Заготівля для супу харчо на зиму
Заготівля для супу харчо на зиму – це дуже смачно, поживно і ароматно! І якщо раніше ви ніколи не пробували заготовляти подібні баночки на холодний період року, то обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку і ваші смакові рецептори будуть в повному захваті!
Час готування – 8 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Сливи – 200 гр.
- Цибуля – 500 гр.
- Часник – 100 гр.
- Перець чилі – ½ шт.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Сливи бланшируем близько 10 хвилин і протираємо через сито з дрібними отворами.
Крок 2. На томатах робимо надріз хрест-навхрест і заливаємо окропом на пару хвилин. Видаливши шкірочку, пробиваємо заглибним блендером до однорідності.
Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю і гострий перець, обсмажуємо з додаванням хмелі-сунелі до утворення характерною скоринки.
Крок 4. Виливаємо томатну кашку в каструлю, слідом викладаємо вміст сковороди і подрібнені сливи – тушкуємо 40 хвилин і доповнюємо цукровим піском, сіллю, приправами і рослинним маслом. Проварюємо ще 20 хвилин.
Крок 5. У духовці або на сухій сковороді підсушуємо ядра волоського горіха, подрібнюємо.
Крок 6. Паралельно дрібно шаткуємо зелень, зубки часнику пропускаємо через прес.
Крок 7. В овочеву суміш відправляємо горіхи, петрушку і часник – тушкуємо 20 хвилин. Після, підливаємо оцет і засікаємо ще 5 хвилин.
Крок 8. Розкладаємо харчо по стерильним банкам, перевертаємо догори дном і вкриваємо ковдрою до повного охолодження.
Крок 9. Приємного апетиту!