Чихиртма — це апетитний густий суп. Грузинське національне блюдо варять з баранини або курки. Страва неймовірної смакоти готується просто. Для виконання використовують мінімальна кількість доступних продуктів. Запашний суп сподобається всім поціновувачам східної кухні. У збірці зібрані найпопулярніші варіанти, скористайтеся ними.
Чихиртма з курки по-грузинськи — класичний рецепт
Чихиртма з курки по-грузинськи – класичний рецепт, виходить максимально апетитним. Цибулевий суп готується з легкістю. Важливий етап – це довгий приготування концентрованого бульйону. Спробуйте чихиртму і ви відкриєте для себе цікаве частування.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча грудка 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Жовток 2 шт.
- Масло рослинне 50 мл
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Мука кукурудзяна 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 2 л
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля зелена 1 пучок
- Приправа 1 ч. л.
- Імбир ½ ч. л.
- Перець запашний ¼ ч. л.
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
Процес приготування:
- Запасіться компонентами для наваристого супу.
- Грудку звільніть від шкіри. Складіть у посуд для варіння бульйону, залийте водою. Поставте на плиту і варіть, не забуваючи знімати шумівкою пінку.
- З морквини зніміть шкірку економкою. З цибулин приберіть лушпиння. Моркву розрізати на 4 частини, а одну цибулину навпіл. Підготовлені овочі складіть на розпечену сковорідку.
- Смажте до горілого кольору.
- Зніміть всю піну з бульйону.
- Складіть обгорілі овочі в бульйон. Мінімізуйте нагрівання, готуйте 1,5 години під кришкою.
- Розжарте сковорідку налийте олію.
- Додайте вершкове масло і розпустіть.
- Залишилися цибулини нарубайте квадратиком і відправте в сковорідку.
- Обсмажте до золотистого кольору. Додати кукурудзяну муку.
- Розмішайте, борошно спрацює загусником.
- Налийте кілька ополоників бульйону.
- Консистенція повинна вийти, як густа сметана.
- Відлийте пару ополоників бульйону в окрему миску. Остудіть.
- У бульйон додайте яєчні жовтки.
- Збовтайте до однорідності.
- Процідіть бульйон.
- М’ясо розберіть на волокна.
- Відправте назад в бульйон.
- Приправити меленим імбиром і уцхо-сунелі.
- Посоліть.
- Поперчіть.
- Викладіть густу цибульну масу.
- Розмішайте і влийте яєчну субстанцію.
- Зелень промити і подрібнити, викладіть в суп.
- Влийте оцет.
- Доведіть до дрібного кипіння і вимкніть нагрів.
- Апетитний суп розлийте по порціях.
- Кличте домочадців і готуйтеся отримувати компліменти. Приємного апетиту!
Чихиртма з баранини
Чихиртма з баранини готується легше, ніж може здатися на перший погляд. Головне набратися терпіння і зварити концентрований м’ясний бульйон. З приготуванням впорається кожен. Неймовірно смачне блюдо зігріє вас і наситить. Якщо любите баранину, чарівний рецепт для вас.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Баранина на реберцях – 500 гр.
- Шафран – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 3-4 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кінза – 1 пучок.
- Оцет 6-9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові для насиченої чихиртмы. Баранину на реберцях складіть у посуд для варіння бульйону, залийте водою. Встановіть на конфорку і варіть, не забуваючи знімати шумівкою пінку. Цибулини очистити.
Крок 2. Зварене м’ясо остудіть і звільніть від кісток, довільно порізати. Процідіть бульйон. М’ясо відправте назад в бульйон.
Крок 3. Розжаримо сковорідку налийте масло. Цибулини нарубайте квадратиком і відправте в сковорідку. Обсмажте до золотистого кольору. Додайте борошно пшеничне. Розмішайте, борошно спрацює загусником.
Крок 4. Густу цибульну масу перекладіть в бульйон. Приправте шафраном. Посоліть. Поперчіть. Влийте оцет. Доведіть до слабкого закипання і вимкніть конфорку.
Крок 5. У бульйон влийте збиті курячі яйця. Збовтайте віночком до однорідності.
Крок 6. Зелень промийте і подрібніть. У мене кінза. Ароматний суп розлийте по порціях. Прикрасьте зеленню. Запрошуйте домочадців і готуйтеся отримувати компліменти і овації за чудове виконання грузинської страви. Приємного апетиту!
Суп Чихиртма з картоплею
Суп Чихиртма з картоплею – класний варіант для щільного ситного прийому їжі. Наваристий суп виходить надзвичайно ароматним з яскравими смаковими якостями. Рецепт являє собою максимально просту і швидку версію страви. Процес проходить легко, без сучка і задирки.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 3 шт.
- Курячий бульйон – 600 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Борошно пшеничне – 15 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Хмелі-сунелі – 4 гр.
- Приправа для курки – 5 гр.
