Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Неймовірно смачні баклажани по-корейськи з кунжутом

Поєднання соєвого соусу, гострого перцю і часнику з кунжутом перетворює цю закуску в даний азіатське блюдо, яке стане прикрасою святкового столу або доповнить страви з м’яса, приготовані на грилі, на свіжому повітрі.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Кунжут смажений – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені баклажани нарізати середніми за розміром брусочками.

2. Скласти овочі в розігріту сковороду з маслом, додати воду і тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні.

3. В іншій мисочці змішати соєвий соус, цукор, перець, дрібно нарізаний часник і кунжут, перемішати.

4. Зелену цибулю нарізати дуже тонко.

5. Баклажани процідити, залити отриманим маринадом, скласти в баночки і, стерилизовав у великій каструлі близько 30 хвилин, закупорити для подальшого зберігання.