Білі гриби на зиму – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Білі гриби з часником на зиму

Білі гриби з часником на зиму порадують вас не тільки дивовижним смаком, але і яскравим апетитним ароматом. Така заготівля послужить відмінною закускою для вашого святкового або домашнього столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Гриби білі – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Морква – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 40 гр.
  • Кріп – 1 гілка.

Для маринаду:

  • Вода – 2 склянки
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі білих грибів з часником на зиму підготуємо основний інгредієнт.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо гриби.

Крок 3. Добре зачищаємо ніжки білого гриба.

Крок 4. Далі розділяємо продукт на частини.

Крок 5. Відварюємо гриби в підсоленій киплячій воді.

Крок 6. Сюди вливаємо лимонний сік з одного лимона. Кип’ятимо гриби близько 5 хвилин на невеликому вогні.

Крок 7. Відкидаємо на сито, даємо стекти воді.

Крок 8. У чисті стерилізовані банки розкладаємо гриби, зубчики часнику, шматочки цибулі, моркви, лаврове листя і горошини перцю. Доповнюємо кропом.

Крок 9. Кип’ятимо маринад з води, солі та цукру. В кінці виливаємо оцет. Заливаємо маринадом гриби в банках.

Крок 10. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, з киплячою водою близько 10 хвилин. Після закатуємо кришками і остуджуємо.

Крок 11. Білі гриби з часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання!