Гірчиця з порошку в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Гірчиця з порошку в домашніх умовах – простий у приготуванні, ароматний і пікантний соус. Гірчицю використовують для приготування різних маринадів або в якості самостійного соусу до інших страв. Оцініть 10 різних покрокових рецептів, за якими можна регулювати смак і гостроту заготовки.

Гостра гірчиця з сухого порошку в домашніх умовах

По-справжньому пекуча гірчиця виходить в домашніх умовах з гірчичного порошку. Готовий продукт приємно здивує своїм ароматом і насиченим смаком. Використовуйте його для подачі м’ясних страв.

Інгредієнти на
0.15 кг.

  • Гірчиця порошок 2 ст. л.
  • Вода тепла 60 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 30 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти для приготування гірчиці з порошку в домашніх умовах.
  2. Гірчичний порошок викладаємо в чистий скляний посуд.
  3. Поступово вводимо в суху суміш окріп. Спершу вливаємо одну ложку.
  4. Далі вливаємо рідину, що залишилася.
  5. Ретельно вимішуємо вміст.
  6. Далі додаємо цукор, сіль, оливкова олія і столовий оцет. Гарненько вимішуємо.
  7. Готову гірчицю кладемо в тепле місце на кілька годин, а краще на ніч, потім використовуємо в кулінарних цілях.

Ароматна гірчиця, приготована з порошку на огірковому розсолі

Швидка в приготуванні і яскрава за смаком гірчиця виходить з порошку і огіркового розсолу. Прості бюджетні інгредієнти створять якісну заправку для багатьох домашніх страв.

Час готування: 8 годин 15 хвилин

Час приготування: 8 годин

Порцій – 100 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 40 гр.
  • Розсіл огірковий – 60 мл
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість гірчичного порошку. Можна відразу розмістити його в невеликий баночці з закручується кришкою.

2. Додаємо до порошку цукор і сіль.

3. Окремо проціджуємо огірковий розсіл кімнатної температури. Він має бути без зайвих спецій та листочків.

4. Вливаємо розсіл до сухих інгредієнтів. Починаємо ретельно вимішувати, щоб всі продукти розчинилися.

5. В кінці додаємо рослинне масло. Знову перемішуємо. Наполягаємо заготовку в теплому місці кілька годин.

6. Пікантна і насичена за смаком гірчиця готова! Використовуйте її як доповнення до основних страв.

Самий швидкий рецепт гірчиці з порошку на воді

найшвидший спосіб приготування домашньої гірчиці – зі звичайної води і гірчичного порошку. Візьміть на замітку простий і економічний рецепт для вашого столу!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 150 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 60 гр.
  • Вода – 90 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 8 гр.
  • Сіль – 6 гр.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти. Гірчичний порошок продається в невеликих пакетиках. Одного буде достатньо для приготування.

2. Висипаємо порошок в невелику глибоку ємність. Розбиваємо грудочки.

3. Вливаємо в суху суміш в окріп. Ретельно вимішуємо масу.

4. Далі додаємо оцет, олію, сіль і цукор. Вимішуємо, поки сухі інгредієнти повністю не розчиняться.

5. Домашня гірчиця на воді готова! Перед використанням трохи охолодіть продукт у холодильнику.

Покроковий рецепт приготування гірчиці з порошку на помідоровому розсолі

Легко і просто зробити домашню гірчицю можна з порошку і помідорного розсолу. Зверніть увагу на цікавий рецепт з доступних продуктів. Готова маса стане справжньою помічницею в подальших кулінарних справах.

Час приготування: 3 години 10 хвилин

Час приготування: 3 години

Порцій – 150 гр.

Інгредієнти:

  • гірчичний Порошок – 1 ст. л.
  • Розсіл томатний – 100 мл
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Висипаємо в глибоку тарілку столову ложку гірчичного порошку. Розбиваємо грудочки, якщо вони є в сухої суміші.

2. Тонким струменем вливаємо помідорний розсіл. Відразу ж замішуємо вміст.

3. Всипаємо цукор з сіллю. Розтираємо масу до розчинення сухих інгредієнтів.

4. Вливаємо потрібну кількість рослинної олії і знову розмішуємо.

5. Викладаємо заготовку в скляну банку. Тримаємо її 2-3 години в теплому місці. Після цього домашня гірчиця на розсолі готова, можна використовувати за призначенням!

Як самостійно зробити ядрьону гірчицю в домашніх умовах?

Гострий і пекучий гірчицю можна приготувати самостійно з гірчичного порошку. Готовий продукт можна використовувати для маринадів або подавати разом з м’ясом або салом.

Час готування: 10 годин 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 50 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для приготування гострої гірчиці.

2. Потрібну кількість гірчичного порошку висипаємо в глибоку тарілку.

3. Заливаємо сухий інгредієнт однією столовою ложкою холодної води.

4. Починаємо вимішувати компоненти.

5. Повинна вийти густа гірчична суміш. З нею працюємо обережно, щоб нічого не потрапило в очі.

6. Залишилася воду кип’ятимо.

7. Вливаємо її в гірчичну масу.

8. Ставимо заготовку на 8-10 годин біля батареї або в іншому теплому місці.

9. Обережно зливаємо зайву рідину з посуду.

10. Розмішуємо масу, що залишилася.

