Грибна ікра на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як заготовити ікру з білих грибів на зиму?

Закрутками з грибів можна відмінно урізноманітнити своє зимове меню. Грибна ікра – це відмінна альтернатива сушеним або маринованим грибів. Її можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні ситних бутербродів і пиріжків.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Гриби білі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби помийте, очистіть і наріжте великими кубиками.

Крок 2. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними кубиками.

Крок 3. На суху сковороду викладіть гриби і тушкуйте під кришкою півгодини.

Крок 4. Гриби повинні дати дуже багато рідини, продовжуйте готувати їх при відкритій кришці ще 50 хвилин. Потім додайте рослинне масло і тушкуйте ще 15-20 хвилин. Перекладіть гриби на тарілку.

Крок 5. Сковороду змажте рослинним маслом, викладіть на неї цибулю і часник, смажте їх близько 10 хвилин до прозорості, потім перекладіть їх до грибів.

Крок 6. Подрібніть обсмажені інгредієнти блендером, в процесі додайте сіль і мелений перець за смаком.

Крок 7. Готову ікру перекладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте їх кришками. Зберігайте грибну ікру в холодильнику.

Приємного апетиту!