Бефстроганів класичний – популярна і улюблена багатьма страва, яка є дрібними шматочками м’яса в соусі. Таке частування можна подавати до столу з картопляним пюре, макаронами та іншими гарнірами до смаку. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.
Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді
Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді – це смачна, апетитна і проста у виконанні страва для домашнього столу. Подавати його можна з будь-якими гарнірами до смаку. Порадуйте себе та близьких ситним рішенням за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Яловичина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 130 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Олія – 60 мл.
- Борошно – 20 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Окріп – 2 ст.
Процес приготування:
Класичний бефстроган готується дуже просто. Яловичину промиваємо і ріжемо поперек волоком тонкими скибочками. Видаляємо всі плівки та прожилки.
Накриваємо м’ясо харчовою плівкою та відбиваємо кухонним молоточком.
Далі м’ясні шматочки ріжемо тонкою соломкою.
Солимо, перчимо яловичину і присипаємо її борошном. Перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ньому м’ясну соломку до яскравого рум’янцю.
Дрібно рубаємо цибулю.
Окремо смажимо його до рум’янцю.
Цибулю заливаємо окропом, доповнюємо томатною пастою.
Кип’ятимо заготовку на помірному вогні.
Викладаємо в соус яловичину. Перемішуємо.
Закриваємо кришкою і мучимо на невеликому вогні до м’якості м’яса.
Через 30-40 хвилин додаємо сметану. Добре все перемішуємо.
Перемішуємо і томимо ще близько 5 хвилин.
Класичний бефстроган з яловичини на сковороді готовий. Подавайте до столу із гарніром. Можна прикрасити свіжою зеленню.
Бефстроганів із яловичини зі сметаною
Бефстроганів із яловичини зі сметаною порадує вас ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду чи вечері. Приготувати частування зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 150 грн.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Борошно – 1 ст.
- Часник – 3 зубчики.
- Чебрець – 1 гілка.
- Лист лавровий – за смаком.
Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину ріжемо тонкою соломкою поперек волокон.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо сюди м’ясо.
Крок 3. Обсмажуємо продукт до рум’янцю та вливаємо сюди трохи окропу.
Крок 4. Тонкими півкільцями ріжемо цибулю і викладаємо її до м’яса. Смажимо до м’якості овочів.
Крок 5. Вливаємо ще окріп і томимо частування близько однієї години.
Крок 6. Додаємо сметану та борошно. Добре все перемішуємо та готуємо на повільному вогні до м’якості м’яса.
Крок 7. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль, спеції, подрібнений часник та чебрець.
Крок 8. Бефстроганів із яловичини зі сметаною готовий. Подавайте до столу із гарніром!
Класичний бефстроганів зі свинини
Класичний бефстроганів зі свинини відрізняється особливою ніжністю та м’якістю. Подавайте таке частування до сімейного обіду з картопляним пюре та іншими гарнірами. Ситне кулінарне рішення точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 300 грн.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 150 грн.
- Борошно – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 80мл.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.
Крок 3. Свинину ріжемо тонкою соломкою.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому м’ясо з цибулею до рум’янцю близько 5-7 хвилин.
Крок 5. Додаємо борошно, сметану, сіль та спеції зі списку. Вливаємо воду та перемішуємо.
Крок 6. Стомлюємо частування близько 30 хвилин до повної готовності.
Крок 7. Класичний бефстроганів зі свинини готовий. Можна подавати до столу та куштувати!
Бефстроганів із курки
Бефстроганів з курки – це смачна, поживна і проста у виконанні страва для домашнього столу. Подавати його можна з будь-якими гарнірами до смаку. Порадуйте себе та близьких апетитним рішенням за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 350 гр.
- Сметана – 2 ст.
- Томати – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 0,3 ст.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Вода – 1,5 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промиваємо і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 2. Дрібно рубаємо свіжі томати.
Крок 3. Перемішуємо томати зі сметаною. Вливаємо воду і кип’ятимо соус на плиті.
