Грузді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з начинкою з солоних груздів

Пиріжки з начинкою з солоних груздів доставлять непередавані відчуття всіх любителів домашньої випічки. Приготування пиріжків не належить до простих рецептами, так як вимагає часу на підготовку дріжджового тіста. Однак якщо ви використовуєте покупне тісто, ви значно заощадите час.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Солоні грузді – за смаком.
  • Рис – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло топлене – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйця курячі великі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло топлене – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашку виливаємо нагріте молоко і розводимо в нього цукровий пісок і сухі дріжджі. Прикриваємо і прибираємо в тепле місце підходити. Коли маса підніметься шапкою, опара готова.

Крок 2. У підійшла опару додаємо яйце і сиплемо сіль. Гарненько перемішуємо.

Крок 3. Прогріваємо рослинне і вершкове масло до теплого стану і виливаємо до рідкої суміші. Збовтуємо віночком.

Крок 4. Частинами підсипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо. Якщо всі дії виконувати по інструкції, тісто вийде не забитим, а м’яким і еластичним. Прикриваємо ємність і прибираємо в тепле місце підніматися. Піднялося тісто обминаємо і залишаємо до наступного підняття.

Крок 5. Поки тісто підростає, промиваємо або вимочуємо солоні грузді і подрібнюємо їх.

Крок 6. Очищену цибулину подрібнюємо, вивантажуємо в сковорідку, присмачую топленим маслом.

Крок 7. Обсмажуємо до красивого відтінку, регулярно помішуючи.

Крок 8. Промиту зелень дрібно рубаємо.

Крок 9. Рис ретельно промиваємо й варимо до стану “на зубок”. Після чого промиваємо під краном. Залишаємо на ситі, щоб позбутися від надлишків вологи. Обсмажену цибулю поєднуємо з промитим рисом, подрібненими грибами і зеленню. Солимо і перчимо. Тушкуємо 5 хвилин, щоб смаки “подружилися”.

Крок 10. Тісто ділимо на кількість пиріжків, формуємо округлу заготівлю, в середині розподіляємо начинку і защипуємо вільні краї. Обсмажуємо пиріжки на розпеченій промасленим сковороді до золотистого кольору. Такі пиріжки можна запекти в духовці, попередньо промазав взболтанным жовтком.

Крок 11. Подаємо ароматну випічку до столу з запалі з жару. Але і в охолодженому стані пиріжки теж залишаються дуже апетитними.

Крок 12. Пиріжки виходять м’якими, пишними і з запашної начинкою. Гарні для перекусу або чаювання, а також повноцінного прийому їжі. Пиріжки зручно взяти з собою. Приємного апетиту!