Аджика з яблуками на зиму – 7 кращих рецептів з покроковими фото

Аджика з яблуками на зиму — це популярний домашній соус, який підходить до птиці, м’ясу та рибі. Деякі використовують його в якості намазки. Гостре частування готується просто. Аджика має багато варіантів з різними складовими і різними пропорціями. Ознайомившись з підбіркою, кожен вибере підходящий для себе рецепт. Користуйтеся із задоволенням!

Аджика з яблуками на зиму «Пальчики оближеш»

Аджика з яблуками на зиму «Пальчики оближеш» – оригінальний рецепт, з яким навряд чи ви раніше зустрічалися. Оригінальність полягає в тому, що для приготування дивовижного соусу застосовують волоські горіхи. Вони надають яскравий смак і незабутній післясмак. Соус в нашій сім’ї користується великою популярністю. Приготуйте і ви, запевняю, вам сподобається!

Інгредієнти на
2 л.

  • Помідори 1.2 кг
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Часник 100 гр.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Морква 250 гр.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Волоський горіх 80 гр.
  • Базилік свіжий 1 ч. л.
  • Орегано 1 ч. л.
  • Яблука 250 гр.
  • Перець червоний мелений 2 ч. л.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Коріандр мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати аджику з яблуками на зиму, необхідно підготувати інгредієнти за списком. Промиваємо помідори, яблука, солодкий і гіркий перець. З морквини знімаємо шкірку за допомогою економки, ріжемо кружальцями. Перець розрізаємо і вичищаємо нутрощі. Всі компоненти нарізаємо на сегменти, попередньо видаляють насінну коробку і плодоніжку.
  2. Підготовлені інгредієнти по черзі пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо на комбайні.
  3. Перекручені складові виливаємо в товстостінну посуд для варіння. Довівши до кипіння, мінімізуємо полум’я і проварюємо 2 години, час від часу розмішуємо, щоб нічого не підгоріло. Маса значно увариться, так і треба. Вливаємо олію і оцет. Продовжуємо уварювати.
  4. Перебравши горіхи від шкаралупи і перегородок, підсушуємо їх на розпеченій сковорідці. Гострий перець звільняємо від нутрощів. Очищаємо часник. Перекручуємо це все через м’ясорубку.
  5. Ретельно промивши банки, стерилізуємо їх над парою, кришки кип’ятимо окремо.
  6. Через 3 години варіння солимо, сахарим і приправляємо перерахованими в рецептурі спеціями. Кладемо подрібнені горіхи, часник і гострий перець. Розмішати і прикривши кришкою, проварюємо півгодини.
  7. Стерильні банки наповнюємо киплячій аджикою, притримуючи прихватками, щоб не обпектися. Закатуємо сухими кришками, використовуючи закаточний ключ. Охолоджуємо в перевернутому положенні під ковдрою.
  8. Остиглу приправу прибираємо до інших зимових запасів. Приємного апетиту!

Аджика з яблуками і помідорами на зиму

Аджика з яблуками і помідорами на зиму володіє яскравим смаком. Часник і перець додають гостроти, а яблука роблять смак ніжний, пом’якшуючи пекучість. При цьому соус виходить в міру гострим. Приготування аджики освоїть навіть дилетант. Все гранично просто і цікаво!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Часник – 1-2 головки.
  • Сіль – 0,5-1 ст. л.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець пекучий – 1-2 шт.
  • Яблука – 1 кг
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Напередодні обполіскуємо і висушуємо томати, непридатні для засолювання в цілому вигляді і м’які, звільняємо від плодоніжок і прокручуємо, використовуючи блендер або м’ясорубку. За побачилиію знімаємо шкірку.

Крок 2. Яблука і солодкий перець промиваємо, позбавляємося від нутрощів і насіння, довільно ріжемо на сегменти.

Крок 3. З лука зчищають верхній шар, обполіскуємо, ділимо на частини. Яблука, перець і цибулю подрібнюємо таким же способом, як і томати.

Крок 4. Часникові часточки очищаємо від лушпиння. Кількість регулюємо, спираючись на свій смак. Гіркий перець промиваємо, на розсуд вичищаємо насіння. Використовуючи електроприлад, подрібнюємо.

Крок 5. Перекручені складові переливаємо у місткій жароміцну ємність. Присмачую рослинним маслом без запаху і сіллю. Для балансу смаку допускається підсолодити (їдальні ложки буде достатньо). Розмістивши на конфорці, прогріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь і уварюємо півгодини.

Крок 6. Банки і кришки промиваємо і стерилізуємо. Киплячій аджикою наповнюємо ємності.

Крок 7. Закорковуємо з допомогою закаточной машинки. Перевернувши дном вниз, закутуємо в ковдру.

