Чортівня з помідорами і часником на зиму – улюблена всіма гостра закачування, яка підходить для заправки каш і макаронів, а також використовується в якості соусу для м’ясних страв. У статті зібрані 8 відмінних рецептів традиційної російської закуски.
Чортівня з помідорами і часником на зиму без варіння
Томатна закуска з гострим смаком і чудовим ароматом. Як можна було здогадатися, таку назву вона має через що входить у її склад інгредієнта, кореня хрону.
Інгредієнти на
6 порц.
- Помідори 1 кг
- Очищений корінь хрону 80 гр.
- Часник 80 гр.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Соус гірчичний 15 мл
Процес приготування:
- Як заготовити хреновину з помідорами і часником на зиму? Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки.
- Корінь хрону очистіть і промийте.
- Часник очистіть від лушпиння.
- Тепер необхідно подрібнити підготовлені інгредієнти. Це можна зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Хреновину заправте цукром і сіллю за смаком, добре перемішайте. Розкладіть закуску по стерилізованим банкам.
- Щоб чортівня не закисав і добре зберігалася, кришки попередньо змастіть гірчичним соусом.
Приємного апетиту!
Як заготовити хреновину з помідорами і часником з варінням на зиму?
Чортівня або по-іншому кобра, хренове закуска, аджика, вогник і так далі. Так в народі називають холодну гостру закуску з помідорів, хріну і часнику. Її легко можна заготовити на зиму і доповнювати нею різні страви.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Корінь хрону – 300 гр.
- Часник – 5 головок.
- Перець червоний пекучий – 1 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 3,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Корені хрону очистіть і промийте. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Пекучий перець можна попередньо очистити від насіння, щоб трохи зменшити гіркоту.
2. Помідори помийте, зробіть на овочах хрестові надрізи і опустіть їх на 1-2 хвилини в окріп. Потім починаючи від надрізів зніміть шкірку. Помідори подрібніть за допомогою блендера.
3. Окремими порціями подрібніть корінь хрону, часник і гострий перець.
4. У каструлю складіть всі інгредієнти подрібнені, додайте цукор і сіль. Доведіть хреновину до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин.
5. Готову закуску розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте їх кришками. Остудіть закачування під ковдрою, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Як приготувати хреновину з помідорами і часником, щоб не закисав?
Чортівня – чудова пікантна закуска для рибних і м’ясних страв, в кожному погребі завжди знайдеться пара банок цієї закачування. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати хреновину, яка буде добре зберігатися всю зиму і не закисне.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Корінь хрону – 50 гр.
- Часник – 50 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Корінь хрону очистіть і промийте. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, залийте хрін на кілька хвилин окропом.
2. Часник очистіть від лушпиння. Наріжте хрін невеликими шматочками і подрібніть в блендері разом з часником.
3. Помідори помийте, вирізати плодоніжку, розрізати на четвертинки і овочі подрібніть в блендері.
4. Змішайте томатну масу з подрібненим хріном і часником. І ще раз перекрутіть отриману суміш у блендері.
5. Додайте в хреновину сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште хреновину на годину, щоб вийшли бульбашки повітря, які в ній утворилися після збивання в блендері.
6. Розкладіть хреновину по стерилізованим банкам, загорніть чистими кришками і поставте на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Гостра чортівня з помідорами, часником і гірким перцем
Чортівня – це супер натуральний домашній продукт, який готується з самих бюджетних продуктів. Така закуска здатна урізноманітнити ваше меню і привнести нові смаки в звичні страви.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Перець гіркий – 1 шт.
- Часник – 100 гр.
- Хрін – 100 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 9 % – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки. Часник і корінь хрону очистити.
2. Гострий перець помийте і очистіть від насіння.
3. Всі підготовлені інгредієнти подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки невеликими порціями, потім змішайте. Додайте сіль і цукор, перемішайте.
4. Отриману масу поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 30-40 хвилин. В кінці додайте оцет, перемішайте.
5. Хреновину розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закупорьте закачування кришками. Остудіть банки, укривши ковдрою, потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Чортівня на зиму з яблуками в домашніх умовах
Можна не влаштовувати на зиму огірки і помідори, але ось хреновину потрібно зробити обов’язково. Цю гарячу закуску можна навіть є в прикуску з хлібом. Тим більше, що з додаванням яблук її смак стає ще більш витонченим.
