Заливне з риби – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Смачне холодець з червоної риби

Вашій увазі надається класичний рецепт яскравого святкового страви – заливного з червоної риби. Воно готується з філе або стейків цієї риби і супового набору лососевих (голова, хвіст, плавники і хребет). Готуємо з желатином і прикрашаємо страву лимоном зі свіжою зеленню.

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби – 200 г
  • Суповий набір лососевих риб – 1 шт.
  • Цибуля і морква – по 1 шт.
  • Желатин – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Лимон і кріп для декору.

Процес приготування:

1. У каструлю для варіння покладіть промиті голову, хребет, хвіст і плавники.

2. Залийте їх холодною водою на 2 пальці вище рівня риби.

3. Доведіть все до кипіння на великому вогні і зніміть пінку з поверхні бульйону.

4. Після початку кипіння зробіть маленький вогонь і додайте в бульйон сіль, горошки перцю і очищені від шкірки цибулину і моркву. За смаком можете покласти в бульйон листочки лавра та інші спеції.

5. Варіть рибу під прикритою кришкою протягом 40 хвилин.

6. Після 20 хвилин кипіння бульйону покладіть в нього рибне філе.

7. Желатин замочіть в половині склянки холодної води.

8. Дістаньте з приготованого бульйону всю рибу і овочі. Цибулину викиньте. Моркву порізати на кружечки і виріжте з них зірочки.

9. Рибу руками розберіть на окремі шматочки, видаляючи кісточки.

10. На велике блюдо красиво укладіть шматочки риби, морквяні зірочки, кілька півкуль лимона і зелений кріп.

11. Замочений желатин перекладіть в бульйон і добре перемішайте його до повного розчинення желатину.

12. Потім процідіть приготований бульйон через густе сито або складену вчетверо марлю.

13. Залийте бульйоном рибу на тарелі.

14. Заливне остудіть в холодильнику до повного застигання і можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!