Смачне холодець з червоної риби
Вашій увазі надається класичний рецепт яскравого святкового страви – заливного з червоної риби. Воно готується з філе або стейків цієї риби і супового набору лососевих (голова, хвіст, плавники і хребет). Готуємо з желатином і прикрашаємо страву лимоном зі свіжою зеленню.
Інгредієнти:
- Філе червоної риби – 200 г
- Суповий набір лососевих риб – 1 шт.
- Цибуля і морква – по 1 шт.
- Желатин – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Лимон і кріп для декору.
Процес приготування:
1. У каструлю для варіння покладіть промиті голову, хребет, хвіст і плавники.
2. Залийте їх холодною водою на 2 пальці вище рівня риби.
3. Доведіть все до кипіння на великому вогні і зніміть пінку з поверхні бульйону.
4. Після початку кипіння зробіть маленький вогонь і додайте в бульйон сіль, горошки перцю і очищені від шкірки цибулину і моркву. За смаком можете покласти в бульйон листочки лавра та інші спеції.
5. Варіть рибу під прикритою кришкою протягом 40 хвилин.
6. Після 20 хвилин кипіння бульйону покладіть в нього рибне філе.
7. Желатин замочіть в половині склянки холодної води.
8. Дістаньте з приготованого бульйону всю рибу і овочі. Цибулину викиньте. Моркву порізати на кружечки і виріжте з них зірочки.
9. Рибу руками розберіть на окремі шматочки, видаляючи кісточки.
10. На велике блюдо красиво укладіть шматочки риби, морквяні зірочки, кілька півкуль лимона і зелений кріп.
11. Замочений желатин перекладіть в бульйон і добре перемішайте його до повного розчинення желатину.
12. Потім процідіть приготований бульйон через густе сито або складену вчетверо марлю.
13. Залийте бульйоном рибу на тарелі.
14. Заливне остудіть в холодильнику до повного застигання і можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!