Варення-п’ятихвилинка з груш
Варення-п’ятихвилинка з груш – це елементарний спосіб заготівлі фруктових плодів на довгу і холодну зиму. У даному рецепті нам потрібно рівну кількість цукрового піску і груш. Завдяки мінімальній термічній обробці, основний компонент зберігає в собі максимальну кількість вітамінів!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 350 мл
Інгредієнти:
- М’якоть груш – 380 гр.
- Цукор-пісок – 380 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Фруктову м’якоть нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Крок 2. Висипаємо груші в каструлю з киплячою водою і варимо під кришкою 5 хвилин на повільному полум’ї.
Крок 3. Викладаємо шматочки на тарілку, а у відвар висипаємо цукор – проварюємо 5 хвилин, часто помішуючи.
Крок 4. Фрукти відправляємо зироп, доводимо до кипіння і засікаємо 5 хвилин.
Крок 5. Ласощі розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках, закатуємо і після охолодження зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!