Ніжний шоколадний брауні з вишнею
Поєднання вишні і шоколаду припаде до смаку багатьом ласунам. Пропонуємо приготувати класичний брауні з яскравою ягідною начинкою. Подавайте частування до чаю, порадуйте своїх близьких або гостей.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Шоколад темний – 180 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 3,5 ст. л.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сода – ¼ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Вишня – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сир сирний – 300 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Шматочки вершкового масла і шоколаду розтоплюємо до однорідності на водяній лазні.
2. У гарячу шоколадну суміш додаємо два види цукру. Розмішуємо до розчинення сухих продуктів.
3. Збиваємо яйця до стану пишної піни.
4. Переливаємо яєчну суміш в шоколадну. Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і соду.
5. Збиваємо тісто до гладкого стану.
6. Для начинки сирний сир збиваємо з цукром і яйцем.
7. Більшу частину шоколадного тіста виливаємо у форму для випікання. Заливаємо його сирною масою.
8. По поверхні рівномірно розподіляємо вишню.
9. Заливаємо начинку тістом, що залишилося. Випікаємо десерт 50 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.
10. Шоколадний брауні з яскравою вишневою начинкою готовий. Діліть його на шматочки і подавайте до столу.