Джем з полуниці на зиму – 10 смачних рецептів з фото покроково

Натуральний низькокалорійний джем з полуниці без додавання цукру

Натуральний полуничний джем, який готується за лічені хвилини, і у нього не додається цукор. Таке ласощі не тільки корисно, але й анітрохи не шкодить фігурі.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Полуницю промийте, перекладіть в миску і злегка притисніть виделкою, щоб виділився сік.

2. У сік, що виділився, додайте крохмаль, перемішайте.

3. Ягоди перетріть блендером до однорідного пюре.

4. Змішайте розчин з крохмалем і ягідне пюре. Поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-6 хвилин.

5. Гарячий джем влийте в стерилізовану банку, прикрийте кришкою, стерилізуйте в окропі протягом 10 хвилин. Потім щільно закрийте кришку, укутайте в ковдру або товсте рушник і залиште до повного охолодження. Зберігайте джем в холодильнику.

Приємного апетиту!