Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Бісквіт в мультиварці – смачне, яскраве і ніжне рішення. Кулінарну ідею точно варто спробувати кожної господині. Готовий продукт можна відразу подавати до чаю або використовувати для приготування домашніх тортів. Щоб приготувати його в мультиварці, рекомендуємо скористатися готовими покроковими рецептами з фотографіями.

Пишний бісквіт для торта в мультиварці

Бісквіт в мультиварці по цьому рецепту виходить завжди пишним і соковитим. Цікаво, що якщо порівнювати альтернативний варіант з духовки, то відразу стає помітна різниця у вологості готового виробу – в мультиварці бісквіт ніколи не вийде сухим. А щоб спечену заготівлю було простіше розрізати на коржі, необхідно дати бісквіту «дозріти» — залишити при кімнатній температурі на чотири-п’ять годин. Вологість оптимізується, і м’якуш стане більш стабільним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Борошно-1 склянка
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Лимонна кислота 1 щіпка
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Як спекти пухкий бісквіт в мультиварці? Для приготування тіста яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в об’ємну ємність, додаємо лимонну кислоту і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо міксером, поки не вийде густа стійка піна, що залишає піки за віночком.
  2. Вводимо у збиті білки цукровий пісок і ванільний цукор. Продовжуємо збивати, поки кристали повністю не розчиняться. Важливо приділити достатньо часу процесу збивання – від цього безпосередньо залежить пишність і якість бісквіта. Далі додаємо по одному жовтку, продовжуючи працювати міксером. Після того, як всі жовтки будуть додані, маса повинна все одно залишатися світлою, з легким відтінком бордо, і пишною.
  3. Борошно просіваємо через дрібне сито і невеликими частинами додаємо в яєчну масу. Після кожного додавання акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх.
  4. Готове тісто повинно мати густу, але легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідним, без грудочок і крупинок.
  5. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо вершковим маслом. З пергаменту вирізаємо коло по діаметру дна і укладаємо його в чашу. Зверху викладаємо приготоване тісто.
  6. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 60-80 хвилин. Час випічки залежить від потужності мультиварки. Щоб не помилитися, після закінчення сорока п’яти хвилин від початку роботи програми відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.
  7. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на сім-десять хвилин. Потім відокремлюємо його від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном, знімаємо пергамент і даємо повністю охолонути.
  8. Остиглу випічку загортаємо в харчову плівку і витримуємо чотири-п’ять годин при кімнатній температурі. Після закінчення цього часу бісквіт стане більш стійким і його легко буде розрізати ножному на потрібну кількість коржів.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний шоколадний бісквіт в мультиварці

Цей шоколадний бісквіт повинен сподобається любителям пухкої випічки з какао. Він виходить пористим, злегка вологим, але при цьому розсипчастим, і дуже високим! Дивно, як красиво оформляється тісто при випічці в мультиварці. Технологія приготування тіста трохи відрізняється від класичного методу замішування бісквітної маси, але результат перевершує всі очікування. Випечений бісквіт ідеально підходить для тортів, а також може виступати і як самостійна ласощі в компанії з глазур’ю або з простою посипання цукровою пудрою.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Порошок какао – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 205 гр.
  • Масло рослинне рафіноване – 125 мл
  • Сода – 0,7 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Вода – 175 мл
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Білки яєчні – 6 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне для змащування – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти для приготування тіста. Борошно просіваємо через дрібне сито разом із сіллю, содою і розпушувачем.

2. У невеликій сотейник виливаємо вказану кількість води, додаємо какао порошок. Ставимо ємність на плиту і при помішуванні доводимо суміш до кипіння. Виходить повністю однорідна маса. Знімаємо сковороду з плити і даємо вмісту повністю охолонути.

3. Для приготування тіста яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в окрему ємність, а жовтки з’єднуємо з 180 грамів цукрового піску в мисці. Зверніть увагу, що для приготування тіста використовуємо чотири жовтка і шість білків.

