В’ялені помідори в духовці на зиму в олії
В’ялені помідори в духовці на зиму в олії в цьому рецепті вам пропонується приготувати для зберігання без холодильника. Вялятся помідори, як і в класичному варіанті, але заливаються гарячим маслом, що їх добре зберігає. У цьому рецепті вибираємо тверді і не дуже соковиті помідори і вялим їх при 100 градусів протягом 6 годин.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Масло оливкове – 200 мл
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Орегано – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте і обсушіть серветкою. Розріжте їх на 4 часточки і ножем видаліть м’якоть з насінням.
Крок 2. Нарізку помідорів перекладіть в глибокий посуд, залити до них 3 ложки оливкової олії.
Крок 3. Потім руками помідори акуратно перемішайте, щоб маслом були покриті всі скибочки.
Крок 4. Деко застеліть папером і викладіть на нього помідорні часточки. Посипте їх невеликою кількістю суміші солі з чорним перцем.
Крок 5. Увімкніть Духовку на 100°С. Покладіть помідори на 6 годин, залишивши дверцята відчиненими і цей момент обов’язковий, інакше помідори не підсохнуть. За процесом в’ялення слідкуйте.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу в’ялення вийміть деко з духовки і помідори остудіть.
Крок 7. У невелику стерильну баночку (в’ялених помідорів буде небагато) покладіть часник з розмарином.
Крок 8. Потім у неї пошарово і компактно укладіть часточки в’ялених помідор, пересипаючи кожен шар щіпка орегано.
Крок 9. Оливкова олія, добре нагрійте, тільки до кипіння не доводите. Гарячим маслом залийте помідори в банці.
Крок 10. Баночку щільно закрийте на добу залиште при кімнатній температурі, а потім переставте на зберігання в комору або підвал. Вдалих і смачних заготовок!