Диня на зиму – 8 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Простий і смачний рецепт дині у власному соку на зиму

Щоб балувати себе освіжаючим динним варенням в зимовий час, слід заготовити заздалегідь, як тільки дині з’являються в продуктових магазинах. Варення виходить дуже смачним, з медовим відтінком і приголомшливим ароматом.

Час готування – 4 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Диня – 1 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Цедра лимона – 1 щіпка.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати варення з дині, нам знадобиться спочатку обдати плід водою з-під крана, а потім обтерти рушником. Коли цей крок буде пройдено, розрізаємо диню навпіл і видаляємо з кожної половини м’якоть з насінням. Щоб було зручніше зрізати шкірку, розрізаємо частини плоду часточками. Після видалення шкірки, нарізаємо динні часточки кубиками.

2. Переміщаємо диню в окремий посуд і посипаємо її цукром. Залишаємо продукти на 30 хвилин. За цей час плоди пустять сік і змішаються з цукром.

3. Вимиваємо банан і лимон прохолодною водою. Знімаємо шкірку з банана, натираємо на тертці лимон дуже акуратно, щоб у цедру не потрапили білі шкурки. Банан ріжемо кубиками невеликого розміру.

4. Через півгодини висипаємо цедру і банани до дині з цукром. Перекладаємо масу в каструлю, яку ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння. Коли це станеться, прибираємо газ і накриваємо ємність кришкою. Повторюємо процедуру після повного охолодження маси. Варимо її після закипання близько семи хвилин.

5. Викладаємо варення в заздалегідь підготовлені банки. Закочує їх і остуджуємо близько двох днів під теплою ковдрою в положенні догори дном.

Приємного апетиту!