4. Збиваємо жовтки разом з цукром міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде щільна і досить стійка піна світло-жовтого кольору. Цукрові кристали повинні практично повністю розчинитися.

5. Вводимо у збиті жовтки охолоджену рідину з какао і рослинне масло без запаху.

6. Перемішуємо суміш віночком до повної однорідності.

7. Просіяне борошно разом із сіллю, содою і розпушувачем висипаємо поверх шоколадно-жовткової маси.

8. Акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх.

9. Окремо збиваємо білки разом з цукром міксером на високих оборотах в щільну піну з стійкими піками.

10. Вводимо в шоколадне тісто третину збитих білків і акуратно вмішуємо їх в загальну масу.

11. Потім додаємо білки, що залишилися, також і обережними круговими рухами вмішуємо їх у тісто. Готова маса повинна мати густу, але легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідною, без грудочок і крупинок.

12. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо тонким шаром рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Викладаємо приготоване тісто, розрівнюємо поверхню.

13. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 80 хвилин. Час випічки залежить від потужності мультиварки. Щоб не помилитися, після закінчення години від початку роботи програми відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

14. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці для охолодження до теплої температури. Потім перевертаємо чашу разом з бісквітом догори дном на решітку і в такому положенні залишаємо випічку на три-чотири години.

15. Після закінчення зазначеного часу обережно відокремлюємо випічку від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Дістаємо бісквіт.

16. Після такого тривалого охолодження бісквіт стає більш стійким, стабілізованою, його зручно розрізати ножному на потрібну кількість коржів. Оскільки виріб виходить високим, близько дев’яти сантиметрів, то легко виходить п’ять коржів.

Приємного апетиту!

Класичний бісквіт для торта в мультиварці Рэдмонд

Мультиварка ідеально підходить для приготування бісквітів. Умови випікання в чаші якнайкраще сприяють рівномірної обробки тіста – виріб завжди добре піднімається і стає пористим. Крім того, форма випічки виходить «правильна», кругла – відмінний варіант для формування тортів. За даним рецептом готуємо класичний бісквіт в популярній мультиварці Рэдмонд.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Кислота лимонна – щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в об’ємну ємність, додаємо дрібку лимонної кислоти і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде густа стійка піна, що залишає піки. Вводимо у збиті білки цукровий пісок і ванільний цукор. Продовжуємо збивати далі, поки кристали повністю не розчиняться. Важливо приділити достатньо часу процесу збивання – від цього сильно залежить пишність і якість бісквіта.

2. Далі додаємо жовтки і продовжуємо працювати міксером.

3. Після того, як всі жовтки будуть змішані з білковою піною, маса повинна все одно залишатися досить світлою, з легким відтінком бордо, і пишною. На поверхні видно дрібні бульбашки повітря.

4. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем і додаємо в яєчну масу.

5. Акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Важливо не осадити тісто, зберегти в ньому пухирці повітря, що утворилися при збиванні.

6. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Викладаємо в неї приготоване тісто.

7. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 50 хв. Після закінчення сорока хвилин від початку роботи програми відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

8. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб легше було відокремити його від стінок чаші. Потім проводимо між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на дошку догори дном і даємо повністю охолонути.

9. Остиглу випічку можна використовувати для приготування торта, розрізавши її на кілька горизонтальних коржів. Також можна подати бісквіт і як самостійний десерт, порізавши його на порції і посипавши цукровою пудрою для прикраси.

Приємного апетиту!

Повітряний бісквіт на окропі в домашніх умовах

Бісквіт, приготований на окропі, виходить повітряним і трохи вологим. Він смачний сам по собі, а також ідеально підходить для тортів: пористе тісто відмінно вбирає просочення і креми і стає дуже ніжним. Найважливіший етап у процесі приготування тіста – збивання. Це насичення бісквітної маси бульбашками повітря, без якого навіть розпушувач не дасть потрібної текстури. Збивати вручну – дуже трудомістко, тому важливо мати потужний міксер: у питанні приготування бісквітного тіста – це вже половина успіху.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Окріп – 3 ст. л.
  • Ванілін – щіпка.
  • Масло рослинне для тіста – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Яйця розбиваємо і відокремлюємо жовтки від білків. Останні поміщаємо в об’ємну миску додаємо цукровий пісок і ванілін. Починаємо збивати міксером на середній швидкості, поступово нарощуючи обороти. Домагаємося отримання пишної густої і злегка глянсовою піни. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися.

2. Далі додаємо жовтки і продовжуємо працювати міксером. Після того, як всі жовтки змішаються з білковою піною, маса повинна все одно залишатися пишною, з бежево-жовтим відтінком.

3. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем і додаємо в збиту яєчну масу. Повільними круговими рухами замішуємо лопаткою або ложкою тісто, піднімаючи його нижній шар наверх. Важливо зберегти в тесті бульбашки повітря, що утворилися при збиванні, але в той же час і розбити всі борошняні грудочки.

4. Коли маса стане однорідною, вливаємо в неї окріп і перемішуємо такими ж круговими рухами. Слідом вливаємо рослинне рафіноване масло, перемішуємо.

5. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Виливаємо в неї приготоване тісто. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 60 хв. Коли мине п’ятдесят хвилин від початку роботи програми, відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

6. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб виріб трохи охололо. Потім проводимо між стінками форми і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт можна використовувати як для приготування торта, так і в якості самостійного десерту, розрізавши його на порції і посипавши цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пишного бісквіта на кефірі

Бісквіт на кефірі має більш вологу і м’яку текстуру, ніж його класичний варіант. Також помічено, що пори в м’якуші більш великі – це «робота» кисломолочного продукту. Такий бісквіт однаково добре і в тортах, і в збірних тістечок, і як самостійний десерт. Тим, хто не любить щільні сухі бісквіти, ця альтернатива повинна припасти до душі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно – 280 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Сода – ½ ч. л.
  • Ванілін – щіпка.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. В об’ємну миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок, ванілін і щіпку солі. Міксером збиваємо все до стану пишної світлої піни. Стежимо, щоб цукрові кристали повністю розчинилися. Важливо приділити процесу збивання не менше п’яти-шести хвилин. Якісно збита яєчна основа тесту забезпечить готового бісквіту пишність і пористість.

2. Вливаємо в яєчну масу кефір, перемішуємо до однорідності.

3. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем, сіллю і содою. Додаємо суху суміш в кефірно-яєчну масу. Замішуємо тісто з допомогою віночка круговими рухами. Намагаємося не осадити масу і максимально зберегти в ній бульбашки повітря, що утворилися при збиванні. У той же час важливо розбити всі борошняні грудочки і добитися однорідності.

4. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом тонким шаром за допомогою силіконової пензлика. Виливаємо в неї приготоване тісто. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 50 хв. Коли мине сорок хвилин від початку роботи програми, відкриваємо прилад і легко натискаємо подушечкою пальця на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

5. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб виріб злегка охололо і трохи відійшло від стінок форми. Потім проводимо між стінками чаші і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт використовуємо за призначенням.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт медового бісквіта в мультиварці

Медову випічку завжди можна дізнатися по характерному смакової нюансу, темному карамельної відтінку і розсипчастою текстурою. Цей бісквіт, спечений в мультиварці, не виняток. Він красивого насиченого золотистого кольору, з делікатним медовим присмаком і неймовірно ніжним, пористим м’якушем. Такий бісквіт дуже охоче вбирає будь-які просочення і креми, оскільки сам по собі досить сухий. Якщо планується вживати його в якості самостійної випічки, то рекомендуємо використовувати для просочення будь сироп, в тому числі і від рідкого варення.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Мед – 230 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 320 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Борошно – для обсипання чаші.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість меду і перекладаємо його в сотейник.

2. Відразу висипаємо поверх меду розпушувач. Його кількість досить велика, але в готовому бісквіті воно не дає ніякого стороннього присмаку.

3. Розтоплюємо мед до рідкого стану на плиті, безперервно помішуючи. Маса стає густою, однорідною і пінистої, збільшиться в об’ємі. Коли суміш стане повністю білою, знімаємо її з плити.

4. В об’ємну миску розбиваємо яйця.

5. Додаємо до них цукровий пісок.

6. Міксером збиваємо все разом до стану пишної світлої піни. Стежимо, щоб цукрові кристали повністю розчинилися. Важливо приділити процесу збивання не менше п’яти-шести хвилин. Збиті яйця повинні збільшитися в об’ємі в два-три рази.

7. Вливаємо в яєчну піну остиглу медову масу з розпушувачем.

8. Знову працюємо міксером пару хвилин.

9. Борошно просіваємо через дрібне сито і додаємо в яєчно-медову масу. Замішуємо тісто з допомогою лопатки круговими рухами. Намагаємося не осадити масу і максимально зберегти в ній бульбашки повітря, що утворилися при збиванні. У той же час важливо добитися однорідності.

10. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом тонким шаром за допомогою силіконової пензлика. Обсипаємо жирні стінки борошном.

11. Виливаємо в чашу підготовлене тісто. Встановлюємо її в каструлю і вибираємо режим «Випічка» на 1 година 20 хв. Час випікання може варіювати в залежності від потужності мультиварки.

12. Коли пройде годину від початку роботи програми, відкриваємо кришку і легко натискаємо подушечкою пальця на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання далі і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

13. Готовий бісквіт витягуємо з чаші, перевернувши її догори дном. Поміщаємо виріб на решітку і даємо йому повністю охолонути. Остиглий бісквіт використовуємо за призначенням. Якщо це самостійна подача, то для прикраси можна посипати поверхню цукровою пудрою.

14. Якщо планується використання бісквіта для торта, то розрізаємо його на горизонтальні коржі.

Приємного апетиту!

Пишний бісквіт для торта в мультиварці Поларіс

Мультиварка – просто ідеальний кухонний гаджет для бісквітів. Багато господинь віддають перевагу саме їй, коли йдеться про випічку повітряного пористого тесту. Рівномірний контактний нагрів і збереження певного рівня вологості творять чудеса – бісквіти чудово пропікаються і піднімаються. Кругла чаша – оптимальна форма: після випікання бісквіт можна розрізати на традиційні коржі для торта без коригування. Як правило, після приготування бісквіту потрібно обов’язково дати охолонути і постояти кілька годин при кімнатній температурі – м’якушка стабілізується і його набагато простіше розрізати. У даному рецепті готуємо бісквіт в мультиварці Поларіс з потужністю 860 Вт і об’ємом чаші п’ять літрів.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін — щіпка.
  • Борошно – 160 гр.
  • Масло – для змазування.

Процес приготування:

1. Першим ділом розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в об’ємну ємність і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде густа стійка піна, що залишає пружні піки. Далі вводимо в збиті білки цукровий пісок і ванілін. Продовжуємо збивати, поки кристали повністю не розчиняться. Важливо приділити достатньо часу процесу збивання – це безпосередньо впливає на пишність і в цілому на якість бісквіта.

2. Потім додаємо в білкову піну по одному жовтку, продовжуючи працювати міксером. Після введення жовтків маса повинна все одно залишатися світлою, з легким відтінком бордо, і пишною.

3. Борошно просіваємо через дрібне сито і невеликими частинами додаємо в яєчну масу. Після кожного додавання акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Міксер вже не використовуємо, щоб не осадити тісто швидкою швидкістю роботи при введенні борошна.

4. Готове тісто повинно мати легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідним, без грудочок і крупинок.

5. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо тонким шаром вершкового масла.

6. Потім викладаємо приготоване тісто.

7. Чашу встановлюємо в мультиварку і натискаємо режим «Випічка» на 60 хвилин. Після закінчення часу роботи програми відкриваємо кришку приладу і випускаємо пар. Даємо готового бісквіту постояти пару хвилин в чаші, щоб скоринка легше відійшла від стінок.

