Баклажани як гриби на зиму — неймовірно смачна заготовка. Не у кожного з нас є гроші на купівлю грибів або час на їх складання, а ось поласувати смачними грибочками взимку любить практично кожен. Пропонуємо вам підбірку з рецептів приготування консервованих баклажанів, які на смак часом не відрізняються від грибів і є прекрасною їм заміною.
Баклажани як гриби без стерилізації на зиму — кращий рецепт
Простий і досить швидкий варіант приготування баклажанів на зиму. Баклажани виходять щільними, ароматними і дуже апетитними і дійсно дуже сильно нагадують за смаком, мариновані гриби.
Інгредієнти на
6 порц.
- Баклажан 3 шт.
- Оцет столовий 9% 100 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль 1 ст. л.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Як заготовити баклажани як гриби на зиму? Промиті овочі нарізаємо кубиками, солимо і залишаємо на 40 хвилин, після чого гарненько промиваємо їх.
- Баклажани заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, проварюємо їх ще близько 15 хвилин до м’якості. Додаємо оцет і через хвилину знімаємо баклажани з вогню.
- Викладаємо на дно простерилізованій банки дрібно нарізану зелень, перець і лавровий лист.
- Потім викладаємо в банку баклажани і заливаємо їх гарячим розсолом, в якому вони варилися.
- Закочує банку, перевертаємо її і закутуємо ковдрою. Залишаємо баклажани при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Готові баклажани зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!
Баклажани як гриби з майонезом на зиму
Ситне блюдо на зиму, приготувати яку дуже просто. За смаком, виходить практично неможливо відрізнити від такого делікатесу як білі гриби в майонезі, що допоможе вам заощадити гроші і зусилля.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Баклажани – 3 кг
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 2 голівки.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани холодною водою, обрізаємо хвостики. Нарізаємо їх невеликими кубиками і гарненько посипаємо сіллю. Коли баклажани пустять сік, промиваємо їх ще раз.
2. На сковороду наливаємо масло і викладаємо баклажани. Обсмажуємо до золотистого відтінку.
3. Додаємо трішки присмажений до прозорості цибулю, перемішуємо його з баклажанами. Солимо, додаємо подрібнений часник і оцет.
4. Стерилізуємо необхідну кількість банок.
5. Заправляємо баклажани майонезом і розкладаємо їх по банкам, після чого закочує їх. Зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт заготівлі з баклажанів з кропом і часником
Просте і швидке блюдо, яке стане відмінною закускою до м’яса або риби. Завдяки довгому зберіганню такі баклажани можуть радувати вас цілий рік, але особливо смачно їх буде їсти взимку.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Баклажани – 2 кг
- Оцет 9% – 10 ст. л.
- Кріп – 300 гр.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Для маринаду додаємо у воду сіль з оцтом і доводимо рідину до кипіння.
2. Поки доходить до кипіння маринад, промиваємо баклажани, витираємо їх і нарізаємо кубиками.
3. Засипаємо баклажани в киплячий маринад і варимо близько 5 хвилин під кришкою.
4. Маринад зливаємо і залишаємо баклажани в друшляку остигати протягом приблизно години.
5. Подрібнюємо кріп.
6. Часник також подрібнюємо за допомогою ножа або чеснокодавилки.
7. Засипаємо баклажани в каструлю, додаємо часник, зелень і гарненько все перемішуємо.
8. Розкладаємо баклажани по простерилизованным банкам і залишаємо остигати.
9. Остиглі баклажани прибираємо в холодильник приблизно на 12 годин. Приємного апетиту!
Баклажани з грибною приправою на зиму в банках
За смаком, такі швидше нагадують баклажани смажені гриби, багато в чому за рахунок додавання грибної приправи. Головне ж достоїнства цієї страви – воно готове вже через добу, але при цьому зберігається досить тривалий час.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Баклажани – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 750 гр.
- Майонез – 400 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Приправа грибна – за смаком
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
2. Заливаємо шматочки баклажанів холодною водою і доводимо її до кипіння, після чого варимо ще близько 10 хвилин. Готові баклажани залишаємо в окропі ще на 4 хвилини, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти всій рідини.
3. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо на неї лук, який обсмажуємо на сильному вогні до готовності.
4. Викладаємо баклажани на ту ж сковороду, де обжаривался цибулю і смажимо їх на помірному вогні приблизно 10 хвилин. Готові баклажани викладаємо до цибулі.
5. Засипаємо в баклажани грибну приправу і гарненько все перемішуємо.
6. Додаємо майонез і перемішуємо все в останній раз.
7. Розкладаємо баклажани по банкам, стерилізуємо їх і закатуємо. Після чого перевертаємо банки, накриваємо їх ковдрою і залишаємо остигати.
8. Коли баклажани охолонуть, перекладаємо їх в прохолодне місце для зберігання. Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт баклажанів з цибулею для тривалого зберігання
Смачний і цікавий салат з баклажанів, які на смак виходять, відрізняються від грибів. Крім того, страва виходить зовсім не калорійним і відмінно підійде людям, які стежать за своєю фігурою. Зберігати такі баклажани можна навіть при кімнатній температурі.
Час готування: 5 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Баклажани – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 3 головки.
- Оцет 9% – 0,5 склянки
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
1. В першу чергу баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
2. Засипаємо овочі сіллю і залишаємо стояти близько 4 годин.
3. Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями і заливаємо оцтом.
4. Зливаємо вийшла з баклажанів рідина, промиваємо їх і віджимаємо, після чого викладаємо на рушник.
5. Накриваємо їх зверху ще одним рушником.
6. Обсмажуємо баклажани на невеликій кількості олії до золотистого кольору.
7. Часник подрібнюємо і додаємо разом з баклажанами до цибулі. Ретельно все перемішуємо.
8. Розкладаємо баклажани по банкам, щільно утрамбовувавши.
9. Банки закриваємо кришками. Баклажани готові до зберігання, приємного апетиту!
Мариновані баклажани як гриби без стерилізації на зиму
Дуже швидкий рецепт маринованих баклажанів на зиму. Разом з прянощами і зеленню смак баклажанів стає дуже цікавим і навіть набуває грибні нотки.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Баклажани – 2 кг
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп -1 пучок
- Часник – 3 головки.
- Оцет 9% – 15 мл
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо й обсушуємо.
2. Нарізаємо овочі кружальцями, посипаємо сіллю і залишаємо на 15 хвилин.
3. Змиваємо надлишки солі, віджимаємо баклажани і обсмажуємо з обох сторін в олії.
4. Часник із зеленню подрібнюємо, змішуємо з цукром і сіллю. Додаємо оцет і гарненько все перемішуємо.
5. Шарами викладаємо часник з зеленню і баклажани поки банки не заповняться. Закручуємо банки і залишаємо їх зберігатися в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Домашні баклажани в банках без додання оцту
Оцет – чудовий консервант, проте він відрізняється специфічним смаком, який подобається далеко не всім. Тож пропонуємо рецепт консервованих баклажанів на зиму, які чудово зберігаються взимку навіть без додавання оцту. Така закуска виходить апетитною і дуже смачною.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Баклажани – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 6 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Лук очищаємо і промиваємо, потім нарізаємо його невеликими кубиками й викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо цибулю до м’якості на слабкому вогні.
2. Цибуля перекладаємо в миску.
3. Баклажани промиваємо та нарізаємо кубиками середнього розміру. Викладаємо їх у ту ж сковорідку.
4. Баклажани обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до цибулі.
5. Часник очищаємо і подрібнюємо. Додаємо його до обсмаженою овочам.
6. Заливаємо овочі майонезом, солимо і перчимо за смаком.
7. Гарненько все перемішуємо.
8. Перекладаємо баклажани в простерилізовані банки.
9. Банки накриваємо кришкою і відправляємо стерилізуватися.
10. Закочує банки, перевертаємо їх і закутуємо в теплу ковдру. Коли банки охолонуть, переміщаємо їх на зберігання в прохолодне і темне місце. Приємного апетиту!