Домашній бісквіт на лимонад в мультиварці
Лимонад може стати відмінною базою для приготування бісквіта. Напій газований – а це для пухкої випічки підходить як не можна до речі. Важливо відкривати лимонад безпосередньо перед додаванням в тісто, щоб пухирці повітря не встигли вийти. Також при виборі лимонаду для бісквіта звертаємо увагу на його колір: варіанти з яскравим забарвленням не підійдуть, оскільки в процесі випікання непередбачувано змінять тон випічки. Годиться напій з блідою світло-жовтим забарвленням типу Буратіно, Дюшес, Крем-сода і їм подібні.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Лимонад – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – ½ склянки
- Яйця – 4 шт.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Розбиваємо яйця в об’ємну миску і збиваємо їх міксером до однорідності. Потім підсипаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати, поки цукрові кристали не розчиняться, а загальна маса не стане пишною і світлою.
2. Потім додаємо в яєчну піну по рослинне масло без запаху тонкою цівкою, продовжуємо працювати міксером.
3. Лимонад відкорковуємо і відразу вливаємо в яєчно-масляну масу в потрібній кількості. Перемішуємо до однорідності.
4. Додаємо розпушувач, ретельно перемішуємо.
5. Борошно просіваємо через дрібне сито і невеликими частинами додаємо в отриману масу. Після кожного додавання акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх. Міксер вже не використовуємо, щоб не осадити тісто швидкою швидкістю роботи і максимально зберегти повітряні бульбашки всередині тіста. Готова маса повинна мати легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідною, без грудочок і крупинок.
6. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо тонким шаром вершкового масла і викладаємо в неї приготоване тісто.
7. Чашу встановлюємо в мультиварку і натискаємо режим «Випічка» на 60 хвилин. Після закінчення часу роботи програми відкриваємо кришку, але чашу не дістаємо. Даємо готового бісквіту постояти в такому стані п’ятнадцять – двадцять хвилин. Виріб трохи охолоне, а скориночка легше відійде від стінок.
8. Відокремлюємо бісквіт від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо випічку з чаші на решітку догори дном і даємо вже остаточно охолонути. Готовий виріб має досить сухий і розсипчастий м’якуш. Якщо планується подача випічки в самостійному вигляді, то варто просочити її невеликою кількістю сиропу або будь-якої іншої солодкої рідини.
Приємного апетиту!