Фарширований перець з фаршем та рисом – 10 рецептів з покроковими фото

Перець, фарширований м’ясом та рисом зі сметаною

Перець, фарширований м’ясом та рисом, традиційно тушкується в томатному соусі, але з додаванням сметани, страва виходить ніжнішою та м’якою. Можна гасити лише в сметані, розведеній водою або бульйоном. У цьому рецепті до сметани додамо невелику кількість томатної пасти для легкої кислинки, хоча це за бажанням. Фарш та соус для перців готуємо без овочевої засмажки, а лише зі спеціями.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 6 прим.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис напіввідварений – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Петрушка – 1 маленький пучок.
  • Сметана 20% – 350 грн.
  • Часник – 3 зубки.
  • Томатний соус – 100 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Паприка – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У вибраних для фарширування перців акуратно зрізати верхівки, видалити перегородки з насінням і промити овоч під проточною водою.

Крок 2. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш. Цибулину та невеликий пучок петрушки дуже дрібно нарубати ножем і перекласти до фаршу. Потім до нього додати напіввідварений рис і сіль із чорним перцем на свій смак. Фарш добре перемішати.

Крок 3. Приготовленим фаршем начинити перці, поставити вертикально в каструлю для гасіння, прикрити верхівками-кришечками, налити 200 мл води і згасити на невеликому вогні протягом 30 хвилин від початку кипіння і під кришкою.

Крок 4. Очищені зубки часнику подрібнити через часник. У сковороду або сотейник перекласти жирну сметану, додати подрібнений часник, трохи томатного соусу, сіль із чорним перцем перемішати і довести до кипіння.

Крок 5. Сметанний соус акуратно перелити в каструлю навколо перців і згасити ще 10 хвилин.

Крок 6. Приготовлений перець, фарширований м’ясом та рисом зі сметаною розкласти по тарілках і сервірувати гарячим до столу. Таких перців можна одночасно приготувати більше, і їсти їх можна протягом декількох днів, зберігаючи в холодильнику. Смачного!