Простий і смачний рецепт дині у власному соку на зиму
Щоб балувати себе освіжаючим динним варенням в зимовий час, слід заготовити заздалегідь, як тільки дині з’являються в продуктових магазинах. Варення виходить дуже смачним, з медовим відтінком і приголомшливим ароматом.
Час готування – 4 ч. 20 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Диня – 1 кг
- Цукор – 500 гр.
- Цедра лимона – 1 щіпка.
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати варення з дині, нам знадобиться спочатку обдати плід водою з-під крана, а потім обтерти рушником. Коли цей крок буде пройдено, розрізаємо диню навпіл і видаляємо з кожної половини м’якоть з насінням. Щоб було зручніше зрізати шкірку, розрізаємо частини плоду часточками. Після видалення шкірки, нарізаємо динні часточки кубиками.
2. Переміщаємо диню в окремий посуд і посипаємо її цукром. Залишаємо продукти на 30 хвилин. За цей час плоди пустять сік і змішаються з цукром.
3. Вимиваємо банан і лимон прохолодною водою. Знімаємо шкірку з банана, натираємо на тертці лимон дуже акуратно, щоб у цедру не потрапили білі шкурки. Банан ріжемо кубиками невеликого розміру.
4. Через півгодини висипаємо цедру і банани до дині з цукром. Перекладаємо масу в каструлю, яку ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння. Коли це станеться, прибираємо газ і накриваємо ємність кришкою. Повторюємо процедуру після повного охолодження маси. Варимо її після закипання близько семи хвилин.
5. Викладаємо варення в заздалегідь підготовлені банки. Закочує їх і остуджуємо близько двох днів під теплою ковдрою в положенні догори дном.
Приємного апетиту!