Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення-п’ятихвилинка з груш

Варення-п’ятихвилинка з груш – це елементарний спосіб заготівлі фруктових плодів на довгу і холодну зиму. У даному рецепті нам потрібно рівну кількість цукрового піску і груш. Завдяки мінімальній термічній обробці, основний компонент зберігає в собі максимальну кількість вітамінів!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 350 мл

Інгредієнти:

  • М’якоть груш – 380 гр.
  • Цукор-пісок – 380 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Фруктову м’якоть нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 2. Висипаємо груші в каструлю з киплячою водою і варимо під кришкою 5 хвилин на повільному полум’ї.

Крок 3. Викладаємо шматочки на тарілку, а у відвар висипаємо цукор – проварюємо 5 хвилин, часто помішуючи.

Крок 4. Фрукти відправляємо зироп, доводимо до кипіння і засікаємо 5 хвилин.

Крок 5. Ласощі розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках, закатуємо і після охолодження зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!