Хумус класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Хумус із в’яленими томатами

Хумус з в’яленими помідорами – це апетитна закуска для вашого домашнього або святкового столу. Подавайте частування з хлібом та іншими доповненнями до смаку. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Нут сушений – 700 гр.
  • Томати в’ялені – 150 гр.
  • Тахіні – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Паприка солодка копчена – 2 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець червоний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На ніч заливаємо нут холодною водою і таким чином вимочуємо його для розбухання.

Крок 2. Далі нут відварюємо на слабкому вогні близько півтори години. За 20 хвилин до готовності сюди ж відправляємо варитися цибулю та часник. Солимо на смак і після відкидаємо на сито. Відвар залишаємо в окремому посуді.

Крок 3. Відварений нут перекладаємо у чашу блендера. Сюди ж відправляємо варену цибулину та часник.

Крок 4. Доповнюємо продукти тахіні та вливаємо трохи відвару.

Крок 5. Потім відправляємо в’ялені томати і додаємо пару столових ложок олії, в якій ці томати зберігалися.

Крок 6 Продавлюємо сюди лимонний сік, також додаємо сушені спеції.

Крок 7. Перемелюємо продукти в блендері до однорідності.

Крок 8. Хумус із в’яленими томатами готовий. Можна куштувати!