Харчо з свинини – 8 рецептів класичного супу харчо з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування харчо з свинини в мультиварці

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів в цьому рецепті, приготувати його дуже просто. Практично все за вас зробить мультиварка. А вам залишається тільки нарізати продукти і не забувати додавати їх в суп.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 6.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Вода – 2 л
  • Рис – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Хмелі-сунелі – 1,5 ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 170 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо під холодною водою. Паперовими рушниками прибираємо зайву вологу зі свинини. Нарізаємо її на невеликі шматочки. М’ясо переносимо в мультиварку. Потім нам потрібно залити його водою так, щоб вона повністю покривала шматочки свинини. Вибираємо на панелі завдань «Гасіння». М’ясо буде готуватися протягом 60 хвилин Коли програма завершиться, не забуваємо додати в бульйон сіль, лаврові листи і горошини чорного перцю.

2. У підсумку бульйон виходить практично прозорим і без пінки. Якщо ж вона все-таки утворилася, варто прибрати її за допомогою звичайної ложки. Бульйон нам необхідно процідити. Для цього використовуйте звичайну марлю.

3. Приступаємо до підготовки овочів для харчо. Вимиваємо в холодній воді цибулю, моркву і картоплю. Очищаємо їх. Моркву і картоплю слід нарізати на невеликі кубики. Цибуля оформляємо у вигляді півкілець.

4. Проціджений бульйон повертаємо назад у каструлю. Додаємо до нього вже зварену свинину, овочі та рис. Потім нам потрібно обрати програму «Суп». Готуватися харчо буде ще протягом 30-40 хвилин. Наше м’ясо майже готове, тому цього часу вистачить, щоб суп остаточно приготувався.

5. За 15 хвилин до завершення нашої програми готуємо ароматну суміш. У глибокій ємності з’єднуємо 150 грам томатної пасти з невеликим кількість води, щоб вона стала не такий густий. Додаємо до неї хмелі-сунелі, базилік і часник, який необхідно заздалегідь видавити з допомогою преса. Ви також можете подрібнити ножем.

6. Промиваємо два невеликих томату і кладемо їх в гарячу воду. Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо їх до томатній пасті і спецій. Ретельно перемішуємо заправку для харчо і відправляємо її до нашого бульйону. Ретельно перемішуємо суп і пробуємо його на смак. Ви можете додати сіль чи якісь спеції, щоб зробити смак харчо більш виразним.

7. За кілька хвилин до готовності супу додаємо в нього петрушку. Її необхідно заздалегідь подрібнити. Замість петрушки ви можете використовувати, наприклад, кінзу. Разом з харчо подавайте кілька скибочок свіжого хліба. Блюдо готове. Пора насолодитися його насиченим смаком.