Желе з чорниці на зиму – 10 простих рецептів з желатином з покроковими фото

Желе можна віднести до холодних десертів. Вони виглядають красиво і яскраво, мають мінімальну кількість калорій. Ми підібрали 5 відмінних рецептів, за якими можна приготувати смачне желе.

Густе желе з чорниці з желатином на зиму

Основними інгредієнтами для приготування чорничного желе є ягоди, цукор і желатин. Час для його приготування також потрібно не багато, якщо не вважати період застигання.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Чорниця 150 гр.
  • Вода 250 мл
  • Желатин 9 гр.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити густе желе з чорниці на зиму з желатином? Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
  2. Желатин залийте парою столових ложок води, розмішайте і дайте йому трохи набрякнути.
  3. У каструлю влийте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Потім додати чорницю, ще раз доведіть вміст каструлі до кипіння, варіть 2-3 хвилини. На наступному етапі варіння всипте ванілін.
  4. Ягідну масу процідіть через сито і охолодити до 70 градусів. Додайте в чорничний сироп набряклий желатин, перемішайте до однорідного стану.
  5. Отриману желатинову масу розлийте по формах і відправте в холодильник до повного застигання.
  6. Готове желе виходить дуже смачним і має гарний насичений колір.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування желе з чорничного соку

Чорниця не тільки смачна ягода, але вона ще й дуже корисна для зору і шлунково-кишкового тракту, багата вітамінами. З чорниці роблять відвари, компоти, варення, желе і багато іншого.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Чорниця – 300 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Желатин – 10 гр.

Процес приготування:

1. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Перекладіть ягоди в каструлю, всипте цукор і поставте на вогонь.

2. Доведіть вміст каструлі до кипіння, варіть 10 хвилин. Потім процідіть варення від ягід через марлю або дрібне сито.

3. Желатин розчиніть у невеликій кількості води, залиште на 10 хвилин.

4. Потім додайте желатинову масу в теплий чорничний сік, розмішайте до однорідності.

5. Рідку желатинову масу влийте у форму і поставте в холодильник до повного застигання.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачне желе з чорниці з пектином?

Чорниця – цілюща лісова ягода, вона багата вітамінами і мінералами. Вона незамінна для поліпшення зору і роботи серця. Крім того, за допомогою чорничних ласощів можна добре підтримати імунітет.

Час готування: 3-4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Пектин – 1 упаковка.

Процес приготування:

1. Чорницю переберіть від сміття, добре помийте і відкиньте на друшляк.

2. Засипте чорницю цукром, перемішайте.

3. Потім подрібніть ягоди блендером.

4. Додайте пектин в ягідну масу, перемішайте. Поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

5. Желе розлийте по формах і поставте в холодильник на кілька годин до повного застигання. Можна закатати желе на зиму в стерилізовані банки.

Приємного апетиту!

Дуже смачне і густе желе з чорниці з агар-агаром

Ягоди чорниці відмінно підходять для приготування желе. Вони можуть бути як свіжими, так і замороженими. Результат буде чудовим.

Час готування: 3-4 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Чорниця – 1 склянка
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Агар-агар – 2 ч. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть від сміття і добре помийте.

2. Чорницю перетріть, змішайте з водою і цукром, потім цю суміш процідіть.

3. В отриманий морс додайте агар-агар, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 1-2 хвилини.

4. У креманки покладіть по столовій ложці цілих ягід чорниці, залийте їх желатиновою масою.

5. Поставте заготовки в холодильник на кілька годин до повного застигання. Смачне чорничне желе подавайте на стіл в якості десерту.

Приємного апетиту!

Чорничне желе з желфиксом в банках для тривалого зберігання

Дуже простий рецепт приготування смачного чорничного желе. У літній період, коли багато ягід в лісі і варення запас заготовлено в достатній кількості, можна порадувати себе і близьких смачним десертом з чорничного желе.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Желфикс – 1 пачка.

Процес приготування:

1. Змішайте желфикс з 2 столовими ложками цукру.

2. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк і просушіть. Змішайте ягоди з сумішшю цукру і желфикса.

3. Поставте суміш на вогонь і, коли вона закипить, всипте цукор, що залишився.

4. Проваріть чорницю 3 хвилини і масу розлийте по формах.

5. Таке желе можна закатати запас або дати йому застигнути в холодильнику і подавати як десерт.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт желе з чорниці з желатином на зиму

Ароматне ягідне желе в домашніх умовах можна приготувати з чорниці та желатину. Солодке частування порадує яскравим зовнішнім виглядом, приємним смаком і простим кулінарним процесом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Чорницю перебираємо від листя та гілок, після старанно промиваємо під водою. Відкидаємо їх на друшляк, щоб вся рідина стекла.

