Баштанна культура відрізняється поживністю і корисними властивостями. З неї можна приготувати велику кількість різноманітних страв: як солодких, так і солоних. Оцініть яскраву кулінарну збірку з 6 рецептів з докладним описом процесу та покроковими фотографіями.
Гарбуз цілком фарширована м’ясом в духовці
Оригінальне частування для вашого столу – фарширована м’ясом гарбуз. Яскравий плід запікається цілком з соковитою начинкою. Ідея стане повноцінним стравою для сімейного або святкового вечері.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гарбуз 2 шт.
- Куряче філе 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Майонез столовий молочний 50 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти гарбуз у духовці? Розморожене куряче філе нарізаємо дрібними шматочками.
- Доповнюємо м’ясо подрібненим ріпчастою цибулею.
- Сюди ж викладаємо дрібно порізаний часник, сіль, перець і майонез. Перемішуємо продукти до однорідності.
- Вибираємо акуратну круглу гарбуз і старанно промиваємо її під водою.
- Зрізаємо верхню частину плоду.
- Вирізаємо внутрішню частину і формуємо горщик.
- Всередину гарбуза викладаємо м’ясну начинку.
- Закриваємо заготівлю верхівкою.
- Перекладаємо на деко з фольгою і випікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів.
- Апетитна гарбуз з м’ясною начинкою готова. Можна пробувати!
Гарбуз цілком з начинкою з м’яса і овочів
Смачне і поживне блюдо для домашнього столу – гарбуз, фарширована м’ясом і овочами. Здивуйте яскравим і соковитим продуктом своїх близьких. Частування не вимагає додаткового гарніру.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Стегна курячі – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо гарбуз, акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м’якоть.
2. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його в сковороді до рум’янцю.
3. Викладаємо до цибулі курячі стегна і готуємо їх до золотистого відтінку.
4. Сюди ж кладемо моркву, нарізану невеликими кубиками.
5. Слідом додаємо подрібнену м’якоть гарбуза.
6. Викладаємо болгарський перець і помідори. Солимо за смаком.
7. Коли продукти стануть м’якими, приєднуємо до них зелень і подрібнені зубчики часнику.
8. Начинку перемішуємо і викладаємо всередину гарбуза.
9. Вливаємо трохи води і закриваємо гарбуз верхівкою. Обмазуємо продукт оливковою олією.
10. Загортаємо заготовку у фольгу і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 45 хвилин.
11. Через деякий час апетитне блюдо буде повністю готове! Подавайте до столу.
Ціла гарбуз, запечена в духовці з рисом
Яскраве і смачне частування можна приготувати з гарбуза і рису. Солодка і ароматна каша стане відмінним рішенням для домашнього сніданку або перекусу. Беріть на замітку просту кулінарну ідею!
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Рис – 200 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 400 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо гарбуз і акуратно зрізаємо верхівку.
2. Виймаємо м’якоть з насінням.
3. М’якоть відварюємо близько 20 хвилин і подрібнюємо до стану пюре.
4. У підсоленій воді варимо рис до напівготовності.
5. Щільно викладаємо рис всередину підготовленого плоду.
6. Наступним шаром кладемо гарбузову м’якоть.
7. Зверху всипаємо цукор.
8. Вливаємо сюди ж молоко і воду.
9. Закриваємо заготівлю верхівкою.
10. Обгортаємо продукт фольгою і ставимо в духовку. Готуємо 1 годину 45 хвилин при температурі 190 градусів.
11. Далі знімаємо фольгу і верхівку. Випікаємо ще 15 хвилин.
12. Ароматна гарбуз з рисовою начинкою готова. Можна пробувати!
Гарбуз, запечена цілком з медом
Смачний і корисний десерт виходить з гарбуза з медом. Плід запікається в духовці цілком і виходить соковитим і ароматним. Оцініть простий рецепт, який нікого не залишить байдужим.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Яблуко – 1 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо гарбуз і звільняємо її від плодоніжки.
2. Розрізаємо плід навпіл. Видаляємо з них м’якоть і насіння. Це зручно робити за допомогою столової ложки.
3. Відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів.
4. У центр плода кладемо кубики яблука.
5. Вливаємо до яблук мед. По краях насипаємо цукор.
6. Загортаємо продукт в пергамент і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 1 години.
7. Яскравий домашній десерт з гарбуза і меду готовий. Подавайте до столу!
Солодка гарбуз, запечена цілком з цукром
Цікавий солодкий рецепт приготування гарбуза – з цукром цілком. Таке частування порадує як дорослих, так і дітей. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити ваше меню.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо гарбуз під водою. Шкірку можна почистити губкою, щоб видалити можливу бруд і пил.
2. Далі плід поділяємо на дві рівні половинки і звільняємо від м’якоті і насіння.
3. Випікаємо заготовку у фользі близько 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Після цього на час дістаємо гарбуз. Обмазуємо її розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукром. Випікаємо ще годину в такій же температурі.
5. Солодка гарбуз у духовці готова. Її можна порізати на зручні частини і подавати до столу. Пробуйте!
Як смачно запекти гарбуз цілком у фользі?
Соковита і ніжна гарбуз цілком виходить в духовці з допомогою фольги. Плід збереже свій яскравий смак і аромат. Крім того, порадує поживними і корисними властивостями. Подавайте частування в якості закуски.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо гарбуз і акуратно зрізаємо з неї верхню частину.
2. За допомогою ложки виймаємо м’якоть і насіння плоду.
3. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, сіль, мускатний горіх і подрібнений часник. Вимішуємо суміш і обмазуємо нею гарбуз зсередини.
4. Щільно обгортаємо продукт фольгою і ставимо його в розігріту до 190 градусів духовку. Готуємо близько 1,5 години.
5. Перевіряйте готовність зубочисткою. Запечений плід звільняйте від шкірки, нарізайте і подавайте до столу!