Брокколі в духовці – 10 рецептів приготування запеченої брокколі з покроковими фото

Брокколі в духовці – смачне і корисне частування для всієї родини. Такий продукт можна подавати як гарнір, перекусу або в рамках дитячого меню. Для приготування в духовці беріть на замітку перевірені рецепти з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!

Брокколі з сиром, запечена в духовці

Всім відомо, що брокколі – продукт дуже корисний. У ньому міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також цінний клітковина. Багато недолюблюють цей вид капусти за її специфічний запах при приготуванні. Запікання в духовці дозволяє повністю уникнути поширення на кухні нелюбимого аромату. Крім того, в запеченому вигляді під рум’яною скоринкою сиру брокколі дійсно дуже смачна, соковита і ніжна. Для прихильників здорового харчування це просто відмінний варіант прийому їжі!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста Броколі 500 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх за смаком
  • Зелень для подачі
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти брокколі в духовці? В об’ємну миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль за смаком, трохи меленого чорного перцю і щіпку тертого мускатного горіха для аромату. Збовтуємо виделкою все разом, поки не вийде однорідна маса. Вливаємо в яйця молоко і ретельно перемішуємо. Тертий сир натираємо на крупній тертці прямо в миску з яєчною масою і добре перемішуємо всі разом.
  2. Якщо броколі використовується в свіжому вигляді, то її треба промити і розібрати на окремі суцвіття. Якщо капуста заморожена, то відразу приступаємо до етапу варіння без попереднього розморожування. У каструлі відповідного обсягу доводимо до кипіння підсолену воду і опускаємо в неї суцвіття брокколі. Варимо протягом трьох-чотирьох хвилин, після чого воду зливаємо, а капусту покласти в змащену рослинною олією форму. Рівномірно розкладаємо суцвіття по всьому периметру.
  3. Заливаємо брокколі у формі приготовленої яєчно-молочною сумішшю з сиром. При необхідності розрівнюємо осів сир на поверхні капусти.
  4. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середньо-нижній рівень. Запікаємо страву протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин. Сир на поверхні повинен розплавитися і добре зарум’яниться.
  5. Готову запіканку дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Подаємо в гарячому або теплому вигляді, порізавши на порційні шматки прямо у формі. При бажанні можна прикрасити поверхню свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну запіканку з брокколі в духовці

Дуже смачна і проста в приготуванні запіканка з брокколі. Секрет ніжного смаку і приємного аромату готового страви – вершковою заливці зі спеціями. Перед запіканням брокколі потрібно відварити протягом декількох хвилин, а щоб овоч не втратив яскравий зелений колір, відразу після відварювання опустіть суцвіття в холодну воду. Так запіканка буде не просто смачною, але і дуже привабливою своєю яскравістю.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Брокколі – 500 гр.

Яйця – 4 шт.

Вершки – ½ склянки

Гірчиця – 1 ч. л.

Борошно – 2 ст. л.

мускатний Горіх тертий – ½ ч. л.

Сир твердий – 100 гр.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Для приготування такої запіканки можна використовувати як свіжу капусту, так і заморожену. Останню розморожувати не треба, відразу можна приступати до відварювання. Якщо капуста свіжа, то її потрібно ретельно промити, зрізати нижні листки, а сам вилок розібрати на окремі суцвіття приблизно однакового розміру.

2. У каструлі відповідного розміру доводимо до кипіння підсолену воду і опускаємо в неї суцвіття капусти. З моменту повторного закипання варимо овоч не більше чотирьох-п’яти хвилин. Після варіння капусту відкидаємо на друшляк і поміщаємо в дуже холодну воду – так її насичений зелений колір збережеться. Потім воді даємо стекти.

3. В окремій мисці змішуємо яйця і вершки. Віночком збиваємо все разом до однорідності.

4. До яєчно-вершкову масу додаємо гірчицю, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх. Не забуваємо про сіль. Ретельно змішуємо всі разом.

5. Потім всипаємо борошно і віночком вимішуємо рідке тісто, розбиваючи всі грудочки.

6. В останню чергу додаємо твердий сир, натертий на крупній тертці. Третина від усієї кількості сиру залишаємо для посипання запіканки.

7. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї відварені суцвіття брокколі. Заливаємо їх приготовленої вершковою заливкою.

8. Поверхню майбутньої запіканки посипаємо тертим сиром, намагаючись розподілити його рівномірно по всій площі.

9. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму з брокколі на середній рівень. Запікаємо протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин, поки поверхня страви не покриється рум’яною скоринкою. Подаємо запіканку до столу в гарячому або теплому вигляді. Розрізаємо на порційні шматки прямо у формі.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування курки з брокколі в духовці

Дуже вдалий рецепт для використання курячої грудки. Разом з соковитою брокколі і ніжним вершковим соусом вона ніколи не вийде сухою. Звичайно, замість грудки можна використовувати і будь-які інші частини курки, попередньо відокремивши кістки і шкіру. Дане блюдо допоможе заощадити час на кухні, оскільки воно поєднує в собі і м’ясну складову, і гарнір. Єдине, що можна додатково додати свіжу зелень при подачі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Грудка куряча – 400 гр.

Брокколі – 300 гр.

Сир твердий – 100 гр.

Вершки – 200 мл

Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Зелень для подачі.

Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Курячу грудку або інші частини курки відварюємо в підсоленій воді протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Відварене м’ясо виймаємо і поміщаємо на тарілку для охолодження. Бульйон, що залишився можна використати для приготування, наприклад, супу.

2. Суцвіття брокколі також потрібно відварити перед запіканням. У каструлі доводимо підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї капусту. Варимо не більше п’яти хвилин, щоб ніжна м’якоть не стала занадто м’якою. Відварені суцвіття відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою для охорони кольору. Даємо рідини стекти.

3. У вже встигла охолонути курки відокремлюємо кістки. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон.

4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і рубаємо ножем на дрібні кубики.

5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Поміщаємо в неї суцвіття брокколі, шматочки вареної курки і подрібнену ріпчасту цибулю. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Перемішуємо інгредієнти прямо у формі.

6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

7. В окремій ємності змішуємо вказану кількість вершків з сирною стружкою.

8. Заливаємо отриманою сумішшю запіканку. Тертий сир осяде на поверхні – його розрівнюємо ложкою в рівний шар.

9. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти хвилин. Сир на поверхні повинен повністю розплавитися і помітно зарум’янитися. Готову запіканку дістаємо з духовки і даємо охолонути до комфортної температури. Поверхня страви посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Розрізаємо на порції прямо у формі.

Приємного апетиту!

Запіканка з брокколі та цвітної капусти

Дуже легке і одночасно з тим поживне блюдо, яке відмінно підійде на вечерю. Ніжні овочі відмінно поєднуються один з одним, вигідно розкриваючи свій натуральний смак на фоні ніжної вершковою заливкою. Комбінація яєць, вершків і овочевий клітковини відмінно засвоюється організмом і несе в собі тільки користь. Тим, хто дотримується правильного харчування і стежить за якісним складом страв, така запіканка повинна сподобається.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Капуста кольорова – 150 гр.

Брокколі – 150 гр.

Вершки – 50 мл

Яйця – 3 шт.

Масло рослинне – 1 ч. л.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Зелень для подачі.

Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. Першим ділом готуємо брокколі і цвітну капусту. Якщо овочі свіжі, то їх промиваємо і розбираємо на окремі суцвіття приблизно однакового розміру. Нижні листя видаляємо. Якщо броколі та цвітна капуста в замороженому вигляді, то розморожувати їх не потрібно. Можна відразу приступати до варіння.

2. У каструлі відповідного розміру доводимо до кипіння підсолену воду. Відправляємо в неї суцвіття брокколі і цвітної капусти – будемо варити все разом. З моменту закипання готуємо суцвіття не більше п’яти хвилин, щоб м’якоть залишалася ще злегка твердою. Потім відкидаємо овочі на друшляк і даємо рідини стекти.

3. В окрему ємність розбиваємо яйця і додаємо до них вершки.

4. Збиваємо виделкою або вінчиком до отримання однорідної маси. Солимо й додаємо чорний мелений перець за смаком.

5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї відварені суцвіття брокколі і цвітної капусти упереміш.

6. Заливаємо овочі у формі яєчно-вершковою сумішшю.

7. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з запіканкою ставимо на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Яєчна заливка за цей час повністю затвердіє, овочі дійдуть до повної готовності, а поверхня помітно зарум’яниться. Дістаємо готову запіканку з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді. Поверхню можна посипати свіжою січеною зеленню для аромату. Розрізаємо запіканку на порційні шматки прямо у формі.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування брокколі в сметані в духовці

Як приготувати брокколі, щоб було смачно? Таким питанням задаються багато, у кого в наявності виявилися привабливі зелені суцвіття. В цілому, брокколі відмінно підходить як гарнір до будь-якої м’ясної страви. Якщо у відвареному вигляді капуста вам здається нудною, варто її запекти в духовці – це повністю міняє справу. Невеликий секрет – використання сметани і тертого сиру. При запіканні вони створюють на поверхні ніжну скоринку, яка неймовірним чином перетворює прісну брокколі насиченого смаку овоч.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Брокколі – 800 гр.

Сметана – 180 гр.

Сир твердий – 120 гр.

Масло – для змазування форми.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Брокколі промиваємо, зрізаємо нижні листя. Розбираємо вилок на окремі суцвіття. Якщо частини виходять занадто великі, їх варто розрізати. У разі, якщо капуста заморожена, попередньо розморожувати її не потрібно. Відварюємо підготовлені суцвіття в підсоленій воді протягом трьох-чотирьох хвилин. Потім відкидаємо брокколі на друшляк і даємо повністю стекти відвару. Якщо хочете зберегти яскравий зелений колір капусти, то можна помістити її в дуже холодну воду на хвилину відразу після відварювання. Температурний шок поверне брокколі яскраве забарвлення і не дасть їй згодом збліднути.

2. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї відварені суцвіття. Особливо красиво виглядає брокколі вже потім в готовому вигляді, якщо розміщувати її пишною стороною вгору. На зрізі капуста проявляє свій декоративний деревовидний малюнок. Посипаємо капусту сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

3. На поверхню брокколі наносимо сметану. Рекомендується використовувати саму жирну, оскільки від відсотка жирності безпосередньо залежить солодкість і насиченість смаку. Зворотною стороною столової ложки розподіляємо сметану по кожному суцвіття.

4. Твердий сир натираємо на крупній тертці і посипаємо отриманої стружкою шар сметани.

5. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з брокколі ставимо на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин, поки поверхня добре не зарум’яниться. Готову брокколі дістаємо з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді прямо у формі.

Приємного апетиту!

Ніжна і дуже смачна капуста броколі в вершках

Брокколі чудово поєднується з молочними продуктами. Запечена у вершках з сиром, вона виходить дуже ніжною. Від такої брокколі не відмовляться навіть ті, хто недолюблює капусту. Щоб додатково підкреслити вершковий смак готового блюда, використовуємо плавлений сир: просто розчиняємо його в вершках. Така заливка має насичений смак і відмінно передає його брокколі.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Брокколі – 800 гр.

Вершки – 250 мл

Сир плавлений – 150 гр.

Сир твердий – 80 гр.

Часник – 1 зубок.

мускатний Горіх тертий – ½ ч. л.

Перець чорний мелений – за смаком.

Сіль – за смаком.

Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Якщо броколі в свіжому вигляді, то її треба промити і розібрати на суцвіття. Якщо капуста заморожена, це спрощує роботу: жодних підготовчих дій не потрібно і можна відразу приступати до варіння.

2. У каструлі доводимо до кипіння підсолену воду і відправляємо в неї брокколі. Відварюємо суцвіття протягом трьох-чотирьох хвилин. Після цього відкидаємо капусту на друшляк і даємо повністю стекти відвару.

3. Готуємо вершкову заливку. Для цього наливаємо вершки в сотейник і ставимо на плиту. Поки рідина нагрівається, плавлений сир нарізаємо кубиками або ділимо ложкою на шматочки. У нагріті вершки опускаємо подрібнений сир і починаємо безперервно заважати, щоб розчинити його. До кипіння доводити не варто, щоб не порушити структуру соусу. Коли соус стане однорідним, знімаємо його з плити, додаємо чорний мелений перець, тертий мускатний горіх, сіль за смаком і пропущений через прес зубок часнику.

4. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо відварені суцвіття брокколі і заливаємо їх приготованим соусом. Поверхня засипаємо тертим сиром. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо страву протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин, поки на поверхні не скоринка зарум’яниться. Готову брокколі подаємо до столу в гарячому вигляді. Ділимо на порції прямо у формі.

Приємного апетиту!

Як приготувати заморожену броколі в духовці

Із замороженої броколі дуже просто можна приготувати смачний овочевий гарнір. Навіть відварювати її не доведеться, достатньо просто присмачити спеціями і відправити в духовку для запікання. Капуста виходить дуже ароматною і зберігає свою натуральну текстуру – це сподобається тим, хто любить ступінь готовності «аль дэнтэ». Трави і спеції можна комбінувати за власним смаком, в даному рецепті пропонуємо стару добру класику: сіль, чорний мелений перець і часник. Це безпрограшне поєднання і завжди подобається всім.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

Брокколі заморожена – 500 гр.

Олія оливкова – 3-4 ст. л.

Часник – 2 зубки.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Далі потрібно його подрібнити. Можна дрібно порубати зубки ножем – у готової брокколі будуть відчуватися шматочки часнику. Якщо пропустити його через прес, то часникове «присутність» буде більш делікатним.

2. Заморожену брокколі перед запіканням розморожувати необов’язково. Її ніжна м’якоть в духовці відійде від заморозки досить швидко.

3. Висипаємо суцвіття на деко. Поливаємо оливковою олією. Потім посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Не забуваємо додати попередньо подрібнений часник. Руками все перемішуємо, щоб кожен шматочок брокколі був покритий спеціями. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо капусту протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.

4. Після закінчення зазначеного часу дістаємо брокколі з духовки і відразу подаємо на стіл. Ніжний запашні суцвіття ідеально доповнять курячу ніжку, м’ясний стейк або смажену рибу.

Приємного апетиту!

Картопля з брокколі, запечена в духовці

Якщо потрібно приготувати овочеве страву без м’яса, цей рецепт – те, що ви шукали. Основні інгредієнти – картопля і брокколі. Для колірного акценту і соковитості додаємо шматочки моркви і болгарського перцю. Важливо закладати овочі в форму поетапно, оскільки у них різна щільність і, відповідно, відрізняється і час приготування. Під час запікання бажано прикрити овочі, щоб не втрачати цінну вологу. Якщо кришки відповідного розміру не знайшлося, можна використовувати аркуш фольги.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Картопля – 450 гр.

Брокколі – 300 гр.

Перець болгарський – ½ шт.

Морква – 1 шт.

Часник – 1-2 зубки.

Перець чорний мелений – за смаком.

Масло рослинне – 3 ст. л.

соєвий Соус – 3 ст. л.

Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Брокколі потрібно розібрати на суцвіття, якщо використовуємо її в свіжому вигляді. У випадку з замороженої капустою все вже зроблено до нас, тому жодних підготовчих маніпуляцій не потрібно.

2. Бульби картоплі очищаємо від шкірки і промиваємо. Морква також чистимо від верхньої шкірки і моєму.

3. У форму для запікання наливаємо олію і соєвий соус у зазначених кількостях. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими слайсами. Висипаємо їх у форму слідом за соєвим соусом і олією, додаємо чорний мелений перець.

4. Очищену моркву ріжемо тонкими кружечками і викладаємо їх на часник у форму.

5. Підготовлений брусками картоплю нарізаємо і відправляємо їх у форму для запікання поверх моркви.

6. Руками все перемішуємо, щоб кожен шматочок овоча був покритий соусом і олією.

7. Закриваємо форму кришкою або затягуємо її фольгою. Ставимо овочі в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на нижній рівень і запікаємо тридцять хвилин.

8. Після закінчення зазначеного часу овочі перемішуємо лопаткою, знову накриваємо фольгою і продовжуємо запікати ще десять хвилин.

9. Болгарський перець промиваємо і очищаємо від насіння і плодоніжки. М’якоть нарізаємо смужками. Перець укладаємо поверх запечених овочів, знову накриваємо фольгою й запікаємо п’ять-сім хвилин.

10. В останню чергу закладаємо суцвіття брокколі. Знову затягуємо форму фольгою і допікаємо страву ще десять-п’ятнадцять хвилин, поки капуста не дійде до готовності.

11. Готові овочі дістаємо з духовки і відразу подаємо до столу, поки вони гарячі. Для аромату можна посипати поверхню свіжої рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Дієтичний рецепт брокколі в духовці ПП

Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. Цей сорт капусти багатий важливими вітамінами і мікроелементами, а також містить цінну клітковину. Головне завдання при приготуванні овоча – зробити так, щоб втрати поживних речовин були мінімальними, а готовий продукт був не тільки смачним, але і легкозасвоюваним. Мабуть, один з найпростіших і бережних методів, що дозволяють цього досягти і, до того ж, не збільшувати калорійність страви, це запікання в духовці. Для ароматизації будемо використовувати оливкова олія холодного віджиму і часник – користь готової брокколі з таким супроводом лише збільшиться.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Брокколі – 400 гр.

Олія оливкова холодного віджиму – 40 мл

Часник – 1 зубок.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Сік лимонний – для подачі.

Процес приготування:

1. Відразу ставимо розігріватися духовку на 210 градусів, щоб до моменту запікання висока температура була вже досягнута. Брокколі промиваємо і ділимо на приблизно однакові суцвіття. Щоб запікання було швидким та рівномірним, додатково суцвіття розрізаємо на невеликі шматочки.

2. До речі, ніжки суцвіть краще різати упоперек окремо і дрібніші. Вони мають іншу структуру, відмінну від верхньої пишною частини, і готуються довше. Тому час готування коригуємо величиною нарізки.

3. Шматочки брокколі поміщаємо в миску і поливаємо зазначеною кількістю оливкової олії холодного віджиму. Зубок часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо отриману кашку до брокколі. Посипаємо капусту сіллю і чорним меленим перцем і перемішуємо руками, щоб кожен шматочок покрився ароматною сумішшю.

4. На сухе деко висипаємо підготовлену брокколі і поміщаємо його на середньо-низький рівень. Запікаємо протягом двадцяти хвилин. Пару раз за вказаний час приготування духовку потрібно відкрити і перемішати брокколі лопаткою для рівномірного пропікання. Якщо помічено, що капуста починає пригорати, варто знизити температуру духовки на десять-двадцять градусів.

5. Готову брокколі дістаємо з духовки і перекладаємо на сервірувальну тарілку. При подачі можна полити капусту лимонним соком – це освіжить її смак і додасть вітамінів.

Приємного апетиту!

Брокколі в клярі, запечена в духовці

Брокколі в клярі виходить дуже соковитою. Поєднання її ніжної м’якоті з хрусткою скоринкою з тіста дуже приємне і припаде до смаку навіть тим, хто до капусти ставиться насторожено. Якщо обсмажувати у фритюрі, то потрібно бути готовим до високої калорійності страви і до бризок масла на кухні. Когось це зупиняє від приготування такої закуски. Є чудова альтернатива – запікання в духовці. Щоб кляр залишився на поверхні брокколі і не «втік» на дно дека, є свої секрети та важливі моменти. Всі подробиці нижче в рецепті.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

Брокколі – 200 гр.

Яйця – 1 шт.

Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Сухарі панірувальні – 1 ч. л.

Часник сушений – за смаком.

Суміш перців мелених – за смаком.

Олія – для смаження.

Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Перед укладанням в кляр і запіканням брокколі обов’язково потрібно відварити. Якщо це свіжа капуста, то її промиваємо і розбираємо на окремі суцвіття невеликого розміру. Якщо мова йде про заморожених суцвіттях, то відразу приступаємо до варінні без розморожування. Опускаємо капусту в киплячу підсолену воду і варимо протягом п’яти хвилин. після цього відкидаємо брокколі на друшляк і даємо повністю стекти рідини. Це важливо, оскільки зайва волога зробить кляр більш рідким і страва може вийти непривабливим.

2. У миску розбиваємо яйце. Додаємо до нього сіль, суміш мелених перців і сушений часник за смаком. Збовтуємо всі разом виделкою в однорідну масу.

3. Всипаємо до яєчної суміші борошно і активно перемішуємо, щоб не залишилося жодної грудочки. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану. Якщо здається, що маса рідкувата, то потроху додаємо ще борошна.

4. В останню чергу додаємо в кляр панірувальні сухарі.

5. Ретельно перемішуємо тісто.

6. Вибираємо правильну форму для запікання брокколі в клярі – це, мабуть, найважливіший момент. Якщо взяти широкий деко або занадто велику форму, то кляр не втримається на капусті і більша його частина стече на дно. Потрібно використовувати форму такої площі, на яку брокколі можна укласти щільно в один шар. У цьому випадку кожен шматочок буде покритий тестом, і кляру не буде куди стікати. Потім відварені і вже остиглі суцвіття в приготоване тісто і викладаємо у форму. Тісто виливаємо поверх покладеної капусти і розподіляємо ложкою рівномірно.

7. Форму з брокколі ставимо в попередньо нагріту до 190 градусів духовку на середній рівень і запікаємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Готову капусту дістаємо з духовки і допомагаємо ножем розрізати межі кожного шматочка. Викладаємо суцвіття на тарілку і подаємо на стіл в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!