Як заготовити ікру з білих грибів на зиму?
Закрутками з грибів можна відмінно урізноманітнити своє зимове меню. Грибна ікра – це відмінна альтернатива сушеним або маринованим грибів. Її можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні ситних бутербродів і пиріжків.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Гриби білі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби помийте, очистіть і наріжте великими кубиками.
Крок 2. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними кубиками.
Крок 3. На суху сковороду викладіть гриби і тушкуйте під кришкою півгодини.
Крок 4. Гриби повинні дати дуже багато рідини, продовжуйте готувати їх при відкритій кришці ще 50 хвилин. Потім додайте рослинне масло і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Перекладіть гриби на тарілку.
Крок 5. Сковороду змажте рослинним маслом, викладіть на неї цибулю і часник, смажте їх близько 10 хвилин до прозорості, потім перекладіть їх до грибів.
Крок 6. Подрібніть обсмажені інгредієнти блендером, в процесі додайте сіль і мелений перець за смаком.
Крок 7. Готову ікру перекладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте їх кришками. Зберігайте грибну ікру в холодильнику.
Приємного апетиту!