Чортівня з помідорами і часником на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Чортівня з помідорами і часником на зиму – улюблена всіма гостра закачування, яка підходить для заправки каш і макаронів, а також використовується в якості соусу для м’ясних страв. У статті зібрані 8 відмінних рецептів традиційної російської закуски.

Чортівня з помідорами і часником на зиму без варіння

Томатна закуска з гострим смаком і чудовим ароматом. Як можна було здогадатися, таку назву вона має через що входить у її склад інгредієнта, кореня хрону.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідори 1 кг
  • Очищений корінь хрону 80 гр.
  • Часник 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Соус гірчичний 15 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити хреновину з помідорами і часником на зиму? Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки.
  2. Корінь хрону очистіть і промийте.
  3. Часник очистіть від лушпиння.
  4. Тепер необхідно подрібнити підготовлені інгредієнти. Це можна зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.
  5. Хреновину заправте цукром і сіллю за смаком, добре перемішайте. Розкладіть закуску по стерилізованим банкам.
  6. Щоб чортівня не закисав і добре зберігалася, кришки попередньо змастіть гірчичним соусом.

Приємного апетиту!

Як заготовити хреновину з помідорами і часником з варінням на зиму?

Чортівня або по-іншому кобра, хренове закуска, аджика, вогник і так далі. Так в народі називають холодну гостру закуску з помідорів, хріну і часнику. Її легко можна заготовити на зиму і доповнювати нею різні страви.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Корінь хрону – 300 гр.
  • Часник – 5 головок.
  • Перець червоний пекучий – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 3,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Корені хрону очистіть і промийте. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Пекучий перець можна попередньо очистити від насіння, щоб трохи зменшити гіркоту.

2. Помідори помийте, зробіть на овочах хрестові надрізи і опустіть їх на 1-2 хвилини в окріп. Потім починаючи від надрізів зніміть шкірку. Помідори подрібніть за допомогою блендера.

3. Окремими порціями подрібніть корінь хрону, часник і гострий перець.

4. У каструлю складіть всі інгредієнти подрібнені, додайте цукор і сіль. Доведіть хреновину до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин.

5. Готову закуску розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте їх кришками. Остудіть закачування під ковдрою, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Як приготувати хреновину з помідорами і часником, щоб не закисав?

Чортівня – чудова пікантна закуска для рибних і м’ясних страв, в кожному погребі завжди знайдеться пара банок цієї закачування. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати хреновину, яка буде добре зберігатися всю зиму і не закисне.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Корінь хрону – 50 гр.
  • Часник – 50 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Корінь хрону очистіть і промийте. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, залийте хрін на кілька хвилин окропом.

2. Часник очистіть від лушпиння. Наріжте хрін невеликими шматочками і подрібніть в блендері разом з часником.

3. Помідори помийте, вирізати плодоніжку, розрізати на четвертинки і овочі подрібніть в блендері.

4. Змішайте томатну масу з подрібненим хріном і часником. І ще раз перекрутіть отриману суміш у блендері.

5. Додайте в хреновину сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште хреновину на годину, щоб вийшли бульбашки повітря, які в ній утворилися після збивання в блендері.

6. Розкладіть хреновину по стерилізованим банкам, загорніть чистими кришками і поставте на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Гостра чортівня з помідорами, часником і гірким перцем

Чортівня – це супер натуральний домашній продукт, який готується з самих бюджетних продуктів. Така закуска здатна урізноманітнити ваше меню і привнести нові смаки в звичні страви.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Часник – 100 гр.
  • Хрін – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 9 % – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки. Часник і корінь хрону очистити.

2. Гострий перець помийте і очистіть від насіння.

3. Всі підготовлені інгредієнти подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки невеликими порціями, потім змішайте. Додайте сіль і цукор, перемішайте.

4. Отриману масу поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 30-40 хвилин. В кінці додайте оцет, перемішайте.

5. Хреновину розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закупорьте закачування кришками. Остудіть банки, укривши ковдрою, потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Чортівня на зиму з яблуками в домашніх умовах

Можна не влаштовувати на зиму огірки і помідори, але ось хреновину потрібно зробити обов’язково. Цю гарячу закуску можна навіть є в прикуску з хлібом. Тим більше, що з додаванням яблук її смак стає ще більш витонченим.

