Прозоре бурштинове варення з айви часточками на зиму
Назва цього варення говорить сама за себе, ні краплі не перебільшуючи. Адже всім відомий такий спосіб приготування джему, де варіння чергується з його наполяганням. І ці повторні, досить нескладні операції є гарантом того, що фруктові скибочки збережуть свою форму і найтонший аромат.
Час приготування: 15 год
Час приготування:14 год.
Порцій – 35-40.
Склад:
- Айва – 3000 гр.
- Цукор-пісок – 3000 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Крок 1. Айву промиваємо, висушуємо і нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
Крок 2. Викладаємо нарізану айву в емальований посуд, знову промиваємо і заливаємо водою.
Крок 3. Ставимо варитися айву на невеликий вогонь протягом 10 хвилин після закипання.
Крок 4. Після чого отримуємо плоди айви в іншу ємність з холодною водою.
Крок 5. В цю ж гарячу воду всипаємо цукор, перемішуємо і кип’ятимо цукровий сироп до повного розчинення кристалів цукру.
Крок 6. Буквально через 10 хвилин повертаємо фрукти в киплячий цукровий сироп і залишаємо їх у такому вигляді на 3 години. Після чого кип’ятимо їх хвилин 10 і залишаємо вже на 8-9 годин.
Крок 7. Після закінчення цього часу, довариваем варення до повної готовності протягом 35-40 хвилин. Айва разом з сиропом зміниться в кольорі, і разом з тим буде нагадувати мармелад.
Крок 8. Готове варення розкладаємо по підготовленим банкам і залишаємо на зберігання після охолодження.
Бажаємо приємного апетиту!