
Бісквіт в мультиварці – смачне, яскраве і ніжне рішення. Кулінарну ідею точно варто спробувати кожної господині. Готовий продукт можна відразу подавати до чаю або використовувати для приготування домашніх тортів. Щоб приготувати його в мультиварці, рекомендуємо скористатися готовими покроковими рецептами з фотографіями.
Пишний бісквіт для торта в мультиварці
Бісквіт в мультиварці по цьому рецепту виходить завжди пишним і соковитим. Цікаво, що якщо порівнювати альтернативний варіант з духовки, то відразу стає помітна різниця у вологості готового виробу – в мультиварці бісквіт ніколи не вийде сухим. А щоб спечену заготівлю було простіше розрізати на коржі, необхідно дати бісквіту «дозріти» — залишити при кімнатній температурі на чотири-п’ять годин. Вологість оптимізується, і м’якуш стане більш стабільним.

Інгредієнти на
6 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
 - Борошно-1 склянка
 - Цукор-пісок-1 склянка
 - Ванільний цукор 1 ст. л.
 - Лимонна кислота 1 щіпка
 - Масло вершкове для змащування
 
Процес приготування:
- Як спекти пухкий бісквіт в мультиварці? Для приготування тіста яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в об’ємну ємність, додаємо лимонну кислоту і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо міксером, поки не вийде густа стійка піна, що залишає піки за віночком.
 - Вводимо у збиті білки цукровий пісок і ванільний цукор. Продовжуємо збивати, поки кристали повністю не розчиняться. Важливо приділити достатньо часу процесу збивання – від цього безпосередньо залежить пишність і якість бісквіта. Далі додаємо по одному жовтку, продовжуючи працювати міксером. Після того, як всі жовтки будуть додані, маса повинна все одно залишатися світлою, з легким відтінком бордо, і пишною.
 - Борошно просіваємо через дрібне сито і невеликими частинами додаємо в яєчну масу. Після кожного додавання акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх.
 - Готове тісто повинно мати густу, але легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідним, без грудочок і крупинок.
 - Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо вершковим маслом. З пергаменту вирізаємо коло по діаметру дна і укладаємо його в чашу. Зверху викладаємо приготоване тісто.
 - Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 60-80 хвилин. Час випічки залежить від потужності мультиварки. Щоб не помилитися, після закінчення сорока п’яти хвилин від початку роботи програми відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.
 - Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на сім-десять хвилин. Потім відокремлюємо його від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном, знімаємо пергамент і даємо повністю охолонути.
 - Остиглу випічку загортаємо в харчову плівку і витримуємо чотири-п’ять годин при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу бісквіт стане більш стійким і його легко буде розрізати ножному на потрібну кількість коржів.
 







Приємного апетиту!












