Зливу на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Зливу на зиму – це універсальне, смачне і нескладне в приготуванні частування на тривале зберігання. З соковитих плодів можна приготувати апетитну домашнє варення, джем або навіть соус до м’ясних страв. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку з десяти кращих рецептів з вишні з покроковими фото і зробіть меню ваших заготовок.

Густе варення з слив без кісточок на зиму

Густе варення з слив без кісточок на зиму – це смачне і цікаве ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Інгредієнти на
0.7 кг.

  • Зливу 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну заготовку з сливи на зиму? Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів за списком.
  2. Добре промиваємо сливи, розрізаємо їх навпіл і видаляємо кісточки.
  3. інгредієнти Викладаємо в глибоку миску, засипаємо їх цукром і залишаємо на чотири години до виділення соку.
  4. Переставляємо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння на повільному вогні і варимо близько 40 хвилин. Періодично перемішуємо вміст і обов’язково знімаємо пінку.
  5. Розливаємо заготовку по простерилизованным банкам.
  6. Закриваємо кришками, закутуємо в теплу тканину і залишаємо до повного охолодження. Після забирає на зберігання в прохолодне місце.
  7. Густе варення з слив без кісточок на зиму готово!

Соус ткемалі зі слив — класичний рецепт на зиму

Соус ткемалі зі слив – класичний рецепт на зиму, який стане одним з ваших улюблених. Готовий продукт порадує насиченим смаком з приємною кислинкою і ідеально доповнить м’ясні страви. Для приготування соусу використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Склад:

На 1 літр готового соусу:

  • Сливи – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – ½ склянки
  • Кінза – 15 гілок.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • М’ята/меліса – 10 гілок.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сливи добре промиваємо, надрізаємо і виймаємо кісточки.

Крок 3. Перекладаємо підготовлений продукт в каструлю і заливаємо водою.

Крок 4. Додаємо сюди сіль, цукор і ставимо заготовку на помірний вогонь.

Крок 5. В цей час дрібно нарізаємо зелень, зубчики часнику і перець чилі.

Крок 6. Сливи варимо близько 30 хвилин після закипання. Після масу подрібнюємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 7. Додаємо в масу хмелі-сунелі.

Крок 8. Викладаємо зелень, часник і гострий перець. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

Крок 9. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, закутуємо, даємо повністю охолонути і поставити на зберігання в холодильник або інше прохолодне місце.

Крок 10. Соус ткемалі з злив за класичним рецептом на зиму готовий!

Заготівля компоту з сливи на 3 літрову банку на зиму

Заготівля компоту з сливи на 3 літрову банку на зиму – це просте і смачне рішення для вашого домашнього столу. Готовий напій вийде в міру солодким, дуже яскравим і апетитним. Подавайте до столу з вашими улюбленими десертами. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

  • Сливи – 600 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор – 150 гр.
  • Паличка кориці – за смаком.
  • М’ята – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Сливи гарненько промиваємо під водою.

Крок 2. Кожну сливу поділяємо на половинки, виймаємо кісточки.

Крок 3. Добре промиваємо і стерилізуємо будь-яким підходящим способом 3-х літрову банку. Можна потримати його над парою.

Крок 4. Викладаємо в банку підготовлені половинки слив. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 15 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Додаємо м’яту і корицю. Кип’ятимо вміст і додаємо цукор. Перемішуємо до його розчинення.

Крок 6. Заливаємо сиропом сливи, видаливши паличку кориці. Закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і даємо повільно охолонути.

Крок 7. Заготівля компоту з сливи на 3-х літрову банку на зиму виконана. Можна відносити на зберігання!

Аджика з сливи на зиму

Аджика з сливи на зиму – це цікава варіація насиченого і неймовірно смачного домашнього соусу. Готовий продукт можна подавати з м’ясом, рибою або просто намазувати на чорний хліб. Для заготівлі сливової аджики на тривале зберігання використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг
  • Вода – 100 мл
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сливи добре промиваємо під водою і відкидаємо їх на друшляк.

Крок 3. Робимо на сливах надрізи і видаляємо кісточки.

Крок 4. Викладаємо інгредієнт в каструлю. Виливаємо воду і ставимо на плиту.

Крок 5. Варимо на помірному вогні близько 30-35 хвилин після закипання.

Крок 6. Залишаємо заготівлю остигати на кілька годин або на ніч.

Крок 7. Перекладаємо остиглу масу на сито.

Крок 8. Гарненько розтираємо її.

Крок 9. Отримуємо однорідну ніжну масу. Шкірка залишиться в ситі.

Крок 10. Ніжну масу кладемо в каструлю. Доповнюємо очищеними болгарськими і гострим перцем.

Крок 11. Після закипання варимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.

Крок 12. За 5 хвилин до готовності висипаємо сіль і все добре перемішуємо.

Крок 13. Розливаємо частування по простерилизованным банкам.

Крок 14. Закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Після забирає на зберігання в прохолодне місце.

Крок 15. Аджика з сливи на зиму готова!

Простий рецепт джему з злив

Простий рецепт джему з слив – справжня знахідка для вашого столу. Готове частування можна намазувати на білий хліб, подавати до столу з млинцями, оладками або разом з чашкою гарячого чаю. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Зливу – 400 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо сливи, поділяємо їх на половинки і видаляємо кісточки.

Крок 2. Кладемо сливу в сотейник, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на повільному вогні, після збільшуємо вогонь до середнього і варимо 5 хвилин до м’якості.

Крок 3. Висипаємо в заготовку додаємо цукор і мелений імбир. Перемішуємо і варимо на тихому вогні 30 хвилин. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.

Крок 4. Даємо заготівлі трохи охолонути і після перетираємо через дрібне металеве сито.

