Заливне з риби – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування холодцю з судака

Це рецепт приготування короля новорічного столу – заливного судака. Виконуючи правильно всі кроки рецепту, ви отримаєте презентабельне страва з шматочків смачної риби в прозорому желе. Декорувати закуску можете по своєму смаку.

Склад:

  • Судак свіжий – 1 велика тушка.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Желатин – 2 ст. л.
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Горошини чорного і запашного перцю – за смаком.
  • Лимон, яйця, зелень і горошок для прикраси.

Процес приготування:

1. Рибу очистити від луски, відріжте хвіст, плавники і видаліть нутрощі. Обов’язково видаліть з голови очі і зябра. Потім рибу промийте холодною водою.

2. Тушку риби розріжте уздовж по хребту і видаліть його разом з кісточками.

3. Отримане рибне філе порізати на порційні шматочки.

4. Почистіть і промийте цибулину і морквину.

5. У посуд для варіння покладіть голову, плавники, хвіст і хребет, додайте овочі, горошки перцю і залийте холодною водою.

6. Варіть рибний бульйон на маленькому вогні протягом 40 хвилин від початку кипіння, зніміть пінку з поверхні.

7. Після закінчення цього часу бульйон процідіть через сито або складену вчетверо марлю в іншу посудину, помістіть в нього шматочки філе судака.

8. За своїм смаком бульйон посоліть.

9. Повторно варіть шматочки риби в бульйоні протягом 20 хвилин.

10. Потрібну кількість желатину залийте окропом для набухання і розчинення.

11. З приготованого бульйону акуратно дістаньте шматочки судака, покладіть у бульйон набряклий желатин і добре все перемішайте, щоб желатин повністю розчинився. Щоб холодець вийшло прозорим, додайте в бульйон збитий білок одного яйця і повторно бульйон процідіть.

12. Формуйте заливне на великому красивому блюді і поступово. На дно блюда покладіть шматочки лимона, залийте бульйон і поставте на деякий час в холодильник. Потім розкладіть рибу, залийте її бульйоном і охолодіть. Останнім шаром розкладіть морква, гуртки відварених яєць, зелень і горошок і залийте рештою бульйоном. Блюдо на кілька годин, а краще на ніч, поставте в холодильник.

Приємного апетиту!