2. Далі вливаємо в каструлю потрібну кількість води. Доводимо вміст до кипіння.

3. Занурюємо в киплячу воду підготовлені ягоди. Варимо їх близько 15 хвилин, після всипаємо цукор. Продовжуємо готувати на слабкому вогні до загусання. Постійно при цьому помішуємо продукт і після готовності знімаємо з плити.

4. В цей час розчиняємо желатин в невеликій кількості води і даємо йому постояти деякий час. Поступово вливаємо заготовку в загальну масу і ретельно розмішуємо.

5. Остуджуємо густе чорничне желе і розливаємо по стерилізованим банкам. Домашнє ласощі з ягід готово!

Желе з соку чорниці для тривалого зберігання в холодильнику

Оригінальний спосіб приготування домашнього ягідного желе – з соку чорниці. Готовий продукт вийде ніжним і ароматним. Подавайте його до столу в якості солодкого частування.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 3 кг
  • Яблуко – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг

Процес приготування:

1. Перебираємо чорницю і старанно промиваємо її. Відкидаємо продукт на друшляк і даємо повністю стекти воді.

2. Далі необхідно отримати з ягід свіжовичавлений сік. Використовуємо для цього сито або спеціальну техніку. Далі масу проціджують через марлю.

3. Готуємо яблука і також отримуємо з них сік. Знову проціджуємо отриману суміш.

4. Вливаємо соки в каструлю. Нагріваємо вміст і з’єднуємо з цукром. Варимо, поки продукт не загусне і не зменшиться в три рази.

5. Далі гаряче вариво переливаємо у відповідну тару. Остуджуємо продукт в кімнатних умовах, а після ставимо в холодильник. Ніжне ягідне желе з соку готово!

Густе ароматне желе з чорниці з пектином

Густе желе в домашніх умовах можна приготувати на пектині. Головним інгредієнтом для цієї страви послужить чорниця. Десерт з яскравих ягід приємно здивує своїм смаком і ароматом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Пектин – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо чорницю від дрібної бруду і ретельно промиваємо її. Після чого даємо ягоді повністю обсохнути.

2. Підготовлений продукт подрібнюємо в блендері. Маса повинна бути схожа на однорідну кашку.

3. Занурюємо ягідну суміш у каструлю. Засипаємо її потрібною кількістю цукру і відразу додаємо пектин. Доводимо продукт до кипіння і після варимо його ще хвилину. Помішуємо, щоб желе не пригоріло.

4. Прибираємо гарячу масу з вогню і акуратно розмішуємо її ложкою.

5. Розливаємо заготовку з чистим стерилізованим банкам. Накриваємо їх кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання.

Як заготовити желе з чорниці з агар-агаром в банках?

Один з популярних способів приготувати ягідне желе – на агар-агарі. Готовий продукт вийде ніжним і яскравим смаком. Оцініть не складний у виконанні рецепт з чорниці.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Агар-агар – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість чорниці. Перебираємо її, акуратно промиваємо під водою, а після даємо повністю обсохнути.

2. Занурюємо підготовлені ягоди в каструлю разом з цукром. Доводимо масу до кипіння і варимо ще одну годину. Розмішуємо заготовку, щоб сухий продукт повністю розчинився. Важливо не допустити пригорання.

3. Отриманий продукт переливаємо в підходящий посуд і перемелюємо її блендером до однорідного гладкого складу.

4. Агар-агар розвести в невеликій кількості води. Даємо суміші постояти кілька хвилин і вливаємо її в загальну масу. Акуратно розмішуємо.

5. Занурюємо гарячий чорничний продукт в чисту суху банку. Накриваємо тару кришкою, охолодити при кімнатній температурі і після відправляємо на зберігання.

Дуже смачний і простий рецепт чорничного желе з желфиксом

Ароматне желе в домашніх умовах часто готують з чорниці та желфикса. Яскраве частування можна подавати як самостійний десерт або використовувати його в якості доповнення до інших продуктів.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 100 мл
  • Желфикс – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Перебираємо ягоди і старанно промиваємо їх. Засипаємо продукт цукром і залишаємо на 10-20 хвилин. Періодично розмішуємо масу.

2. Далі чорничний продукт подрібнюємо за допомогою блендера або просто розтираємо.

3. Відправляємо ягоди в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після варимо на слабкому вогні 15 хвилин. В цей час продукт обов’язково помішуємо.

4. Додаємо заготівлю потрібну кількість желфикса. Розмішуємо і варимо ще одну хвилину. Можна прибирати з плити.

5. Переливаємо гаряче ласощі з чорниці в заздалегідь підготовлену скляну банку. Закриваємо кришкою і ставимо на зберігання.