Гарбуз, запечена в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

Баштанна культура відрізняється поживністю і корисними властивостями. З неї можна приготувати велику кількість різноманітних страв: як солодких, так і солоних. Оцініть яскраву кулінарну збірку з 6 рецептів з докладним описом процесу та покроковими фотографіями.

Гарбуз цілком фарширована м’ясом в духовці

Оригінальне частування для вашого столу – фарширована м’ясом гарбуз. Яскравий плід запікається цілком з соковитою начинкою. Ідея стане повноцінним стравою для сімейного або святкового вечері.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гарбуз 2 шт.
  • Куряче філе 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Майонез столовий молочний 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти гарбуз у духовці? Розморожене куряче філе нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Доповнюємо м’ясо подрібненим ріпчастою цибулею.
  3. Сюди ж викладаємо дрібно порізаний часник, сіль, перець і майонез. Перемішуємо продукти до однорідності.
  4. Вибираємо акуратну круглу гарбуз і старанно промиваємо її під водою.
  5. Зрізаємо верхню частину плоду.
  6. Вирізаємо внутрішню частину і формуємо горщик.
  7. Всередину гарбуза викладаємо м’ясну начинку.
  8. Закриваємо заготівлю верхівкою.
  9. Перекладаємо на деко з фольгою і випікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів.
  10. Апетитна гарбуз з м’ясною начинкою готова. Можна пробувати!

Гарбуз цілком з начинкою з м’яса і овочів

Смачне і поживне блюдо для домашнього столу – гарбуз, фарширована м’ясом і овочами. Здивуйте яскравим і соковитим продуктом своїх близьких. Частування не вимагає додаткового гарніру.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо гарбуз, акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м’якоть.

2. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його в сковороді до рум’янцю.

3. Викладаємо до цибулі курячі стегна і готуємо їх до золотистого відтінку.

4. Сюди ж кладемо моркву, нарізану невеликими кубиками.

5. Слідом додаємо подрібнену м’якоть гарбуза.

6. Викладаємо болгарський перець і помідори. Солимо за смаком.

7. Коли продукти стануть м’якими, приєднуємо до них зелень і подрібнені зубчики часнику.

8. Начинку перемішуємо і викладаємо всередину гарбуза.

9. Вливаємо трохи води і закриваємо гарбуз верхівкою. Обмазуємо продукт оливковою олією.

10. Загортаємо заготовку у фольгу і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 45 хвилин.

11. Через деякий час апетитне блюдо буде повністю готове! Подавайте до столу.

Ціла гарбуз, запечена в духовці з рисом

Яскраве і смачне частування можна приготувати з гарбуза і рису. Солодка і ароматна каша стане відмінним рішенням для домашнього сніданку або перекусу. Беріть на замітку просту кулінарну ідею!

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Рис – 200 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо гарбуз і акуратно зрізаємо верхівку.

2. Виймаємо м’якоть з насінням.

3. М’якоть відварюємо близько 20 хвилин і подрібнюємо до стану пюре.

4. У підсоленій воді варимо рис до напівготовності.

5. Щільно викладаємо рис всередину підготовленого плоду.

6. Наступним шаром кладемо гарбузову м’якоть.

7. Зверху всипаємо цукор.

8. Вливаємо сюди ж молоко і воду.

9. Закриваємо заготівлю верхівкою.

10. Обгортаємо продукт фольгою і ставимо в духовку. Готуємо 1 годину 45 хвилин при температурі 190 градусів.

11. Далі знімаємо фольгу і верхівку. Випікаємо ще 15 хвилин.

12. Ароматна гарбуз з рисовою начинкою готова. Можна пробувати!

Гарбуз, запечена цілком з медом

Смачний і корисний десерт виходить з гарбуза з медом. Плід запікається в духовці цілком і виходить соковитим і ароматним. Оцініть простий рецепт, який нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо гарбуз і звільняємо її від плодоніжки.

2. Розрізаємо плід навпіл. Видаляємо з них м’якоть і насіння. Це зручно робити за допомогою столової ложки.

3. Відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів.

4. У центр плода кладемо кубики яблука.

5. Вливаємо до яблук мед. По краях насипаємо цукор.

6. Загортаємо продукт в пергамент і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 1 години.

7. Яскравий домашній десерт з гарбуза і меду готовий. Подавайте до столу!

Солодка гарбуз, запечена цілком з цукром

Цікавий солодкий рецепт приготування гарбуза – з цукром цілком. Таке частування порадує як дорослих, так і дітей. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити ваше меню.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо гарбуз під водою. Шкірку можна почистити губкою, щоб видалити можливу бруд і пил.

2. Далі плід поділяємо на дві рівні половинки і звільняємо від м’якоті і насіння.

3. Випікаємо заготовку у фользі близько 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Після цього на час дістаємо гарбуз. Обмазуємо її розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукром. Випікаємо ще годину в такій же температурі.

5. Солодка гарбуз у духовці готова. Її можна порізати на зручні частини і подавати до столу. Пробуйте!

Як смачно запекти гарбуз цілком у фользі?

Соковита і ніжна гарбуз цілком виходить в духовці з допомогою фольги. Плід збереже свій яскравий смак і аромат. Крім того, порадує поживними і корисними властивостями. Подавайте частування в якості закуски.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо гарбуз і акуратно зрізаємо з неї верхню частину.

2. За допомогою ложки виймаємо м’якоть і насіння плоду.

3. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, сіль, мускатний горіх і подрібнений часник. Вимішуємо суміш і обмазуємо нею гарбуз зсередини.

4. Щільно обгортаємо продукт фольгою і ставимо його в розігріту до 190 градусів духовку. Готуємо близько 1,5 години.

5. Перевіряйте готовність зубочисткою. Запечений плід звільняйте від шкірки, нарізайте і подавайте до столу!