Покроковий рецепт приготування холодцю з судака
Це рецепт приготування короля новорічного столу – заливного судака. Виконуючи правильно всі кроки рецепту, ви отримаєте презентабельне страва з шматочків смачної риби в прозорому желе. Декорувати закуску можете по своєму смаку.
Склад:
- Судак свіжий – 1 велика тушка.
- Моркву і цибулю – по 1 шт.
- Желатин – 2 ст. л.
- Вода – 1.5 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Горошини чорного і запашного перцю – за смаком.
- Лимон, яйця, зелень і горошок для прикраси.
Процес приготування:
1. Рибу очистити від луски, відріжте хвіст, плавники і видаліть нутрощі. Обов’язково видаліть з голови очі і зябра. Потім рибу промийте холодною водою.
2. Тушку риби розріжте уздовж по хребту і видаліть його разом з кісточками.
3. Отримане рибне філе порізати на порційні шматочки.
4. Почистіть і промийте цибулину і морквину.
5. У посуд для варіння покладіть голову, плавники, хвіст і хребет, додайте овочі, горошки перцю і залийте холодною водою.
6. Варіть рибний бульйон на маленькому вогні протягом 40 хвилин від початку кипіння, зніміть пінку з поверхні.
7. Після закінчення цього часу бульйон процідіть через сито або складену вчетверо марлю в іншу посудину, помістіть в нього шматочки філе судака.
8. За своїм смаком бульйон посоліть.
9. Повторно варіть шматочки риби в бульйоні протягом 20 хвилин.
10. Потрібну кількість желатину залийте окропом для набухання і розчинення.
11. З приготованого бульйону акуратно дістаньте шматочки судака, покладіть у бульйон набряклий желатин і добре все перемішайте, щоб желатин повністю розчинився. Щоб холодець вийшло прозорим, додайте в бульйон збитий білок одного яйця і повторно бульйон процідіть.
12. Формуйте заливне на великому красивому блюді і поступово. На дно блюда покладіть шматочки лимона, залийте бульйон і поставте на деякий час в холодильник. Потім розкладіть рибу, залийте її бульйоном і охолодіть. Останнім шаром розкладіть морква, гуртки відварених яєць, зелень і горошок і залийте рештою бульйоном. Блюдо на кілька годин, а краще на ніч, поставте в холодильник.
Приємного апетиту!