Крок 5. Ніжну масу виливаємо в сотейник. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні близько 30 хвилин. Періодично помішуємо вміст.

Крок 6. Переливаємо густе частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Простий рецепт джему з злив готовий. Зберігайте в прохолодному місці!

Мариновані сливи на зиму

Мариновані сливи на зиму – це цікава і дуже смачна заготовка, яка точно різноманітить ваше меню. Готовий продукт вийде неймовірно соковитим. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5-7,5 л.

Інгредієнти:

  • Зливу – 10 кг
  • Цукор – 3 кг
  • Гвоздика – 20 гр.
  • Лист лавровий – 40 гр.
  • Оцет винний – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість злив.

Крок 2. Гарненько промиваємо сливи під водою.

Крок 3. Укладаємо їх у великий таз, чергуючи лавровими листами. Останній шар – сливи.

Крок 4. У каструлі кип’ятимо винний оцет. Сюди поступово висипаємо весь цукор. Вимішуємо до його розчинення і утворення сиропу.

Крок 5. Заливаємо сливи з лавровими листками сиропом. Його виходить трохи, і він не покриє всі сливи. Але так треба, згодом плоди виділять багато соку.

Крок 6. Залишаємо заготовку на п’ять днів.

Крок 7. Протягом цих днів вранці і ввечері зливаємо утворену рідину в каструлю. Кип’ятимо її і виливаємо назад.

Крок 8. На третій день маринаду буде багато, і він добре покриє всі сливи.

Крок 9. В цей час заготівлю краще прикривати плівкою, щоб до неї не потрапили смітинки. На п’ятий день зливаємо весь маринад в каструлю і кип’ятимо його.

Крок 10. Розкладаємо сливи по стерилізованим банкам. Кладемо сюди лаврове листя і гвоздику.

Крок 11. Заливаємо плоди гарячим маринадом. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 12. Мариновані сливи на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Густе повидло зі сливи без кісточок

Густе повидло зі сливи без кісточок – це смачне і ароматне ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг
  • Цукор – 0,9 кг

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість злив, промиваємо їх під водою.

Крок 2. Поділяємо плоди на четвертинки, видаляємо кісточки.

Крок 3. Викладаємо підготовлений продукт в глибоку каструлю. Вибирайте посуд з товстим дном, щоб уникнути пригорання. Ставимо заготовку на помірний вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 4. Тушкуємо заготівлю близько 15 хвилин, зменшивши вогонь, після закипання. Після вимикаємо вогонь, а вміст каструлю подрібнюємо блендером. В отримане пюре висипаємо цукор, кип’ятимо його і після варимо близько 2 годин, періодично помішуючи.

Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 6. Закриваємо кришками, ставимо, закутуємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Густе повидло зі сливи без кісточок готово. Зберігайте в прохолодному приміщенні!

Сливи в сиропі на зиму

Сливи в сиропі на зиму – це апетитне частування для вашого домашнього столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Урізноманітніть меню ваших заготовок!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо прості інгредієнти зі списку: сливи, цукор і чисту воду.

Крок 2. Добре промиваємо плоди під водою, видаляючи будь-які забруднення. Вибирайте тільки тверді акуратні плоди. Перезрілі можуть втратити форму.

Крок 3. У каструлі кип’ятимо воду і доповнюємо її зазначеною кількістю цукру. Перемішуємо суміш і варимо до розчинення сухого продукту і утворення однорідного сиропу.

Крок 4. У попередньо промиту і простерилизованную банку кладемо сливи і заливаємо їх гарячим сиропом.

Крок 5. Переставляємо наповнену банку в каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин.

Крок 6. Закатуємо банку зі сливами, закутуємо ковдрою або інший теплою тканиною. Даємо повністю охолонути.

Крок 7. Сливи в сиропі на зиму готові. Зберігайте в прохолодному приміщенні!

Слива в шоколаді на зиму

Слива в шоколаді на зиму – це оригінальне частування, яке нікого не залишить байдужим. Такий десерт порадує насиченим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для заготівлі на тривале зберігання рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Какао-порошок – 5 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість злив і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Поділяємо сливу на половинки і видаляємо кісточки. Продукт кладемо в глибоку каструлю.

Крок 3. Засипаємо сливи половиною від загальної кількості цукру.

Крок 4. Залишаємо заготовку в прохолодному місці на ніч для виділення соку.

Крок 5. Доповнюємо масу какао-порошком і цукром.

Крок 6. Ставимо частування на плиту, кип’ятимо і після варимо годину на повільному вогні. Для аромату додаємо ванілін. Після ласощі розливаємо по простерилизованным банкам, закриваємо кришками і остуджуємо.

Крок 7. Слива в шоколаді на зиму готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Сливовий кетчуп на зиму

Сливовий кетчуп на зиму – це апетитний і яскравий за смаком продукт. Його можна подавати як соус до м’яса, риби або додавати в супи та інші домашні страви. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Урізноманітніть меню ваших заготовок!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг
  • Томат – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Сливи і овочі промиваємо під водою. Часник очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Помідори розбираємо часточками. Сливи ріжемо на четвертинки і видаляємо кісточки. Нарізаємо перець.

Крок 3. Сливи і овочі прокручуємо через м’ясорубку. Зубчик часнику пропускаємо через прес.

Крок 4. Отриману масу перелити в сотейник. Доповнюємо цукром, сіллю. Варимо на невеликому вогні близько 40-60 хвилин. В кінці вливаємо оцет.

Крок 5. Розливаємо частування по простерилизованным банкам.

Крок 6. Закриваємо заготовки кришками, даємо їм охолонути при кімнатній температурі.

Крок 7. Сливовий кетчуп на зиму готовий. Прибирайте на зберігання!