8. Відокремлюємо випічку від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо повністю охолонути.

9. Витримуємо бісквіт при кімнатній температурі два-три години, попередньо загорнувши в плівку. Після закінчення цього часу бісквіт стане більш стійким і його легко буде розрізати ножному на потрібну кількість коржів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бісквіту з яблуками в мультиварці

Якщо хочеться поласувати бісквітної випічкою з начинкою, то необов’язково готувати торт. Можна підібрати менш трудомісткий, але не менш смачний варіант. Наприклад, бісквіт з яблуками. Плодові часточки додадуть соковитості і текстури випічці, і виріб вже можна буде вважати повноцінним пирогом. При цьому клопоту для його приготування – мінімум. До складу бісквіта вводимо сметану і вершкове масло – це забезпечить додаткову соковитість і м’якість випічці, і в той же час дозволить тесту повноцінно пропектися, незважаючи на контакт з вологими фруктами.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сметана – ½ склянки
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Кориця – за смаком.
  • Яблука – 4-5 шт. невеликого розміру.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

1. Включаємо мультиварку, наприклад, в режимі «Випічка» — потрібно просто розігріти чашу. Кладемо в неї вершкове масло і розтоплюємо його до рідкого стану. Розтоплене масло піде далі для приготування тіста, а чаша буде вже змащеній жиром для подальшого випікання.

2. Яйця розбиваємо в об’ємну миску, в якій будемо замішувати тісто. Всипаємо до них цукровий пісок, вливаємо розтоплене вершкове масло. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості. Домагаємося змішування інгредієнтів і розчинення цукрових крупинок.

3. В отриману масу додаємо сметану. Лимон промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього цедру спеціальним пристосуванням або звичайної дрібної теркою. Вичавлюємо сік – його потрібна одна столова ложка. Висипаємо цедру слідом за сметаною в яєчну масу, вливаємо сік. Знову включаємо міксер і змішуємо всі разом на середній швидкості.

4. Поштучно вводимо всі яйця, ретельно збиваючи після кожного додавання. Працюємо міксером вже на високій швидкості, щоб додати в масу більше повітря і домогтися пишності.

5. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем і сіллю. Додаємо суху суміш в яєчну масу. Міксером на середній швидкості вмішуємо борошно в тісто. Отримана консистенція – рідка, повітряна, середнього ступеня густоти.

6. Яблука промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Вирізаємо насіннєві коробочки. Далі ріжемо на четвертинки на тонкі часточки. Викладаємо половину всієї кількості часточок у вже змащену чашу мультиварки. Посипаємо порошком кориці.

7. Заливаємо яблука половиною від всього об’єму тіста. Потім розміщуємо поверх залишилися яблучні дольки і закриваємо їх другою частиною тіста.

8. Чашу встановлюємо в мультиварку і натискаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Після закінчення часу роботи програми прилад відключаємо, але не відкриваємо кришку ще 15 хвилин. Потім дістаємо чашу і відокремлюємо випічку від стінок, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Повітряний шифоновий бісквіт, приготований в мультиварці

Шифоновий бісквіт відрізняється від класичного особливою текстурою. М’якуш виходить неймовірно ніжним, що тане в роті, мелкопористым і повітряним. Це досягається, по-перше, введенням в тісто комбінації з рослинної олії і води. І, по-друге, поетапним якісним збиванням. Без потужного міксера будь приготувати бісквіт, в принципі, складно. А вже шифоновий і поготів. Спекти це виріб можна як в мультиварці, так і в звичайній духовці.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно – 175 гр.
  • Білки яєчні – 6 шт.
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Масло рослинне для тіста – 85 мл
  • Цукор-пісок – 185 гр.
  • Ванілін – щіпка.
  • Сіль – щіпка.
  • Вода – 115 мл
  • Розпушувач – 0,3 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти для тіста. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску, води й олії. Яйця для тіста повинні бути добре охолоджені.