Крок 8. Остиглий соус переносимо до запасів. Подаємо з м’ясом, картоплею або макаронами. Приємного апетиту!

Аджика з яблуками, перцем і помідорами на зиму

Аджика з яблуками, перцем і помідорами на зиму – зимова заготівля, яку оцінять абсолютно все. Рецепт гарний тим, що для приготування необов’язково використовувати плоди ідеального розміру, зібрані з куща. Тут підійдуть і опадыши і переростки. Раціональний спосіб застосувати некондицію.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Часник – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Морква – 600 гр.
  • Перець гострий – 3-4 шт.
  • Яблука – 1 кг
  • Масло соняшникове – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо помідори, звільняємо від плодоніжки, ріжемо на фрагменти.

Крок 2. Прокрутивши томати через м’ясорубку до однорідного стану, перелити в посуд для варіння і уварюємо томатну масу півгодини.

Крок 3. Морквину звільняємо від шкіри овочечисткою, нарізаємо брусками.

Крок 4. Коренеплід подрібнюємо таким же способом, як і томати.

Крок 5. Промиті яблука ділимо на частини, вирізаючи серцевину.

Крок 6. Перекручуємо плоди через м’ясорубку разом з морквою і вивантажуємо в киплячі томати. Кип’ятити 30 хвилин.

Крок 7. Солодкий і гострий перець обполіскуємо, Очистити від нутрощів. Часник звільняємо від лушпиння.

Крок 8. Прокручуємо через м’ясорубку і вивантажуємо до киплячої овочевої маси. Уварюємо півгодини.

Крок 9. Присмачую рослинною олією, солимо і додаємо цукор. Кип’ятимо 20 хвилин.

Крок 10. Вимиваємо банки і кришки, стерилізуємо над парою або іншим методом.

Крок 11. Розподіляємо киплячий соус по стерильним ємкостей.

Крок 12. Закатуємо сухими кришками, застосувавши закаточну машинку. Перевернувши кришками вгору, закутуємо пледом. Охолоджуємо.

Крок 13. Остиглі закачування переміщаємо в засіки. Приємного апетиту!

Гостра аджика з яблуками на зиму

Гостра аджика з яблуками на зиму – ласощі для любителів пікантних закусок. Дивовижний соус готується дуже просто. Підготовка інгредієнтів займає мінімум часу. Досягти яскравого смаку допомагають стиглі соковиті овочі, яблука надають м’який смак і тонку кислинку. Гостра аджика гармонійно підходить до м’ясних страв.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Помідори – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Часник – 25 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець болгарський – 50-100 гр.
  • Перець гострий – 3 шт.
  • Яблука – 250 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо помідори, яблука і перці двох видів. Для аджики використовуємо плоди будь-якого розміру, не обов’язково ідеальної форми. Важливо, щоб плоди були визрілими і соковитими.

Крок 2. Звільняємо яблука від насіння і шкірки, часник – від лушпиння. В перцях прибираємо перегородки і насіння, в помідорах вирізаємо плодоніжку. Гострий перець за бажанням очищаємо від насіння, а з помідорів по вашому розсуду знімаємо шкірку.

Крок 3. Нарізку перекладаємо в чашу блендера або комбайн з ножами. Пробиваємо до однорідності.

Крок 4. В товстостінну промаслений каструлю виливаємо отриману суміш.

Крок 5. Сиплемо сіль і цукор, розміщуємо на вогні.

Крок 6. Уварюємо півгодини, періодично розмішуючи.

Крок 7. Готуємо скляні ємності – вимиваємо і прожарюємо. Наповнюємо банки, киплячої аджикою, і закручуємо чистими гвинтовими кришками. Ставимо на кришки і замотуємо в теплу ковдру. Остуджуємо.

Крок 8. Зберігаємо аджику в темному приміщенні. Це може бути як холодильник, так і комора, льох або підвал.

Крок 9. Запашний гострий соус готовий. Приємного апетиту!

Аджика з яблуками без варіння на зиму

Аджика з яблуками без варіння на зиму – максимально простий рецепт, який втілить навіть новачок. Сирої соус має незабутнім яскравим смаком. Така аджика зберігає всі корисні вітаміни. Копчена паприка надає цікаве післясмак. Зберігати заготівлю потрібно в холодильнику. Весь процес займає не більше півгодини.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Помідори – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний – 30 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Паприка мелена копчена – 0,5 ст. л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Яблука очищені – 100 гр.
  • Коріандр мелений – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти, звіряючись з рецептурою. Відбираємо м’ясисті визріли, і навіть перестиглі плоди.

Крок 2. Помідори, яблука і перці обдаємо сильним струменем, видаляючи пил і пісок. Перці і яблука звільняємо від насіннєвої коробки, ріжемо довільно. У помідорах витягаємо плодоніжку. Знімаємо з лушпиння часнику. Перець чилі розрізаємо і видаляємо насіння за вашим розсуд.

