Груші в сиропі на зиму часточками – 5 простих рецептів з покроковими фото

Грушеві часточки в сиропі з лимоном

Грушеві часточки в сиропі з лимоном – це оригінальний десерт, який зведе з розуму, як членів вашої родини, так і самих витончених гостей! Незважаючи на термічну обробку, скибочки фруктів прекрасно зберігають не лише свою форму, але так само і смак з ароматом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Вода – 100 мл
  • Лимон – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті груші очистити від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо скибочками. Лимон ріжемо на невеликі шматочки, паралельно позбавляючись від кісточок.

Крок 2. У каструлі змішуємо цукор з водою і на мінімальному нагріві при постійному помішуванні доводимо до кипіння й тушкуємо близько 5 хвилин, закидаємо цитрус. Готуємо ще 5 хвилин після закипання, виловлюємо і витягаємо часточки лимона. Кип’ятимо ще 5 хвилин.

Крок 3. Тепер в сироп завантажуємо груші, кип’ятимо близько 5 хвилин і охолодити не менше двох годин. Потім додаємо лимон, варимо 5 хвилин і знову охолодити. Аналогічно проводимо третю варіння.

Крок 4. Розподіляємо частування по заздалегідь простерилизованным баночках і закорковуємо. Остуджуємо під ковдрою в перевернутому вигляді.

Крок 5. Приємного апетиту!