Італійський хліб чіабата підкорив серця гурманів тонкою хрумкою скоринкою та ніжною м’якоттю. Приготувати продукт цілком можна в домашніх умовах. Використовуйте для цього добірку з покрокових рецептів з фотографіями. Борошняний виріб стане чудовою основою для закусочних брускет.
Італійська чіабата в домашніх умовах
Яскрава італійська чіабата стане відмінним доповненням будь-якого столу. Продукт можна подавати до гарячих страв, а також використовувати як основу для приготування холодних закусок.
Інгредієнти на
0.8 кг.
- Борошно 500 гр.
- Вода 300 мл
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Олія оливкова 50 мл
Процес приготування:
- Як спекти чіабатту в духовці в домашніх умовах? У глибоку миску вливаємо теплу кип’ячену воду, всипаємо просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Вливаємо олію і вимішуємо заготівлю будь-яким зручним способом. Можна використовувати міксер.
- Далі вимішуємо тісто руками в щільний гладкий ком.
- Залишаємо його відпочивати на 2 години в холодильник.
- За цей час тісто придбає потрібну форму і структуру.
- Перекладаємо заготовку на стільницю і ділимо на частини.
- Далі кожен шматочок розкачуємо руками в прямокутник.
- Звертаємо отриманий пласт.
- Далі знову розминаємо його руками і знову звертаємо.
- Ліпимо з заготівлі акуратну форму хліба.
- Перекладаємо продукт на деко. Випікаємо близько 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готову чіабатту кладемо на грати і даємо їй охолонути.
- Після остигання можна ділити на скибочки і пригощатися.
Як спекти чіабатту на житній заквасці в духовці?
Ніжну і повітряну чіабатту можна приготувати на житній заквасці. Продукт порадує яскравим смаком, ароматом і привабливим виглядом. Подавайте заготовку з супами або салатами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Молоко – 50 мл
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Масло оливкова – 50 мл
Для закваски:
- Борошно житнє – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Заздалегідь готуємо житню закваску. З’єднуємо борошно з сухими дріжджами і водою. Вимішуємо і ставимо в холодильник на ніч.
2. Через деякий час закваска настоїться і буде готова до подальших дій.
3. Окремо змішуємо воду, молоко і оливкове масло. Сюди ж додаємо сіль і дріжджі.
4. Далі вливаємо закваску і збиваємо суміш.
5. Просіваємо в заготовку борошно.
6. Гарненько вимішуємо вміст.
7. Залишаємо підготовлене тісто підходити на 30-60 хвилин.
8. Ділимо готовий борошняний продукт на кілька частин.
9. Руками надаємо заготовці потрібної форми.
10. Ставимо хліб в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
11. Після готовності даємо частування охолонути.
12. Ніжна і повітряна чіабатта на житній заквасці готова.
Простий і смачний рецепт чіабатти на пшеничної заквасці
М’яка чіабата з повітряної текстурою виходить з допомогою пшеничного закваски. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею, порадуйте своїх близьких смачним і ароматним продуктом.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 20 мл
Для закваски:
- Борошно – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Заздалегідь готуємо закваску і наполягаємо її не менше доби в прохолодному місці. Для цього розмішуємо борошно з водою і дріжджами.
2. Через належний час у готовий пшеничний продукт просіваємо борошно і додаємо сіль.
3. Слідом вливаємо теплу воду.
4. Починаємо вимішувати продукти до розбивання грудок.
5. Далі додаємо оливкову олію.
6. Вимішуємо до отримання гладкого і ніжного тіста.
7. Наполягаємо його близько однієї години.
8. Підготовлений продукт викладаємо на посипану борошном робочу поверхню.
9. Ділимо тісто на кілька рівних частин.
10. Кожному з них надаємо потрібну форму. Перекладаємо на деко з фольгою.
11. Залишаємо заготовку на 1 годину.
12. Після цього ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин.
13. М’яка і ніжна чіабатта на заквасці готова. Можна пробувати!
Чіабатта з житнього борошна і в домашніх умовах
Домашню чіабатту часто готують з житнього борошна. Такий продукт виходить менш калорійним. Його можна подавати до обіду або використовувати як основу для закусочних брускет.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно житнє – 1,5 склянки
- Вода – 120 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Для опари:
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Молоко – 80 мл
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці. Сюди ж додаємо цукор. Активно вимішуємо продукти і залишаємо на 10 хвилин.
2. Далі в опару просіваємо житнє борошно, додаємо сіль, теплу воду і оливкове масло. Вимішуємо до м’якого однорідного тесту.
3. Далі заготівлю залишаємо на півтори години, щоб вона добре отстоялась.
4. Перекладаємо продукт на деко з пергаментом і випікаємо 20-30 хвилин. Оптимальна температура духовки – 200 градусів.
5. Готову житнє чіабатту остуджуємо, нарізаємо і подаємо до столу.
Домашня чіабатта без дріжджів в духовці
Ароматну і м’яку чіабатту в домашніх умовах можна приготувати без додавання дріжджів. Такий рецепт дозволить заощадити ваш час і отримати смачний борошняний продукт.