Крок 3. Підготовлену нарізку прокручуємо через м’ясорубку, комбайна або блендера. Кількість гостроти регулюємо самостійно, збільшуючи або зменшуючи, відповідно.

Крок 4. Солимо, солодим, приправляємо копченої паприкою і коріандром. При необхідності кладемо прянощі і сухі трави. Пробуємо і балансуємо смак, якщо потрібно.

Крок 5. Вводимо яблучний консервант. Замість яблучного оцту допустимо використовувати 9% консервант або лимонку.

Крок 6. Грунтовно вимішуємо масу.

Крок 7. Наповнюємо стерильні баночки сирим соусом, закриваємо і перевіряємо, чи не пропускає повітря. Для зимових заготовок рекомендую використовувати тільки нові гвинтові кришки. Так як з вживаними кришками можуть виникнути проблеми. Немає впевненості, що вони впораються зі своєю функцією і збережуть заготовки.

Крок 8. Поміщаємо запашний соус в холодильник. Приємного апетиту!

Аджика з кабачків з яблуками на зиму

Аджика з кабачків з яблуками на зиму являє собою цікавий соус, який використовують для приготування м’ясних страв подають вприкуску з запеченим м’ясом. Приготування приправи не обтяжує і не вимагає спеціальних кухарських навичок. Слідуючи інструкції, відтворити соус без праці може навіть дилетант.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • очищені Кабачки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Часник – 9 зубчиків.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Кабачки, перець і яблука кисло-солодких сортів добре змиваємо під краном, позбавляючись від забруднень. Для якісного миття використовуємо губку, залишаємо обсохнути на рушник.

Крок 2. Очищаємо часник. Кабачки звільняємо від нутрощів і шкіри, солодкий перець і яблука – від насіннєвих коробочок. Гострий перець – від плодоніжок. Кількість гостроти зменшуємо або збільшуємо, спираючись на власні уподобання.

Крок 3. Нарізані інгредієнти перекручуємо через м’ясорубку. Для подрібнення підійде і комбайн. Головне – добитися однорідності.

Крок 4. Сиплемо сіль. Балансуємо цукровим піском і присмачую рослинним маслом без запаху. Об’єднуємо складові, щоб розподілити компоненти рівномірно. Для зручності використовуємо віночок. Не збиваємо, а лише перемішуємо.

Крок 5. Встановивши на вогні, проварюємо 40 хвилин, не забуваючи розмішувати. Вводимо оцтову кислоту (як консервант допускається використовувати лимонку) і уварюють 10 хвилин.

Крок 6. Готуємо банки, промиваючи і стерилізуючи їх. Перевіривши на вади (тріщини й відколи неприйнятні) ємності, заповнюємо їх аджикою. Закручуємо гвинтовими прокип’яченими кришками. Перевіряємо, чи не підтікає чи аджика. Перевернувши на бочок і накривши ковдрою, чекаємо остигання.

Крок 7. Переносимо до зимових заготовок. Застосовуємо як соус або приправу. Аджика – універсальний продукт, який кожен використовує так, як хоче. Приємного апетиту!

Аджика з яблук і слив на зиму

Аджика з яблук і слив на зиму приємно здивує своїм смаком. В соусі гармонійно поєднується гострота і кисло-солодкий післясмак фруктів. Цінителі гострих страв оцінять зимову закрутку. Рецепт гарний тим, що для приготування сміливо можна використовувати м’які сливи і яблука-опадыши. А цілі гарні плоди використати, наприклад для компотів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг
  • Помідори – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Перець гострий стручковий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо сливи та яблука. Розділивши ягоди уздовж, позбавляємося від кісточок. Яблука ріжемо, вирізаємо насінну коробочку. Знімаємо шкірку на свій розсуд.

Крок 2. Чисті помідори ріжемо на сегменти, видаливши плодоніжку і знявши шкірку. Лук очищаємо і подрібнюємо довільно. Відміряємо спеції і прянощі. Кількість і асортимент регулюємо самостійно. При необхідності використовуємо ароматні трави.

Крок 3. Очищаємо часник від лушпиння, а вимиті перці від нутрощів і перегородок. Підготовлену нарізку прокручуємо за допомогою м’ясорубки або комбайна. Варимо в товстостінній посуді одну годину.

Крок 4. Коли суміш помітно увариться і загусне, солодим, солимо, приправляємо рубаним часником і спеціями. Кип’ятимо півгодини. Розкладаємо по стерильним банкам, закручуємо і остуджуємо під ковдрою.

Крок 5. Остиглу аджику переміщаємо в комору. Їмо з м’ясними виробами, мантами або пельменями. Приємного апетиту!