Заправка для супу на зиму в банках – 10 смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Заготівля для супу харчо на зиму

Заготівля для супу харчо на зиму – це дуже смачно, поживно і ароматно! І якщо раніше ви ніколи не пробували заготовляти подібні баночки на холодний період року, то обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку і ваші смакові рецептори будуть в повному захваті!

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Сливи – 200 гр.
  • Цибуля – 500 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Сливи бланшируем близько 10 хвилин і протираємо через сито з дрібними отворами.

Крок 2. На томатах робимо надріз хрест-навхрест і заливаємо окропом на пару хвилин. Видаливши шкірочку, пробиваємо заглибним блендером до однорідності.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю і гострий перець, обсмажуємо з додаванням хмелі-сунелі до утворення характерною скоринки.

Крок 4. Виливаємо томатну кашку в каструлю, слідом викладаємо вміст сковороди і подрібнені сливи – тушкуємо 40 хвилин і доповнюємо цукровим піском, сіллю, приправами і рослинним маслом. Проварюємо ще 20 хвилин.

Крок 5. У духовці або на сухій сковороді підсушуємо ядра волоського горіха, подрібнюємо.

Крок 6. Паралельно дрібно шаткуємо зелень, зубки часнику пропускаємо через прес.

Крок 7. В овочеву суміш відправляємо горіхи, петрушку і часник – тушкуємо 20 хвилин. Після, підливаємо оцет і засікаємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо харчо по стерильним банкам, перевертаємо догори дном і вкриваємо ковдрою до повного охолодження.

Крок 9. Приємного апетиту!