Дуже смачні вареники з полуницею на заварне тісто
З заварного тіста можна готувати не тільки еклери, але і смачні вареники з полуницею. Це легке блюдо для повсякденного меню, яке можна подати на сніданок або полуденок.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Вода – 170 мл
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду, додайте сіль і вершкове масло, перемішайте інгредієнти і доведіть отриману масу до кипіння.
2. У миску просіяти борошно, потім додайте в неї гарячу масу і швидкими рухами починайте замішувати тісто. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до замісу руками.
3. Тісто вийде щільним і еластичним. Сформуйте колобок, накрийте його рушником і залиште на півгодини.
4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте часточками. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром. Сік, який виділяється, злийте.
5. Тісто скачайте в ковбаску діаметром не більше 2 см, розріжте її на невеликі частини.
6. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик. На тісто викладіть начинку з полуниці.
7. Щільно скріпіть краї тіста, щоб начинка залишилася всередині.
8. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї заготовки вареників і готуйте їх 7-9 хвилин, поки вони спливуть на поверхню.
9. Подавати вареники можна зі сметаною, збитими вершками або медом.
Приємного апетиту!