Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Дуже смачні вареники з полуницею на заварне тісто

З заварного тіста можна готувати не тільки еклери, але і смачні вареники з полуницею. Це легке блюдо для повсякденного меню, яке можна подати на сніданок або полуденок.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Вода – 170 мл
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду, додайте сіль і вершкове масло, перемішайте інгредієнти і доведіть отриману масу до кипіння.

2. У миску просіяти борошно, потім додайте в неї гарячу масу і швидкими рухами починайте замішувати тісто. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до замісу руками.

3. Тісто вийде щільним і еластичним. Сформуйте колобок, накрийте його рушником і залиште на півгодини.

4. Полуницю промийте, просушіть і наріжте часточками. Перекладіть ягоди в миску, посипте їх цукром. Сік, який виділяється, злийте.

5. Тісто скачайте в ковбаску діаметром не більше 2 см, розріжте її на невеликі частини.

6. Кожен шматочок розкачати в тонкий круглий коржик. На тісто викладіть начинку з полуниці.

7. Щільно скріпіть краї тіста, щоб начинка залишилася всередині.

8. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї заготовки вареників і готуйте їх 7-9 хвилин, поки вони спливуть на поверхню.

9. Подавати вареники можна зі сметаною, збитими вершками або медом.

Приємного апетиту!