Час готування: 1-2 діб.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Помідори – 4 кг
- Яблука – 3-4 шт.
- Перець болгарський – 600 гр.
- Перець гострий – 1-3 шт.
- Часник – 200 гр.
- Корінь хрону – 100-150 гр.
- Сіль – 2-3 ст. л.
- Цукор – 5-6 ст. л.
- Оцет 9 % – 100 мл
Процес приготування:
1. Помідори і болгарський перець помийте і наріжте невеликими шматочками. Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням і також наріжте. Часник очистіть від лушпиння. З кореня хрону зріжте верхній шар, помийте і наріжте його.
2. По черзі через м’ясорубку пропустити всі інгредієнти. Щоб хрін і гострий перець не різали очі і ніс, прикріпіть до м’ясорубці целофановий пакет і подрібнюйте ці інгредієнти прямо в нього.
3. Перемішайте всі інгредієнти подрібнені, додайте сіль і цукор.
4. В кінці додайте оцет, ще раз добре перемішайте. Залиште хреновину в холодильнику на 1-2 доби, періодично перемішуючи його.
5. Після цього, настоявшуюся хреновину розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте кришками і поставте на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Простий рецепт заготівлі хріновини з аспірином на зиму
Один з основних інгредієнтів хріновини – хрін, він надає їй неповторний смак і аромат. А також ця закуска багата вітаміном С. Хреновину дуже люблять чоловіки, особливо вона хороша до м’яса і сала.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Помідори – 4-5 кг
- Перець солодкий – 1 кг
- Часник – 400 гр.
- Корінь хрону – 600 гр.
- Аспірин – 15 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 8 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і наріжте на частини, щоб було зручно пропускати їх через м’ясорубку. Корінь хрону і часник очистіть.
2. Прокрутіть помідори і болгарський перець через м’ясорубку.
3. Потім подрібніть корінь хрону і часник, змішайте інгредієнти.
4. Далі додайте сіль, цукор і аспірин, добре перемішайте. Аспірин тут виступає в якості консерванту, він не дасть хріновині зіпсуватися.
5. Коли сіль, цукор і аспірин повністю розчиняться, розкладіть хреновину по стерилізованим банкам, закрийте чистими кришками і поставте на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Чортівня з помідорами та болгарським перцем
Чортівня популярна в будь-який час року. Готувати її просто і не клопітно, вона навіть не потребує варіння і відмінно зберігається в холодильнику кілька місяців. Порадуйте своїх близьких цієї пекучої закускою.
Час готування: 1-2 діб.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Помідори – 4 кг
- Перець болгарський – 600 гр.
- Перець гострий – 1-2 шт.
- Часник – 200 гр.
- Корінь хрону – 100 гр.
- Сіль – 2-3 ст. л.
- Цукор – 5-6 ст. л.
- Оцет 9 % – 100 мл
Процес приготування:
1. Овочі помийте, очистіть і наріжте невеликими частинами.
2. Потім прокрутіть всі підготовлені інгредієнти через м’ясорубку.
3. Перекладіть всі інгредієнти в об’ємну миску і добре перемішайте.
4. До овочевої маси додайте сіль, цукор і оцет, ще раз добре перемішайте.
5. Хреновину залиште в холодильнику на 1-2 доби, щоб вона настоялася. Потім розкладіть по чистим банкам, закупорьте їх і зберігайте закуску в холодильнику.
Приємного апетиту!
Чортівня із зелених помідорів і хрону з часником
Оригінальна закуска з неповторним смаком, про яку ваші гості ще довго будуть згадувати і просити рецепт. Всім знайому хреновину можна зробити з зелених помідорів, вона буде мати приємний терпкий смак.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Перець чилі – 4 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1 ст. л.
- Корінь хрону – 350 гр.
Процес приготування:
1. Помідори помийте, виріжте місце кріплення плодоніжки і нарізати овочі на четвертинки.
2. Корінь хрону очистити, добре помийте і залийте окропом на кілька хвилин. Часник очистіть від лушпиння.
3. Гострий перець наріжте кільцями.
4. Подрібніть всі інгредієнти окремо в блендері або прокрутити через м’ясорубку.
5. Перекладіть подрібнені інгредієнти в одну ємність, додайте сіль і добре перемішайте. Хреновину із зелених помідорів розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте їх. Зберігайте закуску в холодильнику.
Приємного апетиту!