2. Борошно просіваємо через дрібне сито, щоб розпушити її і збагатити повітрям.

3. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Звертаємо увагу, що для тесту необхідні 6 білків і 4 жовтки. Білки поміщаємо в об’ємну ємність і збиваємо їх міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде густа стійка піна, що залишає піки.

4. В окрему ємність поміщаємо жовтки і цукровий пісок. Збиваємо міксером не менш п’ятим хвилин.

5. Збиті жовтки повинні стати пишною тягучою масою світлого кольору.

6. Вводимо у збиті жовтки воду і рослинну олію тонкою цівкою по черзі. Збиваємо міксером на високій швидкості до повного з’єднання.

7. Просіяне борошно разом з розпушувачем додаємо в жовткову масу і акуратно вимішуємо лопаткою.

8. Розмішуємо всі грудочки і добиваємося однорідності.

9. Частинами вводимо збиті білки і також акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Важливо не осадити білки, зберегти в них бульбашки повітря, що утворилися при збиванні.

10. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Викладаємо в неї приготоване тісто. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 50 хв. Після закінчення часу роботи програми відкриваємо кришку і даємо пару вийти.

11. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці мультиварки на п’ять хвилин, щоб легше було відокремити його від стінок чаші. Потім проводимо між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо повністю охолонути.

12. Остиглий шифоновий бісквіт можна використовувати для приготування торта, розрізавши його на кілька горизонтальних коржів. Також можна подати випічку і як самостійний десерт, порізавши її на порції і посипавши цукровою пудрою для прикраси.

Приємного апетиту!

Домашній бісквіт на лимонад в мультиварці

Лимонад може стати відмінною базою для приготування бісквіта. Напій газований – а це для пухкої випічки підходить як не можна до речі. Важливо відкривати лимонад безпосередньо перед додаванням в тісто, щоб пухирці повітря не встигли вийти. Також при виборі лимонаду для бісквіта звертаємо увагу на його колір: варіанти з яскравим забарвленням не підійдуть, оскільки в процесі випікання непередбачувано змінять тон випічки. Годиться напій з блідою світло-жовтим забарвленням типу Буратіно, Дюшес, Крем-сода і їм подібні.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Лимонад – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – ½ склянки
  • Яйця – 4 шт.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Розбиваємо яйця в об’ємну миску і збиваємо їх міксером до однорідності. Потім підсипаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати, поки цукрові кристали не розчиняться, а загальна маса не стане пишною і світлою.

2. Потім додаємо в яєчну піну по рослинне масло без запаху тонкою цівкою, продовжуємо працювати міксером.

3. Лимонад відкорковуємо і відразу вливаємо в яєчно-масляну масу в потрібній кількості. Перемішуємо до однорідності.

4. Додаємо розпушувач, ретельно перемішуємо.

5. Борошно просіваємо через дрібне сито і невеликими частинами додаємо в отриману масу. Після кожного додавання акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Міксер вже не використовуємо, щоб не осадити тісто швидкою швидкістю роботи і максимально зберегти повітряні бульбашки всередині тіста. Готова маса повинна мати легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідною, без грудочок і крупинок.

6. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо тонким шаром вершкового масла і викладаємо в неї приготоване тісто.

7. Чашу встановлюємо в мультиварку і натискаємо режим «Випічка» на 60 хвилин. Після закінчення часу роботи програми відкриваємо кришку, але чашу не дістаємо. Даємо готового бісквіту постояти в такому стані п’ятнадцять – двадцять хвилин. Виріб трохи охолоне, а скориночка легше відійде від стінок.

8. Відокремлюємо бісквіт від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо випічку з чаші на решітку догори дном і даємо вже остаточно охолонути. Готовий виріб має досить сухий і розсипчастий м’якуш. Якщо планується подача випічки в самостійному вигляді, то варто просочити її невеликою кількістю сиропу або будь-якої іншої солодкої рідини.

Приємного апетиту!