Час готування: 1-2 діб.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Помідори – 4 кг
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Перець болгарський – 600 гр.
  • Перець гострий – 1-3 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Корінь хрону – 100-150 гр.
  • Сіль – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 5-6 ст. л.
  • Оцет 9 % – 100 мл

Процес приготування:

1. Помідори і болгарський перець помийте і наріжте невеликими шматочками. Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням і також наріжте. Часник очистіть від лушпиння. З кореня хрону зріжте верхній шар, помийте і наріжте його.

2. По черзі через м’ясорубку пропустити всі інгредієнти. Щоб хрін і гострий перець не різали очі і ніс, прикріпіть до м’ясорубці целофановий пакет і подрібнюйте ці інгредієнти прямо в нього.

3. Перемішайте всі інгредієнти подрібнені, додайте сіль і цукор.

4. В кінці додайте оцет, ще раз добре перемішайте. Залиште хреновину в холодильнику на 1-2 доби, періодично перемішуючи його.

5. Після цього, настоявшуюся хреновину розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте кришками і поставте на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Простий рецепт заготівлі хріновини з аспірином на зиму

Один з основних інгредієнтів хріновини – хрін, він надає їй неповторний смак і аромат. А також ця закуска багата вітаміном С. Хреновину дуже люблять чоловіки, особливо вона хороша до м’яса і сала.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Помідори – 4-5 кг
  • Перець солодкий – 1 кг
  • Часник – 400 гр.
  • Корінь хрону – 600 гр.
  • Аспірин – 15 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 8 ст. л.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і наріжте на частини, щоб було зручно пропускати їх через м’ясорубку. Корінь хрону і часник очистіть.

2. Прокрутіть помідори і болгарський перець через м’ясорубку.

3. Потім подрібніть корінь хрону і часник, змішайте інгредієнти.

4. Далі додайте сіль, цукор і аспірин, добре перемішайте. Аспірин тут виступає в якості консерванту, він не дасть хріновині зіпсуватися.

5. Коли сіль, цукор і аспірин повністю розчиняться, розкладіть хреновину по стерилізованим банкам, закрийте чистими кришками і поставте на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Чортівня з помідорами та болгарським перцем

Чортівня популярна в будь-який час року. Готувати її просто і не клопітно, вона навіть не потребує варіння і відмінно зберігається в холодильнику кілька місяців. Порадуйте своїх близьких цієї пекучої закускою.

Час готування: 1-2 діб.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Помідори – 4 кг
  • Перець болгарський – 600 гр.
  • Перець гострий – 1-2 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Корінь хрону – 100 гр.
  • Сіль – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 5-6 ст. л.
  • Оцет 9 % – 100 мл

Процес приготування:

1. Овочі помийте, очистіть і наріжте невеликими частинами.

2. Потім прокрутіть всі підготовлені інгредієнти через м’ясорубку.

3. Перекладіть всі інгредієнти в об’ємну миску і добре перемішайте.

4. До овочевої маси додайте сіль, цукор і оцет, ще раз добре перемішайте.

5. Хреновину залиште в холодильнику на 1-2 доби, щоб вона настоялася. Потім розкладіть по чистим банкам, закупорьте їх і зберігайте закуску в холодильнику.

Приємного апетиту!

Чортівня із зелених помідорів і хрону з часником

Оригінальна закуска з неповторним смаком, про яку ваші гості ще довго будуть згадувати і просити рецепт. Всім знайому хреновину можна зробити з зелених помідорів, вона буде мати приємний терпкий смак.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Корінь хрону – 350 гр.

Процес приготування:

1. Помідори помийте, виріжте місце кріплення плодоніжки і нарізати овочі на четвертинки.

2. Корінь хрону очистити, добре помийте і залийте окропом на кілька хвилин. Часник очистіть від лушпиння.

3. Гострий перець наріжте кільцями.

4. Подрібніть всі інгредієнти окремо в блендері або прокрутити через м’ясорубку.

5. Перекладіть подрібнені інгредієнти в одну ємність, додайте сіль і добре перемішайте. Хреновину із зелених помідорів розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте їх. Зберігайте закуску в холодильнику.

Приємного апетиту!