Варення з аличі теж може бути різним і у вас є можливість зробити свій вибір. На результат впливає не тільки спосіб приготування, але і підготовка ягоди. У кожному рецепті своя родзинка, яка може сподобатися саме вам.
Варення з жовтої аличі без стерилізації на зиму
При такому способі приготування варення, алича здатна зберегти всі корисні вітаміни і мінерали, яких не достає нам взимку. А завдяки желирующей суміші консистенція варення близька до джему. Якщо ви загорілися цією ідеєю, то сміливо приступайте до реалізації.
Інгредієнти на
20 порц.
- Алича 2 кг
- Цукор-пісок 1.5 кг
- Вода 100 мл
- Желирующая суміш 1 пакетик.
Процес приготування:
- Як заготовити просте варення з аличі на зиму? Спочатку перебираємо всю аличу, після чого ягоди промиваємо, заливаємо водою і ставимо варитися на невеликому вогні. Доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо.
- Потім, вже розм’якшені ягоди, протираємо за допомогою сита, щоб відокремити шкірки і кісточки від однорідної м’якоті.
- М’якоть переливаємо в каструлю з товстим дном і засипаємо цукром. Доводимо вміст до кипіння і після залишаємо до повного охолодження на 3-4 години. Після закінчення цього часу аличу знову доводимо до кипіння і вже всипаємо в каструлю нашу желирующую суміш, це може бути конфітюр, желфикс . Вона допоможе згустити варення.
- В останній раз масу уварюють максимум 5-7 хвилин, щоб по можливості алича зберегла свої корисні властивості.
- Готове варення, нагадує джем, розкладаємо по банках і закриваємо ключем. На цьому процес завершено.
Бажаємо приємного апетиту!
Як заготовити варення з аличі без кісточок на зиму?
Якщо ви відкладаєте приготування варення з-за майбутню мороки, то по нашому рецепту ви зможете приготувати його в найкоротші терміни і без багаторазового варіння. При цьому воно виходить шалено красивого бурштинового кольору і нагадує по консистенції джем, який може доповнити будь-яку випічку, тости, сир.
Час готування: 135 хв.
Час приготування:120 хв
Порцій – 10-15.
Склад:
- Алича – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 500-600 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди аличі ретельно промиваємо і обов’язково просушуємо, відкинувши на друшляк, щоб не було зайвої вологи.
2. З аличі виймаємо кісточки і засипаємо її цукром. Залишаємо ягоди в такому вигляді приблизно на дві години.
3. Як тільки кристали цукру повністю розчинилися, і алича пустила сік, переміщаємо каструлю на вогонь і доводимо вміст до кипіння.
4. З моменту закипання продовжуємо варити варення протягом 5 хвилин, обов’язково знімаючи утворилася на поверхні піну.
5. Процес приготування завершено. Вам залишається варення розкласти по банках і відправити його на зберігання.
Приємного апетиту!
Густе алычовое варення з кісточками з цілими ягодами
Що ще потрібно взимку до чаю, як не желеподібне варення з цільними ягідками. Яке порадує не тільки ваші смакові рецептори, але й око своїм витонченим зовнішнім виглядом. А достатньо щільна консистенція дозволяє ягодам перебувати поза вагомості.
Час готування: 160 хв.
Час приготування:120 хв
Порцій – 25-30.
Склад:
- Алича – 1500-1600 гр;
- цукор – 800 гр.
- вода – 500 мл
- Апельсин – 2 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиту аличу засипаємо цукровим піском.
2. І заливаємо чистою водою.
3. Туди ж видавлюємо апельсиновий сік і додаємо лимонну кислоту.
4. Вміст відправляємо на невеликий вогонь і проварюємо 7-10 хвилин, після чого відставляємо в сторону на 2 години.
5. Через це час доводимо варення знову до кипіння і знімаємо з вогню. Варення в гарячому вигляді розливаємо по банках, остуджуємо і відправляємо на зберігання.
6. А взимку ви можете виловлювати цільні ягоди і насолоджуватися шалено смачним сиропом.
Бажаємо приємного апетиту!
Як зварити варення-п’ятихвилинка з аличі на зиму?
Варення п’ятихвилинка з року в рік виручає вічно поспішають господинь. І якщо ви впізнаєте себе, то рекомендуємо придивитися саме до цього рецепту, щоб взимку знайти на кухні баночку солодкого ласощі.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 20.
Склад:
Алича червона – 1000-1400 гр.
Цукор – 700 гр.
Процес приготування:
1. Підготовлену аличу заливаємо водою, щоб вона була повністю покрита.
2. Після чого доводимо рідину до кипіння і буквально відразу ж вимикаємо.
3. Розм’якшену ягоду перетираємо через сито, щоб отримати однорідну масу.
4. Пюре з аличі переливаємо в каструлю, засипаємо цукром і добре перемішуємо.
5. Відправляємо аличу на тихий вогонь і уварюють до загусання, постійно помішуючи вміст. У підсумку, консистенція варення нагадує хороший джем.
