Солоні грузді гарячим способом
Солоні грузді гарячим способом нічим не відрізняються від заготівлі грибів інших сортів. Солоні грузді користуються високим попитом серед тих, хто не їсть м’ясо чи дотримується посту. Закуска виходить досить апетитною. Спробувавши одного разу, складно відмовитися від солоних грибів надалі.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Грузді – 1 кг
- Чорний перець горошком – за смаком.
- Дубове листя – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Сіль – 2 ст. л.
- Суцвіття кропу – за смаком.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо грузді і добре промиваємо під проточною водою. Замочуємо в об’ємній посуді на пару годин, ще раз промиваємо. Великі екземпляри ділимо на зручні частини.
Крок 2. У глибоку каструлю наливаємо воду. Солимо з розрахунку дві столові ложки солі на літр води. У киплячу воду вивантажуємо підготовлені грузді.
Крок 3. Після закипання мінімізуємо температуру, не забуваючи знімати піну і помішувати. Кладемо лаврушки і інші прянощі. Продовжуємо варити протягом 20 хвилин. Прозорий розсіл говорить про те, що гриби зварилися.
Крок 4. Проціджуємо через друшляк. Розсіл не виливаємо.
Крок 5. Грузді розподіляємо по простерилизованным банкам. Перекладаємо прянощами і травами. Кип’ятимо розсіл і заливаємо їм гриби. Закорковуємо капроновими кришками. Після того, як охолонуть, переміщаємо заготовки в холодильник. Через 45 днів можна дегустувати солоні гриби.
Крок 6. Зберігати закуску з груздів допустимо в погребі чи іншому приміщенні при температурі 4-6 °C.
Крок 7. Ароматні гриби подаємо з картоплею або в якості самостійного частування, присмачую пахучою олією або сметаною. Приємного апетиту!