Мариновані огірки на зиму — найпопулярніша, смачна і проста заготовка. Овочева пора зовсім не за горами. Тому мова піде про маринованих огірки в банках на майбутню зиму. Рецептів багато, але от не завжди виходять саме хрусткі огірочки. Краще знати секрети та нюанси перевірених смачних рецептів маринування огірків в банках.
Мариновані огірки: рецепт на літрову банку з оцтом
Даний рецепт призначений і для молодих, і для досвідчених господинь. Він перевірено багаторічним досвідом. Мариновані огірочки вийдуть саме хрусткими і дуже смачними, тільки візьміть невеликі плоди і не мають всередині порожнин.
Час готування – 1 ч.
Порції – 1 л.
Інгредієнти на
1 порц.
- Огірок 700 гр.
- Вода ½ л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Оцтова есенція 70% 1 ч. л.
- Парасольки кропу, листя смородини, хрону. вишні за смаком
- Часник 3 зуб.
Процес приготування:
- Як заготовити хрусткі мариновані огірки на зиму? Ретельно промийте огірочки під холодною проточною водою і видаліть ножем кінчики з двох сторін. Підготовлені плоди помістіть в миску і на 2 години залийте дуже холодною, бажано крижаною водою.
- Помийте з додаванням харчової соди літрову банку, стерилізуйте її у мікрохвильовці або іншим способом. Закаточну кришку прокип’ятіть. Добре промийте листя і кріп, очистіть від лушпиння часник. Підготовлені спеції і часник покладіть на дно банки.
- Закип’ятіть чисту воду і налийте окріп в банку до огірків, заповнюючи її до самого верху. Банку прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.
- За закінчення цього часу воду з банки перелийте через спеціальну (з отворами) кришку в невелику каструльку і поставте її на середній вогонь. У каструльку насипте вказане в рецепті кількість солі і цукру, і поваріть маринад кілька хвилин. Вогонь вимкніть, і налийте до маринаду оцтову есенцію.
- Приготовленим маринадом залийте огірки в банку і щільно загорніть. Потім переверніть її на кришку і на 2 години прикрийте кухонним рушником. Тепло укутують огірки не треба, інакше вони стануть м’якими. Баночку перенесіть в місце, де зберігаєте заготовки.

Їжте на здоров’я!