Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Соковита буженина з свинини в мультиварці

чи Знаєте ви, що мультиварку можна використовувати не тільки для приготування каш, супів та консервації? Сьогодні мова піде про самої ніжної буженини з свинини у вашому житті. При готуванні в чаші чудо – печі, страва виходить максимально соковитим, адже весь випливає жир не випаровується, а вбирається в м’якоть.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом змішуємо всі сухі приправи з сіллю в глибокій піалі.

Крок 2. Отриманої ароматною сумішшю старанно натираємо свинину і прибираємо на 2 години в холодильну камеру.

Крок 3. Просочене м’ясо кладемо в рукав для запікання, запечатуємо з двох сторін, а на поверхні робимо кілька проколів за допомогою зубочистки. Поміщаємо свинину в чашу мультиварки і готуємо одну годину на програмі «Випічка».

Крок 4. За 15 хвилин до закінчення режиму, обережно розрізаємо пакет і перевертаємо буженину на інший бік, щоб вона була рум’яною з усіх боків.

Крок 5. Виймаємо м’ясо з чаші і перекладаємо на плоске блюдо, залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Крок 6. Готову буженину подаємо до столу з чорним хлібом або з вашим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!