Желе можна віднести до холодних десертів. Вони виглядають красиво і яскраво, мають мінімальну кількість калорій. Ми підібрали 5 відмінних рецептів, за якими можна приготувати смачне желе.
Густе желе з чорниці з желатином на зиму
Основними інгредієнтами для приготування чорничного желе є ягоди, цукор і желатин. Час для його приготування також потрібно не багато, якщо не вважати період застигання.
Інгредієнти на
2 порц.
- Чорниця 150 гр.
- Вода 250 мл
- Желатин 9 гр.
- Ванілін за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити густе желе з чорниці на зиму з желатином? Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
- Желатин залийте парою столових ложок води, розмішайте і дайте йому трохи набрякнути.
- У каструлю влийте воду, додайте цукор і доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Потім додати чорницю, ще раз доведіть вміст каструлі до кипіння, варіть 2-3 хвилини. На наступному етапі варіння всипте ванілін.
- Ягідну масу процідіть через сито і охолодити до 70 градусів. Додайте в чорничний сироп набряклий желатин, перемішайте до однорідного стану.
- Отриману желатинову масу розлийте по формах і відправте в холодильник до повного застигання.
- Готове желе виходить дуже смачним і має гарний насичений колір.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування желе з чорничного соку
Чорниця не тільки смачна ягода, але вона ще й дуже корисна для зору і шлунково-кишкового тракту, багата вітамінами. З чорниці роблять відвари, компоти, варення, желе і багато іншого.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Чорниця – 300 мл
- Цукор – 50 гр.
- Желатин – 10 гр.
Процес приготування:
1. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Перекладіть ягоди в каструлю, всипте цукор і поставте на вогонь.
2. Доведіть вміст каструлі до кипіння, варіть 10 хвилин. Потім процідіть варення від ягід через марлю або дрібне сито.
3. Желатин розчиніть у невеликій кількості води, залиште на 10 хвилин.
4. Потім додайте желатинову масу в теплий чорничний сік, розмішайте до однорідності.
5. Рідку желатинову масу влийте у форму і поставте в холодильник до повного застигання.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачне желе з чорниці з пектином?
Чорниця – цілюща лісова ягода, вона багата вітамінами і мінералами. Вона незамінна для поліпшення зору і роботи серця. Крім того, за допомогою чорничних ласощів можна добре підтримати імунітет.
Час готування: 3-4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Пектин – 1 упаковка.
Процес приготування:
1. Чорницю переберіть від сміття, добре помийте і відкиньте на друшляк.
2. Засипте чорницю цукром, перемішайте.
3. Потім подрібніть ягоди блендером.
4. Додайте пектин в ягідну масу, перемішайте. Поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.
5. Желе розлийте по формах і поставте в холодильник на кілька годин до повного застигання. Можна закатати желе на зиму в стерилізовані банки.
Приємного апетиту!
Дуже смачне і густе желе з чорниці з агар-агаром
Ягоди чорниці відмінно підходять для приготування желе. Вони можуть бути як свіжими, так і замороженими. Результат буде чудовим.
Час готування: 3-4 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Чорниця – 1 склянка
- Вода – 1-1,5 ст.
- Агар-агар – 2 ч. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть від сміття і добре помийте.
2. Чорницю перетріть, змішайте з водою і цукром, потім цю суміш процідіть.
3. В отриманий морс додайте агар-агар, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 1-2 хвилини.
4. У креманки покладіть по столовій ложці цілих ягід чорниці, залийте їх желатиновою масою.
5. Поставте заготовки в холодильник на кілька годин до повного застигання. Смачне чорничне желе подавайте на стіл в якості десерту.
Приємного апетиту!
Чорничне желе з желфиксом в банках для тривалого зберігання
Дуже простий рецепт приготування смачного чорничного желе. У літній період, коли багато ягід в лісі і варення запас заготовлено в достатній кількості, можна порадувати себе і близьких смачним десертом з чорничного желе.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Желфикс – 1 пачка.
Процес приготування:
1. Змішайте желфикс з 2 столовими ложками цукру.
2. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк і просушіть. Змішайте ягоди з сумішшю цукру і желфикса.
3. Поставте суміш на вогонь і, коли вона закипить, всипте цукор, що залишився.
4. Проваріть чорницю 3 хвилини і масу розлийте по формах.
5. Таке желе можна закатати запас або дати йому застигнути в холодильнику і подавати як десерт.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт желе з чорниці з желатином на зиму
Ароматне ягідне желе в домашніх умовах можна приготувати з чорниці та желатину. Солодке частування порадує яскравим зовнішнім виглядом, приємним смаком і простим кулінарним процесом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – 2,5 склянки
Процес приготування:
1. Чорницю перебираємо від листя та гілок, після старанно промиваємо під водою. Відкидаємо їх на друшляк, щоб вся рідина стекла.
