Як смачно запекти баклажани з кабачками і фаршем?
Соковиті кабачки і баклажани відмінно поєднуються з м’ясом і просочуються соком один одного в процесі приготування. Блюдо виходить набагато смачніше і ароматні.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Баклажан – 500 гр.
- Кабачок – 300 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Вибираємо не дуже великі баклажани. Потім промиваємо їх і обтираем. Нарізаємо круглими скибочками, не видаляючи шкірку.
2. Викладаємо баклажани в друшляк і підсолюємо. Ставимо ємність в раковину. Таким чином, ми відразу позбавимо баклажани від гіркоти. На це знадобиться близько півгодини.
3. Переходимо в підготовці кабачка. Дії з ним будуть аналогічні діям з баклажаном. Вимитий кабачок нарізаємо скибочками круглої форми. Залишаємо шкірку, якщо плід молодий.
4. Розподіливши рослинна олія по дну сковороди (її варто заздалегідь підігріти), розкладаємо кабачки. Обсмажуємо продукт з обох сторін і викладаємо на тарілку. Чекаємо, коли кабачок трохи охолоне.
5. Коли баклажани просочаться сіллю і пустять сік, промиваємо їх водою і залишаємо стікатися. Для обжарювання скибочок не потрібно занадто багато масла. Обсмажуємо баклажани і відразу ж викладаємо їх на деко (заздалегідь змащений рослинним маслом). Трохи баклажанів залишаємо.
6. Поверх скибочок на деку, викладаємо половину фаршу. Посипаємо його спеціями і сіллю. Далі розміщуємо шар кабачків і залишки фаршу. Укладаємо залишилися баклажани.
7. Залишилося зробити заливку з яєць і сметани. Перемішуємо їх і солимо. Коли суміш буде готова, заливаємо нею страву з баклажанів. Духовку розігріваємо при температурі 180 градусів, ставимо всередину неї деко і запікаємо баклажани з кабачками і фаршем 40 хвилин.
Приємного апетиту!