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Вода – 100 мл
- Масло оливкова – 60 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Просіяне з розпушувачем борошно заливаємо теплою кип’яченою водою. Додаємо сюди сіль, цукор і оливкове масло. Акуратно вимішуємо лопаткою.
2. Перекладаємо тісто в підходящу ємність і ставимо його в холодильник на 1-2 години.
3. Після того, як продукт настоїться, перекладаємо його в жароміцну форму.
4. Зверху посипаємо ароматними спеціями і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. До повної готовності знадобиться близько 30 хвилин.
5. Пишну домашню чіабатту можна діставати з духовки. Після цього даємо продукту охолонути і подаємо до столу.
Простий і швидкий рецепт чіабатти без замісу тіста
Простий і швидкий спосіб приготування домашньої чіабатти – без замісу тіста. Такий варіант ще називають ледачим, але готовий продукт вийде не менш смачним і ніжним.
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Сухі дріжджі заливаємо теплою водою. Тут же розчиняємо сіль, цукор і додаємо 1-2 столові ложки борошна. Перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин.
2. Просіваємо решту борошна і збиваємо інгредієнти міксером.
3. Залишаємо густу заготовку на 2 години, щоб вона настоялася.
4. Викладаємо продукт на стіл і більше не вимішуємо. Досить акуратно руками надати рівну форму. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Рум’яна і повітряна чіабатта без замішування готова. Дайте їй охолонути, нарізайте і пригощайтеся!
М’яка і повітряна чіабатта на сухих дріжджах в духовці
Швидко і смачно приготувати чіабатту в домашніх умовах можна з додаванням сухих дріжджів. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею і подавайте хліб до ситного обіднього столу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 200 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Масло оливкове – для випікання.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно через дрібне сито. Доповнюємо її сіллю і сухими дріжджами. Розмішуємо сухі продукти.
2. Заливаємо суміш теплою, але не гарячою водою.
3. Вимішуємо продукти до отримання однорідного тіста. Воно вийде м’яким і пористим.
4. Обмазуємо форму оливковою олією і занурюємо сюди підготовлене тісто.
5. Закриваємо продукт серветкою або рушником. Залишаємо на 1 годину.
6. Далі заготівлю переставляємо в розігріту до 210 градусів духовку. Випікаємо 30-40 хвилин, після чого повністю остуджуємо.
7. Ніжний і рум’яний хліб чіабата готовий. Нарізайте його і ставте на стіл.
Покроковий рецепт приготування чіабатти з оливками
Хочете приємно здивувати своїх домашніх? Подайте до столу свіжу і м’яку чіабату з оливками. Приготувати цікавий продукт самостійно не складе ніякої праці. Беріть на замітку перевірений рецепт.
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 200 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – 1,5 ст. л.
- Оливки – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимішуємо борошно з водою і всіма сухими інгредієнтами. Поступово додаємо оливкову олію.
2. Готове тісто кладемо в глибоку миску і залишаємо на 2 години настоюватися при кімнатній температурі.
3. Через деякий час доповнюємо підготовлений продукт дрібно порізаними оливками. Починаємо вимішувати руками.
4. Далі формуємо рівний хліб і кладемо його в жароміцну форму. Готуємо 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
5. М’яка і ароматна чіабата з оливками готова. Пробуйте!
Пишна чіабата з часником в духовці
Яскрава чіабатта в домашніх умовах виходить з додаванням часнику. Борошняний продукт порадує апетитним ароматом і ефектним виглядом. Подавайте до сімейного столу за будь-якої нагоди.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Крупа манна – 80 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Вода газована – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
Для прикраси:
- Томат – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка – за смаком.
- Трави сушені – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, манну крупу, сіль, цукор і сухі дріжджі.
3. Доповнюємо сухі продукти рослинним маслом і газованою водою. Вимішуємо до однорідності. В процесі доповнюємо масу подрібненим часником.
4. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1 годину.
5. Далі тісто кладемо на деко в потрібній формі.
6. Прикрашаємо поверхню томатом, часником, зеленню і сухими травами за смаком. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Ароматна домашня чіабата з часником готова, подавайте до столу!
Домашня чіабатта з цільнозерновий борошна
Домашню чіабатту можна приготувати за корисному і менш калорійного рецептом. Беріть на замітку рецепт на основі цільнозерновий борошна. Прихильники правильного харчування оцінять таке частування.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно цільнозернові – 1,5 склянки
- Вода – 120 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Масло оливкова – 30 мл
Процес приготування:
1. Розмішуємо цільнозернове борошно з сухими дріжджами, сіллю і цукром.
2. Далі в суху суміш вливаємо теплу воду і оливкове масло. Ретельно вимішуємо до м’якого однорідного тесту, після чого залишаємо на 1 годину.
3. Настоявшийся продукт готовий до подальших дій. Розминаємо його руками і ділимо на частини, яким відразу надаємо потрібну форму хліба.
4. Випікаємо частування 20-30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
5. Даємо цільнозерновий чиабатте трохи охолонути, нарізаємо її і подаємо до столу. Пробуйте!