2. Далі вливаємо в каструлю потрібну кількість води. Доводимо вміст до кипіння.
3. Занурюємо в киплячу воду підготовлені ягоди. Варимо їх близько 15 хвилин, після всипаємо цукор. Продовжуємо готувати на слабкому вогні до загусання. Постійно при цьому помішуємо продукт і після готовності знімаємо з плити.
4. В цей час розчиняємо желатин в невеликій кількості води і даємо йому постояти деякий час. Поступово вливаємо заготовку в загальну масу і ретельно розмішуємо.
5. Остуджуємо густе чорничне желе і розливаємо по стерилізованим банкам. Домашнє ласощі з ягід готово!
Желе з соку чорниці для тривалого зберігання в холодильнику
Оригінальний спосіб приготування домашнього ягідного желе – з соку чорниці. Готовий продукт вийде ніжним і ароматним. Подавайте його до столу в якості солодкого частування.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 3 кг
- Яблуко – 1 кг
- Цукор – 0,5 кг
Процес приготування:
1. Перебираємо чорницю і старанно промиваємо її. Відкидаємо продукт на друшляк і даємо повністю стекти воді.
2. Далі необхідно отримати з ягід свіжовичавлений сік. Використовуємо для цього сито або спеціальну техніку. Далі масу проціджують через марлю.
3. Готуємо яблука і також отримуємо з них сік. Знову проціджуємо отриману суміш.
4. Вливаємо соки в каструлю. Нагріваємо вміст і з’єднуємо з цукром. Варимо, поки продукт не загусне і не зменшиться в три рази.
5. Далі гаряче вариво переливаємо у відповідну тару. Остуджуємо продукт в кімнатних умовах, а після ставимо в холодильник. Ніжне ягідне желе з соку готово!
Густе ароматне желе з чорниці з пектином
Густе желе в домашніх умовах можна приготувати на пектині. Головним інгредієнтом для цієї страви послужить чорниця. Десерт з яскравих ягід приємно здивує своїм смаком і ароматом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Пектин – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Очищаємо чорницю від дрібної бруду і ретельно промиваємо її. Після чого даємо ягоді повністю обсохнути.
2. Підготовлений продукт подрібнюємо в блендері. Маса повинна бути схожа на однорідну кашку.
3. Занурюємо ягідну суміш у каструлю. Засипаємо її потрібною кількістю цукру і відразу додаємо пектин. Доводимо продукт до кипіння і після варимо його ще хвилину. Помішуємо, щоб желе не пригоріло.
4. Прибираємо гарячу масу з вогню і акуратно розмішуємо її ложкою.
5. Розливаємо заготовку з чистим стерилізованим банкам. Накриваємо їх кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання.
Як заготовити желе з чорниці з агар-агаром в банках?
Один з популярних способів приготувати ягідне желе – на агар-агарі. Готовий продукт вийде ніжним і яскравим смаком. Оцініть не складний у виконанні рецепт з чорниці.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Агар-агар – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість чорниці. Перебираємо її, акуратно промиваємо під водою, а після даємо повністю обсохнути.
2. Занурюємо підготовлені ягоди в каструлю разом з цукром. Доводимо масу до кипіння і варимо ще одну годину. Розмішуємо заготовку, щоб сухий продукт повністю розчинився. Важливо не допустити пригорання.
3. Отриманий продукт переливаємо в підходящий посуд і перемелюємо її блендером до однорідного гладкого складу.
4. Агар-агар розвести в невеликій кількості води. Даємо суміші постояти кілька хвилин і вливаємо її в загальну масу. Акуратно розмішуємо.
5. Занурюємо гарячий чорничний продукт в чисту суху банку. Накриваємо тару кришкою, охолодити при кімнатній температурі і після відправляємо на зберігання.
Дуже смачний і простий рецепт чорничного желе з желфиксом
Ароматне желе в домашніх умовах часто готують з чорниці та желфикса. Яскраве частування можна подавати як самостійний десерт або використовувати його в якості доповнення до інших продуктів.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 100 мл
- Желфикс – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Перебираємо ягоди і старанно промиваємо їх. Засипаємо продукт цукром і залишаємо на 10-20 хвилин. Періодично розмішуємо масу.
2. Далі чорничний продукт подрібнюємо за допомогою блендера або просто розтираємо.
3. Відправляємо ягоди в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після варимо на слабкому вогні 15 хвилин. В цей час продукт обов’язково помішуємо.
4. Додаємо заготівлю потрібну кількість желфикса. Розмішуємо і варимо ще одну хвилину. Можна прибирати з плити.
5. Переливаємо гаряче ласощі з чорниці в заздалегідь підготовлену скляну банку. Закриваємо кришкою і ставимо на зберігання.