Хумус із в’яленими томатами
Хумус з в’яленими помідорами – це апетитна закуска для вашого домашнього або святкового столу. Подавайте частування з хлібом та іншими доповненнями до смаку. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут сушений – 700 гр.
- Томати в’ялені – 150 гр.
- Тахіні – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – до смаку.
- Паприка солодка копчена – 2 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Перець червоний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. На ніч заливаємо нут холодною водою і таким чином вимочуємо його для розбухання.
Крок 2. Далі нут відварюємо на слабкому вогні близько півтори години. За 20 хвилин до готовності сюди ж відправляємо варитися цибулю та часник. Солимо на смак і після відкидаємо на сито. Відвар залишаємо в окремому посуді.
Крок 3. Відварений нут перекладаємо у чашу блендера. Сюди ж відправляємо варену цибулину та часник.
Крок 4. Доповнюємо продукти тахіні та вливаємо трохи відвару.
Крок 5. Потім відправляємо в’ялені томати і додаємо пару столових ложок олії, в якій ці томати зберігалися.
Крок 6 Продавлюємо сюди лимонний сік, також додаємо сушені спеції.
Крок 7. Перемелюємо продукти в блендері до однорідності.
Крок 8. Хумус із в’яленими томатами готовий. Можна куштувати!