Крок 4. Куряче філе обвалюємо в борошні.
Крок 5. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.
Крок 6. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.
Крок 7. Сюди ж викладаємо куряче філе.
Крок 8. Обсмажуємо на великому вогні близько 5-6 хвилин.
Крок 9. Виливаємо сюди соус. Перемішуємо.
Крок 10. Додаємо сіль до смаку.
Крок 11. Далі всипаємо спеції. Томимо на невеликому вогні близько 20 хвилин.
Крок 12. Бефстроганів із курки готовий. Подавайте до столу з картопляним пюре чи іншими гарнірами.
Бефстроганів з яловичини у вершковому соусі
Бефстроганів із яловичини у вершковому соусі порадує вас ніжним смаком та поживними властивостями. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду чи вечері. Приготувати частування зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 15 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.
- Бульйон – 150 мл.
- Вершки – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Коріандр – до смаку.
- Горіх мускатний – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо красивий шматок яловичини без кісток та прожилок.
Крок 2. Ріжемо м’ясо тонкою соломкою.
Крок 3. Викладаємо м’ясо в пакет і засипаємо борошном.
Крок 4. Добре перемішуємо вміст.
Крок 5. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями.
Крок 6. Обсмажуємо овоч на олії до рум’янцю.
Крок 7. Сюди кладемо м’ясо, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.
Крок 8. Додаємо сіль та спеції.
Крок 9. Вливаємо бульйон і добре прогріваємо вміст. Томимо до м’якості м’яса.
Крок 10. Вливаємо вершки та ще раз все прогріваємо. Ось і все, можна вимикати плиту.
Крок 11. Бефстроганів із яловичини у вершковому соусі готовий. Частуйтесь!
Бефстроганів із грибами
Бефстроганів із грибами – цікава кулінарна ідея для вашого домашнього меню. Обов’язково спробуйте приготувати м’ясо з грибами за нашим перевіреним покроковим рецептом. Готовий продукт можна подавати до обіду, вечері або як перекушування.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля –
- Гриби печериці – 270 гр.
- Олія оливкова – 5 ст.л.
- Вода – 6 ст.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Сметана – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо яловичину, ріжемо її соломкою, солимо і перчимо.
Крок 2. Обсмажуємо м’ясо на оливковій олії близько 10 хвилин. Вливаємо три столові ложки води та гасимо 50 хвилин.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю.
Крок 4. Також ріжемо печериці.
Крок 5. На маслі, що залишилося, смажимо цибулю до м’якості.
Крок 6. Відправляємо його до грибів, обсмажуємо разом близько 5 хвилин. Потім томимо під кришкою три хвилини.
Крок 7. Додаємо сметану, сіль і три ложки води, що залишилися. Перемішуємо і томимо кілька хвилин.
Крок 8. Викладаємо сюди м’ясо. Добре все перемішуємо і за хвилину прибираємо з вогню.
Крок 9. Бефстроганів із грибами готовий. Подавайте до столу з картопляним пюре та соліннями.
Бефстроганів із яловичини з підливою
Бефстроганів з яловичини з підливою – це дуже соковите, смачне та поживне частування для вашого сімейного обіду чи вечері. Подавайте апетитний м’ясний продукт із вашими улюбленими гарнірами. Для швидкого та нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Сметана – 100 грн.
- Кетчуп – 3 ст.
- Вода – 100 мл.
- Борошно – 1 ст.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину ріжемо тонкою соломкою, солимо і перчимо.
Крок 2. Обсипаємо борошном м’ясо і перемішуємо.
Крок 3. Ріжемо тонкими півкільцями цибулю.
Крок 4. Подрібнюємо очищений часник.
Крок 5. Обсмажуємо шматочки яловичини до рум’янцю на олії.
Крок 6. Прибираємо м’ясо і відразу обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку з додаванням вершкового масла.
Крок 7. Викладаємо м’ясо до цибулі.
Крок 8. Доповнюємо продукти кетчупом.
