Неймовірно смачні баклажани по-корейськи з кунжутом
Поєднання соєвого соусу, гострого перцю і часнику з кунжутом перетворює цю закуску в даний азіатське блюдо, яке стане прикрасою святкового столу або доповнить страви з м’яса, приготовані на грилі, на свіжому повітрі.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Баклажани – 2 шт.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Перець чилі мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л
- Масло рослинне – 50 мл
- Кунжут смажений – 1 ч. л.
- Вода – 50 мл
- Сіль – 2 гр.
Процес приготування:
1. Вимиті і обсушені баклажани нарізати середніми за розміром брусочками.
2. Скласти овочі в розігріту сковороду з маслом, додати воду і тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні.
3. В іншій мисочці змішати соєвий соус, цукор, перець, дрібно нарізаний часник і кунжут, перемішати.
4. Зелену цибулю нарізати дуже тонко.
5. Баклажани процідити, залити отриманим маринадом, скласти в баночки і, стерилизовав у великій каструлі близько 30 хвилин, закупорити для подальшого зберігання.