Хаш – 8 рецептів приготування вірменського хашу в домашніх умовах

Густий і ситний хаш, зварений зі свинячої рульки

Рецепт хашу зі свинячої рульки сподобається любителям ситно поїсти, забувши про калорії. Консистенція супу виходить дуже густий, але не надто жирною. Те, що потрібно, аби втамувати голод і набратися сил.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 120 хв

Порцій: 8.

Склад:

  • Рулька свиняча – 1,5 кг
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Свинячу рульку необхідно добре помити і замочити в холодній воді на добу. За цей час 2-3 рази поміняйте воду.
  2. На наступний ранок перекладіть свинячу рульку в каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту. Перші два рази доведіть воду до кипіння і злийте. Щоразу м’ясо промивають проточною водою. Також додайте в каструлю очищену моркву, корінь селери, лавровий лист і цибулю. Варіть рульку приблизно 4-5 годин на повільному вогні.
  3. Часник і кинзу дрібно наріжте.
  4. Рульку вийміть з бульйону, відокремте м’ясо від кісток. Бульйон процідіть.
  5. Розкладіть по тарілках м’ясо, часник, кінзу і влийте бульйон. Солити хаш слід безпосередньо в тарілці.

Приємного апетиту!