Частенько, в кінці дачного сезону, ми задаємося питанням: що робити з зеленими помідорами, які так і не встигли дозріти. Один із способів утилізації таких помідорів – смачна овочева ікра, про різні способи приготування якої, і піде мова в цій статті.
Ікра із зелених помідорів без стерилізації на зиму
Ікра із зелених помідорів – прекрасна закуска до м’яса, яку також можна використовувати і для різних бутербродів. Зберігаються такі закачування довго, а готується страва досить швидко, що є ідеальним варіантом для будь-якої господині.
Інгредієнти на
6 порц.
- Помідор зелений 1 кг
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Часник 12 зуб.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Олія соняшникова 100 мл
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити дуже смачну ікру з зелених помідорів на зиму? Помідори промиваємо, нарізаємо і перекладаємо в кухонний комбайн.
- Подрібнюємо помідори до стану пюре, і відправляємо його в попередньо змащену олією каструлю. Доводимо пюре до кипіння, накриваємо каструлю кришкою і варимо на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
- Очищаємо моркву з цибулею, їх також нарізаємо і відправляємо подрібнюватися в комбайн.
- Додаємо овочі до помідорів.
- Ретельно все перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин під кришкою. Після цього додаємо томатну пасту, паприку, часник, перець і сіль. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
- Заглибним блендером доводимо суміш до однорідної консистенції. Додаємо оцет і ще раз доводимо все до кипіння.
- Розкладаємо ікру по простерилизованным банкам, закочує їх, а потім перевертаємо і вкриваємо ковдрою до повного охолодження. Готову ікру зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
