Вуха на багатті в казані – 6 рецептів приготування з фото покроково

Національну російську юшку готують у багатьох сім’ях. Популярна страва ідеально підходить для пікніків і походів, тому краще готувати на багатті в казані. Суп можна готувати з різними видами риби, він бере своїм ароматом і яскравим смаком. Оцініть 6 кулінарних ідей з покроковим описом!

Класична юшка з форелі в казані на вогнищі

Наваристу і неймовірно ароматну юшку з форелі краще всього готувати на вогнищі. Оцініть яскравий класичний рецепт. Гаряче блюдо можна подавати на пікнік або просто до обіду.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Форель 800 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Морква 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 1 ч. л.
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати юшку на багатті в казані? Підготуємо потрібні продукти. Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо. Форель розрізаємо на невеликі шматки.
  2. Встановлюємо казан над багаттям і кип’ятимо воду. Опускаємо в неї шматочки форелі.
  3. Після готовності рибу викладаємо на тарілку. У казані залишаємо тільки бульйон.
  4. Сирі промиті овочі поділяємо на шматки середнього розміру.
  5. Занурюємо в рибний бульйон картоплю і моркву. Варимо близько 30 хвилин.
  6. Далі додаємо шматочки цибулі і готуємо ще 10 хвилин.
  7. Назад занурюємо в казан рибу. Додаємо сіль, перець і лаврові листочки. Тримаємо над вогнем 10 хвилин.
  8. Гарячу юшку з форелі розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування юшки з голів червоної риби

Ароматну і поживну юшку можна приготувати з рибних голів на багатті. Для такої страви краще всього використовувати місткий казан. Подавайте яскраве частування на домашній обід на свіжому повітрі.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Голови червоної риби – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Вибираємо для приготування юшки дві великі голови червоної риби.

2. Казан розміщуємо над багаттям. Сюди викладаємо рибні голови і вливаємо чисту холодну воду.

3. Очищаємо картоплю і ріжемо його великими шматками.

4. Моркву нарізаємо соломкою.

5. Ріпчасту цибулю можна обробити тонкими кружечками.

6. Відправляємо овочі в киплячий рибний бульйон. Готуємо близько 30 хвилин.

7. Підготуємо необхідні спеції.

8. Свіжу зелень промиваємо під водою і подрібнюємо.

9. Кладемо на блюдо зелень і шматочки болгарського перцю. Також додаємо сіль, перець і лаврове листя. Готуємо ще 10 хвилин. Ароматна юшка готова!

Як правильно зварити справжню юшку з щуки на вогнищі?

Домашню юшку на багатті можна готувати з багатьох видів риби. Спробуйте варіант з додаванням щуки. Страва порадує яскравим ароматом і насиченим смаком. Підходить для великої компанії.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Щука – 0,8 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Зелень для подачі.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Щуку промиваємо під водою і нарізаємо на невеликі шматки. Хвіст і голову можна прибрати. Викладаємо рибу в казан з водою, встановлений багатті. Чекаємо кипіння.

2. Слідом очищаємо картоплю і ріжемо його на шматочки середнього розміру.

3. Яким зручним способом нарізаємо цибулю з морквою. Занурюємо овочі в рибний бульйон.

4. Солимо і перчимо заготовку. Розмішуємо і тримаємо над багаттям ще близько 40 хвилин.

5. Ароматний рибний суп готовий. Розливайте страву по тарілках, доповнюйте його свіжою зеленню і пригощайте близьких!

Навариста юшка з річкової риби на багатті

Цікава за смаком і ароматна юшка виходить на бульйоні з річкової риби. Найкраще таку страву готувати на свіжому повітрі на багатті. Підходить для походів і домашніх пікніків.

Час готування: 1 год

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Карась – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Горілка – 150 мл
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Вибираємо річкову рибу за смаком. При необхідності очищаємо її.

2. Встановлюємо казан над багаттям і вливаємо в нього воду. Сюди ж занурюємо рибу, горошини чорного перцю і лаврове листя.

3. Бульйон доводимо до кипіння і варимо до готовності риби.

4. У цей час можна очистити і промити овочі.

5. Солимо за своїм розсудом готовий рибний бульйон.

6. Картоплю, моркву і ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

7. Опускаємо підготовлені овочі в гарячий бульйон.

8. Готуємо страву ще 30 хвилин.

9. Подрібнюємо кріп. Опускаємо його в загальну масу і сюди ж вливаємо горілку.

10. Тримаємо вміст на вогні ще 10 хвилин.

11. Гарячий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом з хлібом.

Простий і смачний рецепт приготування юшки з пшоном на багатті

Один з популярних і поживних способів приготувати юшку на багатті – з додаванням пшоняної крупи. Гаряче ароматне блюдо ідеально підходить для обідів і вечерь на свіжому повітрі.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Голова рибна – 3 шт.
  • Хвіст рибний – 1 шт.
  • Філе рибне – 0,5 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Крупа пшоняна – 140 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

1. Ставимо казан з водою над вогнищем. Занурюємо в посуд очищені цибулини і корінь селери.

2. Далі викладаємо заздалегідь промиті рибні частини. Філе поки не чіпаємо. Можна використовувати різні види.

3. Доводимо вміст до кипіння.

4. Після кипіння, солимо блюдо і готуємо ще 40 хвилин.

5. Через 40 хвилин прибираємо хвости, голови і корінь селери.

6. Очищаємо овочі. Ріжемо кружечками картоплю і моркву.

7. Опускаємо нарізані продукти у казан. Також додаємо лаврове листя і перець.

8. Ретельно промиваємо пшоняну крупу.

9. Відправляємо в бульйон шматочки рибного філе.

10. Далі додаємо промиту крупу.

11. Через 20 хвилин варіння посипаємо блюдо подрібненою зеленню. Можна додати ще трохи солі.

12. Поживна вуха з пшоном готова. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!

Ароматний і дуже смачна юшка з картоплею в казані на вогнищі

Поживну домашню юшку можна приготувати з картоплею на багатті. Блюдо вийде ароматним і цікавим за смаком. Порадуйте своїх близьких обідом або вечерею з ароматом димку.

просто до обіду.

Час приготування: 50 хв

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Форель – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 6 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Хліб житній – для подачі.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

1. Форель розрізаємо на невеликі шматки. Необхідні овочі очищаємо і промиваємо.

2. Встановлюємо казан над багаттям і вливаємо в нього рослинне масло. Обсмажуємо тут шматочки цибулі.

3. Сюди ж кладемо і великі часточки помідорів.

4. Слідом викладаємо картоплю. Посипаємо овочі сіллю і спеціями. Розмішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин.

5. Відправляємо в казан з овочами шматочки форелі.

6. Вливаємо воду і тримаємо страву на вогні ще 20 хвилин.

7. Для подачі можна підсушити скибочки житнього хліба і натерти їх часником.

8. Ділимо апетитну страву на порції і подаємо до столу разом з ароматним часниковим хлібом!