Густе варення з агрусу з цілими ягодами
В даному рецепті вам пропонується половину агрусу подрібнити до пюре, а другу половину ягід залишити цілими. Ваше варення буде схоже на джем з цілими ягідками. Підкреслити його смак можна невеликою кількістю кориці.
Склад:
- Агрус – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Желфикс (пектин або агар-агар) – 1 пакетик.
- Кориця – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Агрус почистіть від сухих хвостиків і добре промийте. Ягоди розділіть на дві частини.
2. Половину ягід подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера.
3. У ємність для варіння варення перелийте ягідне пюре, додайте до неї цілі ягідки і помістіть всі на маленький вогонь.
4. Пакетик будь-якого згущувача (співвідношення його кількості до ягід завжди вказано на пакетику) змішайте з двома ложками цукру і пересипте цю суміш до киплячого аґрусу.
5. Варення розмішайте, щоб загусник добре розчинився.
6. Потім всипте до агрусу розраховане кількість цукру і кориці, перемішайте і варіть на маленькому вогні протягом 3 хвилин від початку кипіння.
7. Приготоване варення розлийте в стерильні баночки і щільно закупорьте кришками.
8. Банки переверніть, накрийте ковдрою і через добу перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!