Білі гриби з часником на зиму
Білі гриби з часником на зиму порадують вас не тільки дивовижним смаком, але і яскравим апетитним ароматом. Така заготівля послужить відмінною закускою для вашого святкового або домашнього столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,2 л.
Інгредієнти:
- Гриби білі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Морква – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Кріп – 1 гілка.
Для маринаду:
- Вода – 2 склянки
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі білих грибів з часником на зиму підготуємо основний інгредієнт.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо гриби.
Крок 3. Добре зачищаємо ніжки білого гриба.
Крок 4. Далі розділяємо продукт на частини.
Крок 5. Відварюємо гриби в підсоленій киплячій воді.
Крок 6. Сюди вливаємо лимонний сік з одного лимона. Кип’ятимо гриби близько 5 хвилин на невеликому вогні.
Крок 7. Відкидаємо на сито, даємо стекти воді.
Крок 8. У чисті стерилізовані банки розкладаємо гриби, зубчики часнику, шматочки цибулі, моркви, лаврове листя і горошини перцю. Доповнюємо кропом.
Крок 9. Кип’ятимо маринад з води, солі та цукру. В кінці виливаємо оцет. Заливаємо маринадом гриби в банках.
Крок 10. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, з киплячою водою близько 10 хвилин. Після закатуємо кришками і остуджуємо.
Крок 11. Білі гриби з часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання!