Биточки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

М’ясні биточки з фаршу з підливою в духовці

До м’ясного фаршу додається сир, цибуля, мелені сухарі, яйце, томатна паста, сіль і перець. Далі все перемішується, і формуються биточки, які обсмажуються на сковороді. Потім вони заливаються підливою з цибулі, моркви, сметани, томатної пасти і запікаються в духовці 40 хвилин.

Час готування: 1 ч. 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • М’ясо – 800 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сухарі мелені – 2 ст. л.
  • Сметана – 300 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Бульйон або відвар – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. На м’ясорубку встановлюємо середню решітку і перекручуємо через неї м’ясо, одну цибулину і сир.

Крок 2. Далі додаємо до фаршу мелені сухарі, одне яйце, столову ложку томатної пасти, сіль за смаком, чорний мелений перець, спеції і ретельно перемішуємо.

Крок 3. З отриманого фаршу формуємо круглі биточки і обсмажуємо їх на рослинній олії, на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

Крок 4. На окремій сковороді обсмажуємо нарізані моркву з цибулею, потім додаємо туди решту томатну пасту, сметану, бульйон або відвар, сіль і чорний мелений перець. Далі все перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок 5. Тепер заливаємо цією підливою биточки, накриваємо сковороду кришкою і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 40-45 хвилин.

Крок 6. Подаємо готові м’ясні биточки з підливкою до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!