Знаменитий на весь світ хумус прийнято готувати з нуту і кунжутного насіння. Однак за час свого існування? закуска отримала багато варіацій. Її роблять з квасолі, звичайного гороху або сочевиці. Страва повністю рослинне – підходить для будь-яких типів харчування. Використовуйте для домашнього приготування підбірку з 10 перевірених і яскравих рецептів.
Класичний рецепт хумуса з нуту в домашніх умовах
Класичний хумус готують із сирої нуту з додаванням кунжуту, оливкового масла і лимонного соку. Оригінальний рослинний продукт можна подавати до столу як гарнір або живильної закуски.
Інгредієнти на
0.5 кг.
- Нут 250 гр.
- Кунжут 100 гр.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сік лимонний за смаком
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Зіра 1 щіпка
- Паприка ½ ч. л.
- Зелень для прикраси
Процес приготування:
- Як приготувати хумус в домашніх умовах за класичним рецептом? Нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді кілька годин. Можна залишити на ніч. Для приготування продукт повинен бути разбухшим.
- Після процедури вимочування нут перекладаємо в каструлю і знову заливаємо водою.
- Ставимо заготовку на плиту і варимо продукт 1,5-2 години.
- Для отримання більш ніжного хумуса, з нуту слід зняти оболонку. Промийте його кілька разів під холодною водою і обережно зніміть верхній шар.
- Приступаємо до роботи з кунжутом. Всипаємо його в чашу блендера. Сюди ж додаємо одну столову ложку оливкової олії.
- Подрібнюємо продукти до утворення однорідної пасти.
- Далі в блендер занурюємо варений нут, часник, сіль і зіру. Вливаємо олію і лимонний сік.
- Подрібнюємо нутовую масу і з’єднуємо з кунжутною.
- Далі вимішуємо продукт лопаткою до однорідності.
- Викладаємо готовий хумус в підходящу тарілку, посипаємо його копченої паприкою та зеленню. За смаком можна полити оливковою олією. Можна подавати до столу!
