – 2 склянки
  • Вишневі листя – 15 шт.
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 2/3 склянки

Процес приготування:

1. Ягоди агрусу переберіть від сміття, видалити пошкоджені плоди та ножицями відріжте плодоніжки і суцвіття.

2. Потім ягоди добре промийте під проточною водою і обсушити на кухонному рушнику або просто відкиньте на друшляк.

3. Вишневі листя складіть у глибоку посуд і залийте на 1-2 години холодною водою.

4. За цей час видаліть з кожної ягідки агрусу насіння, зробивши гострим ножем надріз на одній стороні ягоди. Це тривалий процес, що вимагає терпіння, але смак десерту варто того.

5. Потім підготовлені ягоди ще раз промийте і видаліть зайву рідину.

6. Агрус перекладіть в ємність для варіння варення, додайте промиті вишневі листя і залийте зазначеною кількістю чистої холодної води на 6 годин. За цей час ягоди добре просочаться ароматом вишні.

7. Після закінчення цього часу воду злийте в окрему каструлю, а листя можете викинути.

8. Ягоди ще раз просушіть на кухонному рушнику.

9. З води, що залишилася після замочування ягід, зваріть сироп з необхідною кількістю цукру.

10. У гарячий сироп покладіть агрус і залиште все на 3-4 години до повного охолодження сиропу.

11. Потім поваріть варення 5 хвилин від початку кипіння і повторно його охолодіть. Таку варіння потрібно зробити не менше трьох разів.

12. Сухим способом стерилізуйте баночки для заготівлі і кришки.

13. Після останньої варіння гаряче варення розлийте по підготовленим баночках і закатайте. Баночки прикрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.

Їжте на здоров’я!