Просте варення з агрусу з вишневими листям
В даному рецепті вам пропонується приготувати крыжовниковое варення без всяких добавок і тільки з вишневими листям. Лист вишні додасть варенню аристократичний смак і красивий колір. Готувати його краще з недостиглих ягід зеленого агрусу, щоб вони залишилися цілими після варіння.
Інгредієнти:
- Агрус – 2 склянки
- Вишневі листя – 15 шт.
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 2/3 склянки
Процес приготування:
1. Ягоди агрусу переберіть від сміття, видалити пошкоджені плоди та ножицями відріжте плодоніжки і суцвіття.
2. Потім ягоди добре промийте під проточною водою і обсушити на кухонному рушнику або просто відкиньте на друшляк.
3. Вишневі листя складіть у глибоку посуд і залийте на 1-2 години холодною водою.
4. За цей час видаліть з кожної ягідки агрусу насіння, зробивши гострим ножем надріз на одній стороні ягоди. Це тривалий процес, що вимагає терпіння, але смак десерту варто того.
5. Потім підготовлені ягоди ще раз промийте і видаліть зайву рідину.
6. Агрус перекладіть в ємність для варіння варення, додайте промиті вишневі листя і залийте зазначеною кількістю чистої холодної води на 6 годин. За цей час ягоди добре просочаться ароматом вишні.
7. Після закінчення цього часу воду злийте в окрему каструлю, а листя можете викинути.
8. Ягоди ще раз просушіть на кухонному рушнику.
9. З води, що залишилася після замочування ягід, зваріть сироп з необхідною кількістю цукру.
10. У гарячий сироп покладіть агрус і залиште все на 3-4 години до повного охолодження сиропу.
11. Потім поваріть варення 5 хвилин від початку кипіння і повторно його охолодіть. Таку варіння потрібно зробити не менше трьох разів.
12. Сухим способом стерилізуйте баночки для заготівлі і кришки.
13. Після останньої варіння гаряче варення розлийте по підготовленим баночках і закатайте. Баночки прикрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!