Простий і смачний грибний суп з печериць з картоплею
Простий і ситний, практично, сільський суп – відмінне блюдо, яке підійде для обіду і в будній і у вихідний день. Крім того, такий супчик можна взяти з собою в термосі на пікнік і зігрітися апетитним ароматним першою стравою перед шашликами.
Склад:
- Печериці – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Вода — 1,5 літра.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Морква – 1 шт.
- Петрушка – ½ пучка.
- Кріп – ½ пучка.
- Мелений перець – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку промийте і очистіть печериці, дайте їм просохнути. Також не забудьте сполоснути зелень і злегка обсушити її.
2. Вимийте овочі – картоплю, моркву. Цибулю очистіть і промийте під проточною водою. Потім очистіть моркву і картоплю; картопля тимчасово приберіть в миску з холодною водою.
3. Ріпчасту цибулю з морквою тонко наріжте соломкою і відправте в сковороду з оливковою олією, щоб овочі обжарились. Сковороду поставте на плиту і на помірному вогні обсмажуйте овочі до м’якості.
4. Печериці можете нарізати скибочками, або прямо цілком відправити в каструлю з водою або бульйоном, варіть їх до отримання грибного бульйону і готовності грибів. До грибів додати нарізану картоплю і продовжуйте варити бульйон під кришкою на помірному вогні.
5. Коли морква з цибулею будуть готові, додайте інгредієнти в бульйон і поваріть ще суп на невеликому вогні після того, як він закипить. Додайте перець і інші спеції на ваш розсуд.
6. Приблизно через півгодини ваш суп буде майже готовий. Залишилося тільки дрібно порубати зелень і додати її в каструлю з грибним супом.
7. Дайте супчику постояти під кришкою хвилин п’ять, після чого розливайте блюдо по порційних тарілочках і подавайте з чорним або білим хлібом, можете додати сметану.
Приємного апетиту!