Гірчиця з порошку в домашніх умовах – простий у приготуванні, ароматний і пікантний соус. Гірчицю використовують для приготування різних маринадів або в якості самостійного соусу до інших страв. Оцініть 10 різних покрокових рецептів, за якими можна регулювати смак і гостроту заготовки.
Гостра гірчиця з сухого порошку в домашніх умовах
По-справжньому пекуча гірчиця виходить в домашніх умовах з гірчичного порошку. Готовий продукт приємно здивує своїм ароматом і насиченим смаком. Використовуйте його для подачі м’ясних страв.
Інгредієнти на
0.15 кг.
- Гірчиця порошок 2 ст. л.
- Вода тепла 60 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Олія оливкова 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% 30 мл
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні продукти для приготування гірчиці з порошку в домашніх умовах.
- Гірчичний порошок викладаємо в чистий скляний посуд.
- Поступово вводимо в суху суміш окріп. Спершу вливаємо одну ложку.
- Далі вливаємо рідину, що залишилася.
- Ретельно вимішуємо вміст.
- Далі додаємо цукор, сіль, оливкова олія і столовий оцет. Гарненько вимішуємо.
- Готову гірчицю кладемо в тепле місце на кілька годин, а краще на ніч, потім використовуємо в кулінарних цілях.
Ароматна гірчиця, приготована з порошку на огірковому розсолі
Швидка в приготуванні і яскрава за смаком гірчиця виходить з порошку і огіркового розсолу. Прості бюджетні інгредієнти створять якісну заправку для багатьох домашніх страв.
Час готування: 8 годин 15 хвилин
Час приготування: 8 годин
Порцій – 100 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 40 гр.
- Розсіл огірковий – 60 мл
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість гірчичного порошку. Можна відразу розмістити його в невеликий баночці з закручується кришкою.
2. Додаємо до порошку цукор і сіль.
3. Окремо проціджуємо огірковий розсіл кімнатної температури. Він має бути без зайвих спецій та листочків.
4. Вливаємо розсіл до сухих інгредієнтів. Починаємо ретельно вимішувати, щоб всі продукти розчинилися.
5. В кінці додаємо рослинне масло. Знову перемішуємо. Наполягаємо заготовку в теплому місці кілька годин.
6. Пікантна і насичена за смаком гірчиця готова! Використовуйте її як доповнення до основних страв.
Самий швидкий рецепт гірчиці з порошку на воді
найшвидший спосіб приготування домашньої гірчиці – зі звичайної води і гірчичного порошку. Візьміть на замітку простий і економічний рецепт для вашого столу!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 150 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 60 гр.
- Вода – 90 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор – 8 гр.
- Сіль – 6 гр.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти. Гірчичний порошок продається в невеликих пакетиках. Одного буде достатньо для приготування.
2. Висипаємо порошок в невелику глибоку ємність. Розбиваємо грудочки.
3. Вливаємо в суху суміш в окріп. Ретельно вимішуємо масу.
4. Далі додаємо оцет, олію, сіль і цукор. Вимішуємо, поки сухі інгредієнти повністю не розчиняться.
5. Домашня гірчиця на воді готова! Перед використанням трохи охолодіть продукт у холодильнику.
Покроковий рецепт приготування гірчиці з порошку на помідоровому розсолі
Легко і просто зробити домашню гірчицю можна з порошку і помідорного розсолу. Зверніть увагу на цікавий рецепт з доступних продуктів. Готова маса стане справжньою помічницею в подальших кулінарних справах.
Час приготування: 3 години 10 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 150 гр.
Інгредієнти:
- гірчичний Порошок – 1 ст. л.
- Розсіл томатний – 100 мл
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Висипаємо в глибоку тарілку столову ложку гірчичного порошку. Розбиваємо грудочки, якщо вони є в сухої суміші.
2. Тонким струменем вливаємо помідорний розсіл. Відразу ж замішуємо вміст.
3. Всипаємо цукор з сіллю. Розтираємо масу до розчинення сухих інгредієнтів.
4. Вливаємо потрібну кількість рослинної олії і знову розмішуємо.
5. Викладаємо заготовку в скляну банку. Тримаємо її 2-3 години в теплому місці. Після цього домашня гірчиця на розсолі готова, можна використовувати за призначенням!
Як самостійно зробити ядрьону гірчицю в домашніх умовах?
Гострий і пекучий гірчицю можна приготувати самостійно з гірчичного порошку. Готовий продукт можна використовувати для маринадів або подавати разом з м’ясом або салом.
Час готування: 10 годин 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 250 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 50 гр.
- Вода – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для приготування гострої гірчиці.
2. Потрібну кількість гірчичного порошку висипаємо в глибоку тарілку.
3. Заливаємо сухий інгредієнт однією столовою ложкою холодної води.
4. Починаємо вимішувати компоненти.
5. Повинна вийти густа гірчична суміш. З нею працюємо обережно, щоб нічого не потрапило в очі.
6. Залишилася воду кип’ятимо.
7. Вливаємо її в гірчичну масу.
8. Ставимо заготовку на 8-10 годин біля батареї або в іншому теплому місці.
9. Обережно зливаємо зайву рідину з посуду.
10. Розмішуємо масу, що залишилася.
11. Спершу додаємо в неї сіль.
12. Потім всипаємо цукор. Перемішуємо, поки сухі продукти не розчиняться.
