Брауні класичний – 10 рецептів шоколадного брауні в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжний шоколадний брауні з вишнею

Поєднання вишні і шоколаду припаде до смаку багатьом ласунам. Пропонуємо приготувати класичний брауні з яскравою ягідною начинкою. Подавайте частування до чаю, порадуйте своїх близьких або гостей.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 180 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3,5 ст. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Вишня – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир сирний – 300 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматочки вершкового масла і шоколаду розтоплюємо до однорідності на водяній лазні.

2. У гарячу шоколадну суміш додаємо два види цукру. Розмішуємо до розчинення сухих продуктів.

3. Збиваємо яйця до стану пишної піни.

4. Переливаємо яєчну суміш в шоколадну. Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і соду.

5. Збиваємо тісто до гладкого стану.

6. Для начинки сирний сир збиваємо з цукром і яйцем.

7. Більшу частину шоколадного тіста виливаємо у форму для випікання. Заливаємо його сирною масою.

8. По поверхні рівномірно розподіляємо вишню.

9. Заливаємо начинку тістом, що залишилося. Випікаємо десерт 50 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.

10. Шоколадний брауні з яскравою вишневою начинкою готовий. Діліть його на шматочки і подавайте до столу.