Смачний холодний борщ з маринованої буряків з ковбасою
Завдяки такій буряках цей суп виходить дуже насиченим і смачним. Також у нього йде картопля, яйця, огірки, ковбаса, зелень і сметана. Всі інгредієнти нарізати і заправляються буряком.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Буряк маринована – 200 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Яйця – 5 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Ковбаса варена – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 500 мл
- Сметана – за смаком.
- Кріп свіжий – за смаком.
- Петрушка свіжа – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля ретельно промиваємо під проточною водою і кладемо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на середньому вогні приблизно 40 хвилин. Готової картоплі даємо повністю охолонути, потім знімаємо шкірку і ріжемо на невеликі кубики.
2. У той час поки вариться картопля можна зварити яйця. У воду додаємо трохи солі і варимо 12-15 хвилин. Готові яйця опускаємо в холодну воду і знімаємо шкаралупу.
3. Далі їх можна порізати на кубики з допомогою ножа, натерти на тертці або розім’яти виделкою.
4. Огірки чистимо, якщо у них товста шкірка, і нарізаємо кубиками.
5. Також дрібно нарізаємо варену ковбасу.
6. Маринований буряк виймаємо з банки і нарізаємо соломкою або натираємо на крупній тертці. Якщо вона маринувалася нарізаною, то нічого робити не треба.
7. Свіжий кріп, петрушку і зелений лук добре промиваємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо.
8. Відправляємо все нарізані інгредієнти в глибоку ємність.
9. Все ретельно перемішуємо. Повинно вийде схожим на салат.
10. Тепер беремо тарілку і на її дно кладемо змішані інгредієнти. Додаємо при бажанні невелику кількість холодної кип’яченої води і буряк разом з маринадом. Солимо за смаком і перемішуємо.
11. Також додаємо сметану або майонез за смаком і ще раз перемішуємо. Наш холодний борщ готовий. Можемо подавати до столу. Приємного апетиту!