Баклажани по-корейськи – яскрава закуска з неймовірним смаком і ароматом, яка перетворить банальний вечеря у смакову феєрію, і при цьому ще й дуже корисна. Тим, хто любить страви погостріше, можна не шкодувати перцю чилі і часнику, а тим, хто береже шлунок, можна приготувати закуску і без гострих інгредієнтів: смак страви гірше не стане.
Кращий рецепт баклажанів по-корейськи «Пальчики оближеш»
Для такої заготовки краще вибирати щільні і м’ясисті помідори сорту «сливка», щоб вони не перетворювалися в томатну масу, а зберігали форму. Баклажани варто нарізати досить великими шматочками, інакше вийде не салат по-корейськи, а баклажанна ікра.
Інгредієнти на
4 порц.
- Баклажан 460 гр.
- Помідор 250 гр.
- Перець болгарський 280 гр.
- Цибуля ріпчаста 260 гр.
- Перець чилі за смаком
- Морква 2 шт.
- Часник 40 гр.
- Сіль-10 гр.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Томатна паста 360 мл
- Оцет столовий 9% 45 мл
- Масло рослинне 100 мл
- Паприка за смаком
- Коріандр за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити смачні баклажани по-корейськи на зиму? Баклажани помити, відрізати хвостики, розрізати навпіл, а потім — великими брусочками.
- Томати розділити на четвертинки, перець звільнити від насіння і нарізати смужками товщиною, порівнянної з шматочками баклажанів.
- Цибуля нарізати великими півкільцями.
- Морква натерти на тертці.
- У глибокому сотейнику розігріти олію, викласти овочі і смажити, перемішуючи, близько 10 хвилин, щоб підрум’янилися і утворили апетитну скоринку.
- Приправити овочеву заготівлю, додавши потрібну кількість солі, спецій і цукру, подрібнений часник і томатну пасту. Все перемішати і тушкувати на слабкому вогні близько 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування влити оцет і ще раз перемішати.
- Розкласти салат по стерилізованим баночках і закупорити. Почекати, поки охолоне, а потім переставити в прохолодне темне місце для постійного зберігання.