Крок 9. Приєднуємо часник та сметану.
Крок 10. Вливаємо воду і добре перемішуємо. Гасимо під кришкою близько 30 хвилин до м’якості м’яса.
Крок 11. Бефстроганів із яловичини з підливою готовий. Подавайте до столу разом із гарніром!
Класичний бефстроганів із солоними огірками
Класичний бефстроганів із солоними огірками нескладно приготувати в домашніх умовах. Таке частування порадує особливою ніжністю та соковитістю. Відмінне рішення для вашого обіднього столу. Подавайте апетитне м’ясо з картопляним пюре та іншими доповненнями до смаку.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Огірок солоний – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кріп – 10 гр.
- Олія – для смаження.
- Борошно – 1,5 ст.
- Гірчиця – 1 ст.
- Томатна паста – 1 ч.л.
- Сметана – 300 грн.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Ріжемо ріпчасту цибулю тонкими півкільцями і смажимо її на олії до м’якості.
Крок 2. Тонкою соломкою ріжемо солоні огірки. Відправляємо їх до цибулі. Перемішуємо та смажимо близько 5 хвилин.
Крок 3. Поперек волокон ріжемо соломкою яловичину.
Крок 4. Обвалюємо м’ясо в борошні.
Крок 5. Окремо обсмажуємо на олії яловичину на сильному вогні. Готуємо близько 5 хвилин.
Крок 6. Викладаємо м’ясо до цибулі з огірками. Солимо, перчимо продукти, доповнюємо їх томатною пастою з гірчицею.
Крок 7. Сюди ж викладаємо сметану. Добре все перемішуємо і томимо під кришкою близько 25 хвилин. Наприкінці додаємо кріп.
Крок 8. Класичний бефстроганів із солоними огірками готовий. Можна куштувати!
Бефстроганів з яловичини у духовці
Бефстроганів із яловичини у духовці – це не традиційний, але дуже смачний варіант виконання апетитної м’ясної страви. Подавати його можна з будь-якими гарнірами до смаку. Порадуйте себе та близьких цікавим кулінарним рішенням за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 40 мл.
- Сіль за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо якісний шматок яловичини, промиваємо його під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Вибираємо якісний шматок яловичини, промиваємо його під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 3. Викладаємо м’ясну нарізку у сковороду. Обсмажуємо на слабкому вогні до напівготового стану.
Крок 4. У цей час очищаємо цибулю і ріжемо її півкільцями.
Крок 5. Відправляємо цибулю до сковороди на середині готування. Також за смаком додаємо сіль та перець.
Крок 6. М’ясо з цибулею перекладаємо у форму для запікання, заливаємо вершками та закриваємо фольгою. Готуємо близько 40 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 7. Бефстроганів із яловичини у духовці готовий. Подавайте м’ясне частування до столу з улюбленими гарнірами!
Як приготувати бефстроганів у мультиварці
Як приготувати бефстроганів у мультиварці, розповідаємо у нашому перевіреному покроковому рецепті з фотографіями. Ваші рідні не зможуть встояти перед апетитним м’ясним частуванням. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами: картопляним пюре, макаронами або крупами.
Час готування – 2 години 15 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,8 кг.
- Сметана – 150 грн.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень сушена – до смаку.
- Олія – 20 мл.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно ріжемо м’ясо і викладаємо в чашу мультиварки.
Крок 2. Додаємо сіль до смаку.
Крок 3. Перчимо і доповнюємо олією.
Крок 4. Натираємо на тертці очищену цибулю і відправляємо її до м’яса.
Крок 5. Вливаємо до вмісту склянку води.
Крок 6. Добре все перемішуємо.
Крок 7. Включаємо мультиварку в режимі гасіння на 2 години.
Крок 8. За 45 хвилин до закінчення програми додаємо сметану та сушену зелень. Перемішуємо.
Крок 9. Тепер ви знаєте, як приготувати бефстроганів у мультиварці. Обов’язково спробуйте!