6. Розливаємо варення по банках і закручуємо кришками. На цьому процес приготування завершено.
7. Зберігаємо варення в будь-якому прохолодному місці.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт варення з червоної аличі
Червона алича багата своїми перевагами. Її колір – одне з таких. Адже поруч з таким ласощами неможливо встояти. Вона додасть благородний вигляд будь-якого солодкого страви. Вдалих вам експериментів і смачних чаювань.
Час готування: 13 год.
Час приготування: 10-12 год.
Порцій – 10-15.
Склад:
Алича червона – 1кг.
Цукор – 0,6-0,7 кг.
Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Ягоду ретельно перебираємо, щоб прибрати всю перезрілі і подгнившую аличу, яка може давати неприємний запах і смак. Після чого відібрану аличу промиваємо і просушуємо.
3. А поки приступимо до приготування цукрового сиропу. У киплячу воду додаємо весь цукор і добре розмішуємо, після чого варимо сироп протягом 5 хвилин.
4. Підготовлену аличу опускаємо в киплячий цукровий сироп і знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо плоди насичуватися солодкою рідиною протягом мінімум 5 годин, краще збільшити час до 10-12.
5. Після закінчення цього проміжку, полопавшиеся ягоди знову відправляємо на невеликий вогонь і доводимо до стану кипіння.
6. У процесі варіння знімаємо піну і помішуємо варення, щоб воно точно не пригоріло. Масу уварюють до тих пір, поки вона не загусне. Як тільки це станеться, вимикаємо вогонь і знімаємо каструлю з плити.
7. За час варіння ми встигли простерилізувати банки, які наповнюємо гарячим варенням і закатуємо стерильними кришками.
Приємного чаювання!
Алича, протерта з цукром без варіння
Алича в цукрі з цитрусовими нотками не може залишитися непоміченою на святковому столі. Особливо така однорідна за консистенцією заготівля відмінно підійде для молодих мам, які в пошуку десерту для своїх малюків. Приступайте до приготування при першій можливості, і ви точно залишитеся задоволені.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 25.
Склад:
- Алича жовта – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 800-1000 гр.
- Апельсин – 1-2 шт.
Процес приготування:
1. На цьому етапі важливо підготувати всі ягоди. Ретельно їх перебираємо, промиваємо і просушуємо.
2. Потім видаляємо всі кісточки за допомогою звичайної шпильки для волосся чи будь-яким зручним для вас способом.
3. Після чого пропускаємо аличу через м’ясорубку. Це найбільш зручний спосіб подрібнення.
4. Ретельно вимиті апельсини нарізаємо разом з шкіркою.
5. І також пропускаємо через м’ясорубку.
. Додаємо апельсинову масу до аличі і добре перемішуємо.
7. Потім засипаємо все цукром і ретельно перетираємо ложкою або лопаткою.
8. Перетерту з цукром в однорідну масу розливаємо по банках.
9. Зберігаємо таку заготовку в холодильнику.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачна алича в сиропі на зиму в банках
Алича прекрасна в будь-якому вигляді, якщо приділити їй трохи уваги. І не переживайте, що в сиропі є цукор, адже у співвідношенні з аличею, його кількість мінімально. Радуйте себе і своїх близьких неймовірно смачними і корисними десертами.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:45 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Алича – 1000 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.
2. Аличу перебираємо, позбавляємося від зіпсованих ягід і недовго просушуємо, щоб позбавитися від зайвої вологи.
3. Наповнюємо простерилізовані банки підготовленої аличею і переходимо до наступного, не менш важливого етапу, в якому нам необхідно приготувати сироп.
4. Заливаємо аличу окропом і залишаємо на 30 хвилин, прикривши кришками.
5. Через це час, коли вода вже охолола, зливаємо її в каструлю, додаємо цукор і добре розмішуємо його до тих пір, поки він не розчиниться. Каструлю з цукровим розчином ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
6. Киплячий сироп розливаємо по банках і відразу ж герметично закатуємо. Залишаємо аличу в перевернутому вигляді, накривши ковдрою, до повного охолодження.
Бажаємо приємного апетиту.
Алича у власному соку з цукром на зиму
Алича сама по собі дуже соковита, що дозволяє варити варення у власному соку без додавання зайвої рідини. А цукровий пісок збалансує кислий смак і вам вдасться догодити всім.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Алича – 300-500 гр.
- Цукор-пісок – 350-400 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Потім, з ретельно промитої аличі, видаляємо всі кісточки, залишаючи при цьому шкірку.
3. Після чого перекладаємо очищені ягоди в сотейник, засипаємо цукром і залишаємо на 60 хвилин, щоб алича пустила свій сік.
4. Після закінчення цього часу сотейник з усім вмістом відправляємо на невеликий вогонь і варимо хвилин 30, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.
5. Готове загусло варення розливаємо по банках і залишаємо до зими.
Бажаємо приємного апетиту!