Варення з агрусу на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Густе варення з агрусу з цілими ягодами

В даному рецепті вам пропонується половину агрусу подрібнити до пюре, а другу половину ягід залишити цілими. Ваше варення буде схоже на джем з цілими ягідками. Підкреслити його смак можна невеликою кількістю кориці.

Склад:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Желфикс (пектин або агар-агар) – 1 пакетик.
  • Кориця – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Агрус почистіть від сухих хвостиків і добре промийте. Ягоди розділіть на дві частини.

2. Половину ягід подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера.

3. У ємність для варіння варення перелийте ягідне пюре, додайте до неї цілі ягідки і помістіть всі на маленький вогонь.

4. Пакетик будь-якого згущувача (співвідношення його кількості до ягід завжди вказано на пакетику) змішайте з двома ложками цукру і пересипте цю суміш до киплячого аґрусу.

5. Варення розмішайте, щоб загусник добре розчинився.

6. Потім всипте до агрусу розраховане кількість цукру і кориці, перемішайте і варіть на маленькому вогні протягом 3 хвилин від початку кипіння.

7. Приготоване варення розлийте в стерильні баночки і щільно закупорьте кришками.

8. Банки переверніть, накрийте ковдрою і через добу перенесіть в місце зберігання.

Їжте на здоров’я!