- Лимонний сік – 10 мл
- Кінза – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Переконайтеся в наявності всіх складових для ошатного страви. Яйця приготуйте круто.
Крок 2. Цибулю і часник звільніть від лушпиння і нарізати довільно. З картоплі зніміть шкірку і наріжте квадратиками. Кінзу промийте і подрібніть. Стегенця розділіть на частини, та натріть сіллю і спеціями для курки.
Крок 3. На розпеченій сковороді підсмажте курячі частини до хрусткої скоринки.
Крок 4. Підсмажене м’ясо покладіть в ємність для варіння, наповніть бульйоном і доведіть до закипання. Не забувайте знімати піну. Варіть 15 хвилин, після чого додайте картоплю і варіть ще 5 хвилин.
Крок 5. На сковорідці, в якій обсмажували м’ясо, підрум’яньте цибулю з часником. Обсмажте до золотистого кольору. Додайте хмелі-сунелі і борошно. Розмішайте, борошно спрацює загусником.
Крок 6. Налийте кілька ополоників бульйону. Викладіть густу цибульну масу в суп. Здобріть сіллю, перцем і лимонним соком. Доведіть до дрібного кипіння і вимкніть нагрів.
Крок 7. Апетитний суп розлийте по порціях. Задекоріруйте вареними яйцями і зеленню. Кличте домочадців і готуйтеся отримувати компліменти. Приємного апетиту!
Чихиртма азербайджанською
Чихиртма азербайджанською на відміну від грузинської версії являє собою густу страву, хоча для приготування використовують одні і ті ж інгредієнти, що і для супу. Наваристое страву готують з телятиною, куркою або бараниною. Насичений відмінний смак позбавляє дару мови. Наскільки це смачно, можете переконатися вже сьогодні.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Курячий бульйон – 250 мл
- Томати – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Куркума – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Запасіться компонентами для шикарного страви.
Крок 2. Курку розділити на частини, та натріть сіллю і спеціями. Підсмажте на розпеченій сковороді до хрусткої скоринки, додавши вершкове масло.
Крок 3. Очищену цибулю дрібно порубаєте. Зніміть курку зі сковороди і відправте цибулю. На сковорідці, в якій обсмажували м’ясо, підрум’яньте цибулю. Обсмажте до золотистого кольору.
Крок 4. Поки смажиться цибуля, вимийте помідори обшпарте, зніміть шкірку, а плоди подрібніть.
Крок 5. Подрібнені помідори відправте до румяному луку. І полийте лимонним соком.
Крок 6. Залийте 1/3 бульйону і продовжуйте тушкувати.
Крок 7. Обсмажене м’ясо помістіть в густу підливу. Приправте куркумою.
Крок 8. Долийте бульйон і тушкуйте під кришкою не менше 30 хвилин.
Крок 9. Подрібніть промиту зелень.
Крок 10. Розбийте яйця. Збовтайте до однорідності. Посоліть і поперчіть.
Крок 11. Влийте тонкою цівкою і готуйте на помірному вогні до загустіння, не накриваючи кришкою.
Крок 12. Ароматне блюдо розділіть на порції. Задекоріруйте зеленню. Кличте домочадців і насолоджуйтесь яскравим стравою. Приємного апетиту!
Суп Чихиртма з яйцями
Суп Чихиртма з яйцями подобаються всій родині. Духмяне страву виходить насиченим. Його незвичайні аромати заповнюють собою весь простір. Домочадці з нетерпінням чекають дивовижною подачі. Наваристий суп зігріває і піднімає настрій. Готуйте і радуйте сімейство!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Тушка курки – 1,2 кг
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Мука кукурудзяна – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Шафран – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
- Кінза – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Запасіться компонентами для чарівного страви.
Крок 2. Запарте шафран окропом.
Крок 3. Курячу тушку складіть у посуд для варіння бульйону, залийте водою. Поставте на плиту і варіть близько години, не забуваючи знімати шумівкою пінку.
Крок 4. З цибулин приберіть лушпиння і дрібно наріжте. Підготовлені овочі складіть на розпечену сковорідку. Смажте до рум’яності на вершковому маслі. Золотистий цибулю перекладіть в бульйон.
Крок 5. Зелень промийте і подрібніть, покладіть в суп.
Крок 6. Відлийте пару ополоників бульйону. Остудіть. Додати кукурудзяну муку. Розмішайте, борошно спрацює загусником.
Крок 7. Отриману субстанцію вилийте в суп і при постійному помішуванні, загустіть. Посоліть, поперчіть, додайте зелень. М’ясо відокремте від кісток і розберіть на волокна, поверніть в бульйон.
Крок 8. У суп процідіть запарені шафран.
Крок 9. Яєчні жовтки розітріть з лимонним соком і влийте в бульйон. Доведіть до дрібного кипіння і вимкніть нагрів.
Крок 10. Апетитний суп розлийте по порціях. Запрошуйте до столу і отримуйте компліменти. Приємного апетиту!