Національну російську юшку готують у багатьох сім’ях. Популярна страва ідеально підходить для пікніків і походів, тому краще готувати на багатті в казані. Суп можна готувати з різними видами риби, він бере своїм ароматом і яскравим смаком. Оцініть 6 кулінарних ідей з покроковим описом!
Класична юшка з форелі в казані на вогнищі
Наваристу і неймовірно ароматну юшку з форелі краще всього готувати на вогнищі. Оцініть яскравий класичний рецепт. Гаряче блюдо можна подавати на пікнік або просто до обіду.
Інгредієнти на
12 порц.
- Форель 800 гр.
- Картопля 5 шт.
- Морква 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 1 ч. л.
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як приготувати юшку на багатті в казані? Підготуємо потрібні продукти. Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо. Форель розрізаємо на невеликі шматки.
- Встановлюємо казан над багаттям і кип’ятимо воду. Опускаємо в неї шматочки форелі.
- Після готовності рибу викладаємо на тарілку. У казані залишаємо тільки бульйон.
- Сирі промиті овочі поділяємо на шматки середнього розміру.
- Занурюємо в рибний бульйон картоплю і моркву. Варимо близько 30 хвилин.
- Далі додаємо шматочки цибулі і готуємо ще 10 хвилин.
- Назад занурюємо в казан рибу. Додаємо сіль, перець і лаврові листочки. Тримаємо над вогнем 10 хвилин.
- Гарячу юшку з форелі розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування юшки з голів червоної риби
Ароматну і поживну юшку можна приготувати з рибних голів на багатті. Для такої страви краще всього використовувати місткий казан. Подавайте яскраве частування на домашній обід на свіжому повітрі.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Голови червоної риби – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Вибираємо для приготування юшки дві великі голови червоної риби.
2. Казан розміщуємо над багаттям. Сюди викладаємо рибні голови і вливаємо чисту холодну воду.
3. Очищаємо картоплю і ріжемо його великими шматками.
4. Моркву нарізаємо соломкою.
5. Ріпчасту цибулю можна обробити тонкими кружечками.
6. Відправляємо овочі в киплячий рибний бульйон. Готуємо близько 30 хвилин.
7. Підготуємо необхідні спеції.
8. Свіжу зелень промиваємо під водою і подрібнюємо.
9. Кладемо на блюдо зелень і шматочки болгарського перцю. Також додаємо сіль, перець і лаврове листя. Готуємо ще 10 хвилин. Ароматна юшка готова!
Як правильно зварити справжню юшку з щуки на вогнищі?
Домашню юшку на багатті можна готувати з багатьох видів риби. Спробуйте варіант з додаванням щуки. Страва порадує яскравим ароматом і насиченим смаком. Підходить для великої компанії.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Щука – 0,8 кг
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Зелень для подачі.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Щуку промиваємо під водою і нарізаємо на невеликі шматки. Хвіст і голову можна прибрати. Викладаємо рибу в казан з водою, встановлений багатті. Чекаємо кипіння.
2. Слідом очищаємо картоплю і ріжемо його на шматочки середнього розміру.
3. Яким зручним способом нарізаємо цибулю з морквою. Занурюємо овочі в рибний бульйон.
4. Солимо і перчимо заготовку. Розмішуємо і тримаємо над багаттям ще близько 40 хвилин.
5. Ароматний рибний суп готовий. Розливайте страву по тарілках, доповнюйте його свіжою зеленню і пригощайте близьких!
Навариста юшка з річкової риби на багатті
Цікава за смаком і ароматна юшка виходить на бульйоні з річкової риби. Найкраще таку страву готувати на свіжому повітрі на багатті. Підходить для походів і домашніх пікніків.
Час готування: 1 год
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Карась – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Горілка – 150 мл
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Вибираємо річкову рибу за смаком. При необхідності очищаємо її.
2. Встановлюємо казан над багаттям і вливаємо в нього воду. Сюди ж занурюємо рибу, горошини чорного перцю і лаврове листя.
3. Бульйон доводимо до кипіння і варимо до готовності риби.
4. У цей час можна очистити і промити овочі.
5. Солимо за своїм розсудом готовий рибний бульйон.
6. Картоплю, моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
7. Опускаємо підготовлені овочі в гарячий бульйон.
8. Готуємо страву ще 30 хвилин.
9. Подрібнюємо кріп. Опускаємо його в загальну масу і сюди ж вливаємо горілку.
10. Тримаємо вміст на вогні ще 10 хвилин.
11. Гарячий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом з хлібом.
Простий і смачний рецепт приготування юшки з пшоном на багатті
Один з популярних і поживних способів приготувати юшку на багатті – з додаванням пшоняної крупи. Гаряче ароматне блюдо ідеально підходить для обідів і вечерь на свіжому повітрі.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Голова рибна – 3 шт.
- Хвіст рибний – 1 шт.
- Філе рибне – 0,5 кг
- Картопля – 8 шт.
- Морква – 3 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Крупа пшоняна – 140 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
1. Ставимо казан з водою над вогнищем. Занурюємо в посуд очищені цибулини і корінь селери.
2. Далі викладаємо заздалегідь промиті рибні частини. Філе поки не чіпаємо. Можна використовувати різні види.
3. Доводимо вміст до кипіння.
4. Після кипіння, солимо блюдо і готуємо ще 40 хвилин.
5. Через 40 хвилин прибираємо хвости, голови і корінь селери.
6. Очищаємо овочі. Ріжемо кружечками картоплю і моркву.
7. Опускаємо нарізані продукти у казан. Також додаємо лаврове листя і перець.
8. Ретельно промиваємо пшоняну крупу.
9. Відправляємо в бульйон шматочки рибного філе.
10. Далі додаємо промиту крупу.
11. Через 20 хвилин варіння посипаємо блюдо подрібненою зеленню. Можна додати ще трохи солі.
12. Поживна вуха з пшоном готова. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!
Ароматний і дуже смачна юшка з картоплею в казані на вогнищі
Поживну домашню юшку можна приготувати з картоплею на багатті. Блюдо вийде ароматним і цікавим за смаком. Порадуйте своїх близьких обідом або вечерею з ароматом димку.
просто до обіду.
Час приготування: 50 хв
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Форель – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідор – 6 шт.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 2 л
- Масло рослинне – 100 мл
- Хліб житній – для подачі.
- Часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
1. Форель розрізаємо на невеликі шматки. Необхідні овочі очищаємо і промиваємо.
2. Встановлюємо казан над багаттям і вливаємо в нього рослинне масло. Обсмажуємо тут шматочки цибулі.
3. Сюди ж кладемо і великі часточки помідорів.
4. Слідом викладаємо картоплю. Посипаємо овочі сіллю і спеціями. Розмішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин.
5. Відправляємо в казан з овочами шматочки форелі.
6. Вливаємо воду і тримаємо страву на вогні ще 20 хвилин.
7. Для подачі можна підсушити скибочки житнього хліба і натерти їх часником.
8. Ділимо апетитну страву на порції і подаємо до столу разом з ароматним часниковим хлібом!