11. Спершу додаємо в неї сіль.

12. Потім всипаємо цукор. Перемішуємо, поки сухі продукти не розчиняться.

13. Далі вливаємо столовий оцет.

14. Слідом додаємо рослинне масло.

15. Знову перемішуємо вміст.

16. Перекладаємо готову гірчицю у скляну банку, закриваємо її кришкою і ставимо на зберігання в холодильник. Можна використовувати за призначенням!

Пікантна гірчиця з сухого порошку на капустяному розсолі

Простий спосіб приготувати пікантну домашню гірчицю – на капустяному розсолі.

З кулінарним процесом справляться навіть новачки. Порадуйте рідних яскравим соусом, створеним власними руками.

Час готування: 10 годин 15 хвилин

Час приготування: 10 годин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 50 гр.
  • капустяний Розсіл – 150 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для приготування гірчиці в домашніх умовах.

2. Добре промиваємо невелику скляну банку і витираємо насухо її.

3. У банку занурюємо гірчичний порошок.

4. Заливаємо суху суміш капустяним розсолом.

5. Далі додаємо мед, лимонний сік, рослинне масло і сіль.

6. Ретельно вимішуємо вміст і залишаємо в теплому місці на 8-10 годин.

7. Далі домашню гірчицю на капустяному розсолі можна використовувати за призначенням. Готово!

Солодка гірчиця домашня з порошку з медом

Домашню гірчицю з порошку можна приготувати з яскравим солодкуватим смаком. Використовуйте для цього мед. Цікавий продукт стане відмінним компонентом для маринадів і салатних заправок.

Час готування: 10 годин 20 хвилин

Час приготування: 10 годин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 150 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для приготування домашньої гірчиці підготуємо чисту суху посуд.

2. Відміряємо потрібну кількість гірчичного порошку і заливаємо половиною окропу. Додаємо мед, оливкова олія і сухі спеції, ретельно вимішуємо до однорідної суміші.

3. Заливаємо масу рештою окропом. Він повинен лягти шаром над заготівлею.

4. Залишаємо посуд з вмістом на 8-10 годин у теплому місці.

5. Через деякий час обережно зливаємо зайву рідину. Готову солодку гірчицю розмішуємо і пробуємо на смак!

Ніжна домашня гірчиця з оцтом для маринадів і м’ясних страв

Ніжну домашню гірчицю можна приготувати з порошкового продукту і оцту за один день. Яскравий соус можна використовувати для маринаду, салатних заправок або просто подавати до м’ясних страв.

Час готування: 10 годин 15 хвилин

Час приготування: 10 годин

Порцій – 100 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 40 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Пюре яблучне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Яблучне пюре можна взяти готове або ж самостійно натерти його зі свіжих фруктів.

2. Висипаємо до продукту гірчичний порошок.

3. Додаємо сіль і цукор. Розминаємо суміш до розчинення сухих інгредієнтів.

4. Вмішуємо до заготівлі трохи оцту.

5. Закриваємо посуд з вмістом кришкою. Залишаємо заготовку в теплому місці на 8-10 годин.

6. Через деякий час розмішуємо готову гірчицю, охолоджуємо і використовуємо за призначенням!

Пекуча гірчиця з порошку з лимонним соком в домашніх умовах

Один з цікавих способів приготувати домашню гірчицю з порошку з додаванням лимонного соку. У такому рецепті можна обійтися без оцту. Оцініть простий і яскравий за смаком варіант.

Час готування: 6 годин 30 хвилин

Час приготування: 6 годин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Гірчичний порошок висипаємо в глибоку тарілку і заливаємо його теплою кип’яченою водою. Починаємо вимішувати суміш до зникнення грудочок.

2. Сюди ж додаємо цукор і рослинне масло. Знову вимішуємо, поки сухий продукт не розчиниться.

3. Слідом викладаємо сіль і вливаємо лимонний сік.

4. Розмішуємо вміст і перекладаємо його в скляну банку. Тримаємо заготовку в теплому місці кілька годин. Після можна використовувати за призначенням.

5. Домашня гірчиця на лимонному соці готова. Пробуйте!

Простий і смачний рецепт приготування гірчиці з сухого порошку без оцту

Дуже просто приготувати апетитну гірчицю в домашніх умовах і без додання оцту. Оцініть рецепт з найбільш доступних продуктів. Заготовку можна намазувати на хліб, подавати до м’ясних закусок і гарячих страв!

Час готування: 10 годин 15 хвилин

Час приготування: 10 годин

Порцій – 100 гр.

Склад:

  • Порошок гірчичний – 60 гр.
  • Вода – 60 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Гірчичний порошок всипаємо в невелику банку і починаємо заливати його тонким струменем кип’яченої води. Вимішуємо масу до однорідності. Вливаємо рідини стільки, скільки потрібно для нормальної консистенції.

2. Далі вливаємо холодну воду.

3. Вона повинна покривати масу на 1-2 сантиметри.

4. Закриваємо заготівлю кришкою і залишаємо на день або на ніч в кімнатній температурі.

5. Далі обережно зливаємо зайву рідину з банки. До маси додаємо лимонний сік, рослинне масло, цукор і сіль. Тривало вимішуємо до однорідної суміші.

6. Домашня гірчиця по простому рецептом без оцту готова. Можна використовувати в кулінарних цілях!