13. Далі вливаємо столовий оцет.
14. Слідом додаємо рослинне масло.
15. Знову перемішуємо вміст.
16. Перекладаємо готову гірчицю у скляну банку, закриваємо її кришкою і ставимо на зберігання в холодильник. Можна використовувати за призначенням!
Пікантна гірчиця з сухого порошку на капустяному розсолі
Простий спосіб приготувати пікантну домашню гірчицю – на капустяному розсолі.
З кулінарним процесом справляться навіть новачки. Порадуйте рідних яскравим соусом, створеним власними руками.
Час готування: 10 годин 15 хвилин
Час приготування: 10 годин
Порцій – 250 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 50 гр.
- капустяний Розсіл – 150 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для приготування гірчиці в домашніх умовах.
2. Добре промиваємо невелику скляну банку і витираємо насухо її.
3. У банку занурюємо гірчичний порошок.
4. Заливаємо суху суміш капустяним розсолом.
5. Далі додаємо мед, лимонний сік, рослинне масло і сіль.
6. Ретельно вимішуємо вміст і залишаємо в теплому місці на 8-10 годин.
7. Далі домашню гірчицю на капустяному розсолі можна використовувати за призначенням. Готово!
Солодка гірчиця домашня з порошку з медом
Домашню гірчицю з порошку можна приготувати з яскравим солодкуватим смаком. Використовуйте для цього мед. Цікавий продукт стане відмінним компонентом для маринадів і салатних заправок.
Час готування: 10 годин 20 хвилин
Час приготування: 10 годин
Порцій – 250 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 150 гр.
- Вода – 300 мл
- Мед – 3 ст. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Гвоздика мелена – 1 щіпка.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для приготування домашньої гірчиці підготуємо чисту суху посуд.
2. Відміряємо потрібну кількість гірчичного порошку і заливаємо половиною окропу. Додаємо мед, оливкова олія і сухі спеції, ретельно вимішуємо до однорідної суміші.
3. Заливаємо масу рештою окропом. Він повинен лягти шаром над заготівлею.
4. Залишаємо посуд з вмістом на 8-10 годин у теплому місці.
5. Через деякий час обережно зливаємо зайву рідину. Готову солодку гірчицю розмішуємо і пробуємо на смак!
Ніжна домашня гірчиця з оцтом для маринадів і м’ясних страв
Ніжну домашню гірчицю можна приготувати з порошкового продукту і оцту за один день. Яскравий соус можна використовувати для маринаду, салатних заправок або просто подавати до м’ясних страв.
Час готування: 10 годин 15 хвилин
Час приготування: 10 годин
Порцій – 100 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 40 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Пюре яблучне – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Яблучне пюре можна взяти готове або ж самостійно натерти його зі свіжих фруктів.
2. Висипаємо до продукту гірчичний порошок.
3. Додаємо сіль і цукор. Розминаємо суміш до розчинення сухих інгредієнтів.
4. Вмішуємо до заготівлі трохи оцту.
5. Закриваємо посуд з вмістом кришкою. Залишаємо заготовку в теплому місці на 8-10 годин.
6. Через деякий час розмішуємо готову гірчицю, охолоджуємо і використовуємо за призначенням!
Пекуча гірчиця з порошку з лимонним соком в домашніх умовах
Один з цікавих способів приготувати домашню гірчицю з порошку з додаванням лимонного соку. У такому рецепті можна обійтися без оцту. Оцініть простий і яскравий за смаком варіант.
Час готування: 6 годин 30 хвилин
Час приготування: 6 годин
Порцій – 250 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 100 гр.
- Вода – 250 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Гірчичний порошок висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо його теплою кип’яченою водою. Починаємо вимішувати суміш до зникнення грудочок.
2. Сюди ж додаємо цукор і рослинне масло. Знову вимішуємо, поки сухий продукт не розчиниться.
3. Слідом викладаємо сіль і вливаємо лимонний сік.
4. Розмішуємо вміст і перекладаємо його в скляну банку. Тримаємо заготовку в теплому місці кілька годин. Після можна використовувати за призначенням.
5. Домашня гірчиця на лимонному соці готова. Пробуйте!
Простий і смачний рецепт приготування гірчиці з сухого порошку без оцту
Дуже просто приготувати апетитну гірчицю в домашніх умовах і без додання оцту. Оцініть рецепт з найбільш доступних продуктів. Заготовку можна намазувати на хліб, подавати до м’ясних закусок і гарячих страв!
Час готування: 10 годин 15 хвилин
Час приготування: 10 годин
Порцій – 100 гр.
Склад:
- Порошок гірчичний – 60 гр.
- Вода – 60 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сік лимонний – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Гірчичний порошок всипаємо в невелику банку і починаємо заливати його тонким струменем кип’яченої води. Вимішуємо масу до однорідності. Вливаємо рідини стільки, скільки потрібно для нормальної консистенції.
2. Далі вливаємо холодну воду.
3. Вона повинна покривати масу на 1-2 сантиметри.
4. Закриваємо заготівлю кришкою і залишаємо на день або на ніч в кімнатній температурі.
5. Далі обережно зливаємо зайву рідину з банки. До маси додаємо лимонний сік, рослинне масло, цукор і сіль. Тривало вимішуємо до однорідної суміші.
6. Домашня гірчиця по простому рецептом без оцту готова. Можна використовувати в кулінарних цілях!